Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monacor SPH-165

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monacor SPH-165

Witam jestem nowy na tym forum.Mam głośniki monacor SPH-165 (nie KEP) i chciałbym zbudować na nich monitorki.Mam pytanie jaki zastosować wysokotonowy.Nie mam za wiele kasy chce przeznaczyć około 60-70zł za obydwa wysokotonowe.Z programu winISD wyszło mi że obudowa b-r ma mieć 4.2l. to nie za mało?
    Załączone pliki

Zamieszczone przez joint32
    Z programu winISD wyszło mi że obudowa b-r ma mieć 4.2l. to nie za mało?
    :lol: na pewno wyszło źle, program sam ci obudowy nie wyliczy :razz: ustawiłeś rozmiary b-r;>

Skomentuj

szczerze mówiąc to chyba nie.Pokombinuje jeszcze ,a co z doborem wysokotonowca?

Skomentuj

niewiem czy byla jakas zwrotnica z tym glosnikiem :???: trzeba by kombinowac
        .Nie mam za wiele kasy chce przeznaczyć około 60-70zł za obydwa wysokotonowe
        jak jeszcze razem z wysylka to ledwo starcza na GDWK PJ STXa :???:

Skomentuj

masz całkiem niezłe głośniki i teraz chcesz to spiepszyc dodajac jakies gowniane kopółki za 70 zl ? dozbieraj na cos bardziej kokretnego

Skomentuj

Aco lepszego polecacie?Mogę zrobić monitorki na szajsie.Przecież wysokie zawsze mogę zmienić a na razie kiepsko z kasą a chcę koniecznie je zrobić.

Skomentuj

Ale jak chcesz zmienić wysokie bez zmiany zwrotnicy? Zresztą nie widzę, byś na razie cokolwiek pisał o zwrotnicy, uwzględniasz ją w swoim kosztorysie?

Pozdrawiam
              Szuler

Skomentuj

Jak na razie to chcę kupić wysokie,apotem pomyślę o odpowiedniej zwrotnicy,jak dam rade :???: , bo na razie to nie moge sobie poradzić z winisd wstawiam b-r 10cm to obudowa i tak wychodzi 4,2l.Coś nie kumam tego programa.

Skomentuj

Sprawdź czy wprowadziłeś poprawnie parametry i zwróć uwagę na jednostki!

Skomentuj

Jak na razie to chcę kupić wysokie,apotem pomyślę o odpowiedniej zwrotnicy,jak dam rade :???: , bo na razie to nie moge sobie poradzić z winisd wstawiam b-r 10cm to obudowa i tak wychodzi 4,2l.Coś nie kumam tego programa.
                    poszukaj najpierw zwrotnicy do zestawu z tym głośnikiem :razz: jak był łączony z jakąś kopułką to taką właśnie kupuj :wink:
                    nie szukaj wysokotonówki nie mając zwrotki, bo utopisz tylko hajs :razz:

Skomentuj

tylko nigdzie nie widziałem zestawu z tym głośnikiem. no może po za jednym.tam była taka wysoko..
                      http://monacor.djshop.pl/_monacor/pr...4,monacor.html

Skomentuj

tylko nigdzie nie widziałem zestawu z tym głośnikiem. no może po za jednym.tam była taka wysoko..
                        http://monacor.djshop.pl/...64,monacor.html
                        no to jest problem :???:

Skomentuj

no właśnie jest problem i nie wiem co mam z tym zrobić.

[ Dodano: 2008-11-17, 21:33 ]
                          Chyba jednak dozbieram na wysokotonowy.a ile musial bym wydac na jakis lepszy i jaki kupic?

Skomentuj

http://allegro.pl/item485488473_2x_n..._200_8_pj.html
                            Taniej jak w STX-ie

Skomentuj

przeciez nawet w danych glosnika jest podane ze obudowa b-r powyzej 10 litrow...
                              ze zwrotnica jest problem - trzeba mierzyc :???:

dobre wysokotonowki to min 80zl/szt za nowki. moze trafi sie okazja na uzywki

Skomentuj

a czy te stx-y które podał majkipesa aż tak złe?podkreślam że nie jestem jakimś wyszukanym melomanem chce cos za rozsądną cenę ale nie takie całkiem tandetne badziewia.

Skomentuj

da sie tego sluchac i wcale az takie zle niesa. ale conajmniej nie stosowne do tej klasy woofera co masz :???:

Skomentuj

ok to co było by w miarę przyzwoite do mojego woofera?

Skomentuj

Nie mam za wiele kasy chce przeznaczyć około 60-70zł za obydwa wysokotonowe
                                      podkreślam że nie jestem jakimś wyszukanym melomanem
                                      http://allegro.pl/item483131793_glos...ifa_d19td.html
                                      Ale chyba nie ma zwrotnicy.

Skomentuj

wow!tak sobie myślę że jak dla mnie to szkoda tyle kasy wydawać, bo nie jestem obcykany w temacie i pewnie i tak obudowy źle policzę a zwrotnice też nie będą fachowo policzone,a nikt za mnie tego nie zrobi,więc kupię chyba STX,albo TONSIL

Skomentuj

Czaruję...
                                        X