Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

misiekw - słusznie, miałem link w schowku i się zapomniał wkleić ;p

STX 14 + PJ

http://img168.imageshack.us/my.php?i...102008pmh2.gif
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

400..500zł na ampli to jedynie używki wchodzą w grę. najtańszy nowy wart uwagi to Yamaha RX-V461 (750..800zł)

Skomentuj

Z używek polecam RX-V592 jedne z leszych "piątek" koszt około 400 zł Sam takową posiadam i jestem bardzo zadowolony. Napędza on "Kino" takie jak na fotce :)

Fronty (2XARN 188 & SC10N) Tyły (ARN188 & ARV) Central (2XARN 150/60 & SC10N) i Sub :) Pokój 15 mkw :)

Całość kosztowała mnie około 1500 zł :)

Skomentuj

Zamieszczone przez misiekw
          takero na ampli planuje wydać jakieś 400 - 500 PLN, a na paczki około 1000PLN.
          ostatnio niestety ampli podrożały , ja swojego kupiłem za 550zł z wysyłką, teraz poniżej 700zł ciężko jest zejść, a z używkami różnie bywa o czym niejeden, w tym ja , się przekonał.

200zł na kolumnę - hmm, najtaniej byłoby zrobić 5 x 14sk x2 + pj, wystarczyłoby jedną zwrotkę zaprojektować co zmniejszyłoby koszty...
          A może 14scx + pj ? Zwrota jest, zestawienie gra nieźle jak na cenę głośników...

Zamieszczone przez Przemysl
          może zrobisz tak jak doradził kolega amdr, zmajstruj najpierw fronty a potem myśl dalej , będziesz bardziej zadowolony i przynajmniej rozłoży się to w czasie .
          chyba takero

Zamieszczone przez hol
          najtańszy nowy wart uwagi to Yamaha RX-V461 (750..800zł)
          bez przesady, mam v361 i nie wiem co z nim jest nie tak skoro nie jest wart uwagi. Bo wg mnie jest i to bardzo, szczególnie że niedawno kosztował około 500zł, a teraz jakby poszukać to też niewiele drożej by dało radę go wyrwać zapewne.
          Pozatym sądzę że tutaj większą różnice na plus da doinwestowanie głośników, niż ampli.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            bez przesady, mam v361 i nie wiem co z nim jest nie tak skoro nie jest wart uwagi
            ehh, zapomniałem że taki model był :). Nie pamiętam, czym on się różnił od 461. USB, switch HDMI 1080p, pilot "wielofunkcyjny"/uniwersalny, YPAO(?). Moc na pewno ta sama. Te same obsługiwane standardy Dolby..
            Więc najtańszy nowy wart uwagi to Yamaha RX-V361 :mrgreen:

Skomentuj

pozbawiony bajerów i tyle :)

Skomentuj

Czyli rozumiem że polecacie raczej PJ niż SC10? Jest może tu na forum ktoś z Wrocławia kto posiada oba przetworniki albo chociaż jeden z nich. Byłbym wdzięczny za możliwość posłuchania. A może Stx AK?

W 14 scx są takie brzydkie zafalowania na 2 - 3kHz, dlatego chyba wolałbym 14sk. Zobaczymy może ktoś się zlituje i zrobi do tego zwrotkę . Swoją drogą widzę że ARN 150 został przez Was totalnie odrzucony. A może zrobić to co pisałem na początku czyli 2xARN150+SC10? Zastanawiam sie nad tym bo dwie sztuki ARN-a już mam więc można by je było wykorzystać.

Jesli chodzi o ampli to muszę się rozejrzeć i zobaczyć co poszczególne modele mają na pokładzie. Widzę że polecacie głównie Yamahę. Jakie inne marki wchodzą jeszczę w grę według Was? Myślałem też o Onkyo, ale nie wiem czy warto w to wchodzić.

Skomentuj

Czyli rozumiem że polecacie raczej PJ niż SC10?
                  kwestia gustu, jakbym miał płacić 50zł za sc10n to już chyba wolałbym kupić wstęge monacora :)

W 14 scx są takie brzydkie zafalowania na 2 - 3kHz, dlatego chyba wolałbym 14sk.
                  może nie patrz na charkę stxa, tylko spójrz na charkę głośnika ze zwrotką ...

Zobaczymy może ktoś się zlituje i zrobi do tego zwrotkę
                  na to akurat bym nie liczył :)
                  Ale jak chcesz kupić głośniki i czekać aż ktoś łaskawie do nich zwrotę zaprojektuje to spoko :)

Jesli chodzi o ampli to muszę się rozejrzeć i zobaczyć co poszczególne modele mają na pokładzie. Widzę że polecacie głównie Yamahę. Jakie inne marki wchodzą jeszczę w grę według Was? Myślałem też o Onkyo, ale nie wiem czy warto w to wchodzić.
                  Nie patrz na marki, tylko poszczególne modele i ich dostępnośc (używanych) na allegro bo inaczej taka rozmowa jest bez sensu.

Skomentuj

ja kupiłem onkyo. dlaczego? ojciec ma onkyo, przy zakupie odsłuchał wiele sprzętów i wybrał ten, który najbardziej pasował. yamaha była dla niego nieco za ostra. mi brzmienie onkyo odpowiada, jest bardziej ciepłe i łagodne choć nadal detaliczne) więc radziłbym ci odsłuchać kilka modeli.
                    za mój ampli z cd/dvd/mp3 zapłacę 660-700zł, choć nie ma hdmi czy wyświetlacza lcd na pilocie.

co do głośników to trudniej odsłuchać, ale z tego co czytam to PJ jest mniej kontrowersyjna i tańsza.
                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

mialem monitory a w nich PJ. Teraz mam w nich SC10N i moim zdaniem jest minimalnie ale to naprawde minimalnie lepiej. Jesli nie jestes wytrawnym sluchaczem to nie uslyszysz roznicy ja sam tak do konca nie jestem pewny czy ona istnieje :mrgreen: jednym zdaniem to ten sama polka jakosciowa wiec jesli chcesz zaoszczedzic bierz PJ a bedziesz zadowolony

Skomentuj

Panowie,
                        Sorry za chwilową nieobecność.
                        Chyba zdecyduje sie na GDN 14 + PJ.
                        Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji i rady
                        POZDRAWIAM

Skomentuj

Czaruję...
                        X