Znalazłem coś takiego jak pojęcie 2,5 drożne, czyli np poplarny, budżetowy zestaw 2-way + mój stx 27-150 dołożony z boku kolumny, który byłby podłączony do przerobionej zwrotnicy dedykowanej do 2-way i cięty odpowiednio jak woofer... ma to szanse?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
stx gdn- już było, ale...
Collapse
X
-
i co myślisz o takim rozwiązaniu? Jak ze zwrotką? Chodzi mi o to by kabel do kolumny był jeden +i-... piszę o tym, bo mam wieżę JVC i do jednej kolumny idą 2+i-... Myślę że nie jest to złe rozwiązanie, bo zwrotka jest typowa, jedynie trzeba by było ciąć suba.. następnym razem najpierw napiszę, a później kupię przetworniki:)
[ Dodano: 2008-11-19, 17:29 ]
ARN 150+ GDWK-10-200-4-PJ i ten stx267 jako woofer.... Starczy 1 arn na stronę, czy lepiej od razu kupić po dwa?
Skomentuj
-
ten STX w tej konstrukcji by byl wtedy jako "dopalerzacz",ani to 2,5 ani 3way. Po za tym nie wykorzystasz go wtedy w 100% bo bedzie go blokowal ARN. A ta wieza to chyba ma bi-amping co? No chyba ze to jest dla picu,a w srodku jest juz zwrota i wychodza z niej odpowiednio kable do odpowiednich glosnikow w kolumnie.
Skomentuj
-
No jesli do normalnego 2 way bedziesz chcial jeszcze podlaczyc inny,wiekszy,mocniejszy glosnik,to jesli bedziesz chcial przypalowac patrzac tylko na ten wiekszy glosnik to zanim sie obejrzysz ARN pojdzie z dymem (chyba ze przerobisz zwrote i ARN-owi odetniesz pasmo od dolu...ale to wtedy bedzie juz 3way).
Skomentuj
Skomentuj