Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx gdn- już było, ale...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx gdn- już było, ale...

Znalazłem coś takiego jak pojęcie 2,5 drożne, czyli np poplarny, budżetowy zestaw 2-way + mój stx 27-150 dołożony z boku kolumny, który byłby podłączony do przerobionej zwrotnicy dedykowanej do 2-way i cięty odpowiednio jak woofer... ma to szanse?

to w praktyce nie bedzie 2,5 drogi ale 2 drogi + pasywny subwoofer

Skomentuj

i co myślisz o takim rozwiązaniu? Jak ze zwrotką? Chodzi mi o to by kabel do kolumny był jeden +i-... piszę o tym, bo mam wieżę JVC i do jednej kolumny idą 2+i-... Myślę że nie jest to złe rozwiązanie, bo zwrotka jest typowa, jedynie trzeba by było ciąć suba.. następnym razem najpierw napiszę, a później kupię przetworniki:)

[ Dodano: 2008-11-19, 17:29 ]
      ARN 150+ GDWK-10-200-4-PJ i ten stx267 jako woofer.... Starczy 1 arn na stronę, czy lepiej od razu kupić po dwa?

Skomentuj

ten STX w tej konstrukcji by byl wtedy jako "dopalerzacz",ani to 2,5 ani 3way. Po za tym nie wykorzystasz go wtedy w 100% bo bedzie go blokowal ARN. A ta wieza to chyba ma bi-amping co? No chyba ze to jest dla picu,a w srodku jest juz zwrota i wychodza z niej odpowiednio kable do odpowiednich glosnikow w kolumnie.

Skomentuj

Co to "dopalerzacz"? Jak go będzie blokował ARN? Przecież to jak sub, tylko w jednej skrzyni... Czyli lepiej robić 3 way?

Skomentuj

No jesli do normalnego 2 way bedziesz chcial jeszcze podlaczyc inny,wiekszy,mocniejszy glosnik,to jesli bedziesz chcial przypalowac patrzac tylko na ten wiekszy glosnik to zanim sie obejrzysz ARN pojdzie z dymem (chyba ze przerobisz zwrote i ARN-owi odetniesz pasmo od dolu...ale to wtedy bedzie juz 3way).

Skomentuj

czyli zostać przy 3 way... a ma znaczenie, czy głośnik basowy umieszczę z przodu, czy z boku kolumny? Czytałem gdzieś że przy basie nie ma różnicy

Skomentuj

zalezy jaki bedziesz mial podzial na zwrotce. Jesli podzial bedzie niski to mozesz umiescic go z boku.

Skomentuj

Czyli by trzeba zmieniać zwrotkę, jest coś gotowego? Ale ogólnie ma to sens? pj+ 2x arn 150+ stx 27

Skomentuj

biorac pod uwage ze musisz przerobic zwrotnicr i to ze dajemy po 2 arny tylko po to zeby miec wiecej basu to sensu za wiele to niema

Skomentuj

Więc zostać przy poprzednim projekcie? Czyli pj+GDM-14-150-8-SCX+ stx 27-150
                      Zwrotka do zestawu z gdn 22

Skomentuj

dR.LasCa, tak chyba bedzie najlepeij

Skomentuj

jesli juz sub to jeden i wtedy aktywny, jest drozszy ale masz mozliwosc regulacji.

Skomentuj

ok, czyli zostaje stary projekt:)

Skomentuj

Czaruję...
                            X