Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-22-140-8-SCX do subka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-22-140-8-SCX do subka

Witam, ostatnio przeglądałem stronkę STXa i wpadł mi w oko model GDN-22-140-8-SCX . Poszperałem po internecie i piszą, że jakościowo podobny do tonsila 20/80/2. Może warto by zrobić suba na tym przetworniku?

Pokój: 4 * 3,5 = 14 m^2
    Muzyka: hh, dance, coś w stylu Shpongle i Infected Mushroom
    Podłogówki: 2*arn150 + visaton sc10n napędzane lm3886

Napęd dla GDN-22-140-8-SCX: mam mostek TDA zasilany +-36v pytanie czy starczy?
    Obudowa: wg winisd 35l@45hz

Symulacja charakterystyki:

Symulacja group delay:

Zasadnicze pytanie: ma to szansę dobrze zagrać? Gdzie dostanę dobry filtr lp do niego, najlepiej jakby był na to samo napięcie co TDA czyli max +-40V.

pozdro

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12057 moja konstrukcja jak wstawisz do 35litrow wydaje mi sie ze moze juz troche mulic...zrobilbym 28litrow

Skomentuj

Zamieszczone przez sz0p
      mam mostek TDA zasilany +-36v pytanie czy starczy?
      zasilanie na styk dla mostka
      Zamieszczone przez sz0p
      Gdzie dostanę dobry filtr lp do niego, najlepiej jakby był na to samo napięcie co TDA czyli max +-40V.
      wytraw plytke do mostka TDA wg projektu irka i przeloz swoja elektronike - lepsze i tansze rozwiazanie
      dokumentacje znajdziesz w przyklejonych tematach w dziale elektronika

Skomentuj

[quote="Pawel S."]
        Zamieszczone przez sz0p
        zasilanie na styk dla mostka
        Znaczy się, że duże? W kicie Nord Elektronik zalecają nie więcej jak +-35V, u mnie jest +-36V, a bez obciążenia nawet +-37V, ale nic złego się nie dzieje.

Zamieszczone przez Pawel S.
        wytraw plytke do mostka TDA wg projektu irka i przeloz swoja elektronike - lepsze i tansze rozwiazanie
        dokumentacje znajdziesz w przyklejonych tematach w dziale elektronika
        Hmm, raczej nie odważyłbym się już więcej grzebać przy tym mostku, zostawię tak jak jest. Ale znalazłem taki kit norda, zasilanie akurat pasuje i cena też ok: LINK.

Skomentuj

jak chcesz - ja bym zaoszczedzil :P
          na takim napieciu moze pracowac - ale bedzie sie grzal bardziej a mocy i tak nie przybedzie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            jak chcesz - ja bym zaoszczedzil :P
            na takim napieciu moze pracowac - ale bedzie sie grzal bardziej a mocy i tak nie przybedzie
            Ostatnio przez godzinę katowałem mostek podłączonym do niego altusem 200 prawie na full mocy. Radiator był dosyć gorący, ale wzmak się nie wyłączał ani nie charczał, więc chyba jest OK :twisted: :twisted:

A co do głośnika do suba to doradzano mi też STX 27/450/8, ale czy mostek go uciągnie - raczej wątpie, pewnie membrana będzie latała jak szmata na wietrze, a może dać coś ze stajni tonsila... już sam nie wiem :roll: :cry:

Skomentuj

bierz tego SCXa

Skomentuj

STX 27-450 bylby dobry ale kurcze nie ma go chwilowo w stxie nie wiem kiedy bedzie..

Skomentuj

Czaruję...
                X