Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szybki bas, głosnik do suba 10cali, obudowa 40l.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

szybki bas, głosnik do suba 10cali, obudowa 40l.

Witam. Witam moj kolega zrobil subwoofer na alphardzie i teraz chce wymienic ten glosnik. Jest akustykiem i potrzebuje szybkiego basu. Jaki głosnik 10 cali polecacie do tej skrzyni?? Cena jaką dysponuje to 300zł.

Re: szybki bas, głosnik do suba 10cali, obudowa 40l.

Zamieszczone przez Jacek90
    Jest akustykiem
    Ale jakim akustykiem? estradowym? ten glosnik ma byc na estrade? sprecyzuj do czego to ma byc i czym to bedzie napedzal.

Skomentuj

Jest akustykiem estradowym ale potrzebuje go do domu.

Skomentuj

dayton rs270 - nie słuchałem go, ale posiadam aluminiowy woofer i z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że to coś czego szukasz. Tylko przy tej objętości to raczej zamknięta albo MB.
        Nadałoby się jeszcze może coś estradowego, ale wtedy jakaś korekcja ablo większy rozmiar.

Pozdrawiam

Skomentuj

Ma to byc do muzyki.

Skomentuj

No i się zgadza:) Ten głośnik w pomiarach zniekształceń rozwala typowego 10' suba również od Daytona - wyniki na stronie Zapha

Skomentuj

Ten dayton jest za drogi az o 100zł. Moze cos innego. Myślałem nad sls10 ale opinie mowia ze jest mulasty.

Skomentuj

Myślałem nad sls10 ale opinie mowia ze jest mulasty.
                Jakbys go zasadzil do zamknietej skrzyni to moze by bylo lepiej z impulsem itd... ida do mnie 2 sztuki to przetestuje i sie wypowiem ale do tego czasu pewnie juz cos kupisz :P

Ew moze dac ci namiar na kolesia ktory chce sprzedac RAVEMASTERA BSW 104 czyli cos podobnego do SLS 10 tylko ze szybszy.. hm ten powinien byc ciekawy tez

Skomentuj

Ja bym poszukał jeszcze 5 chętnych - wtedy masz je po 303zł:) Daj ogłoszenie na forum - nigdy nic nie wiadomo.
                  Ew. masz jeszcze RS225 - rozmiar mniejszy, a osiągi podobne. W tym rozmiarze masz też L22rn4x/p kosztujący 320 zł chyba. To będzie wg. mnie najlepszy kompromis.

Skomentuj

nawet SLS w porownaniu z alphardami jest mistrzem szybkosci ;]

Skomentuj

Może monacor SPH 255 CTC ... :) Mam na zbyciu :) Głośnik bardzo szybki i z dobrym wykopem....

Skomentuj

Tylko że ten monacor ma Vas 205l a skrzynia od kolegi ma tylko 40l. Moze jednak ten sls10 będzie dobry?? Narazie nic ciekawego nie znalazłem.

Skomentuj

Tylko że ten monacor ma Vas 205l a skrzynia od kolegi ma tylko 40l
                          no i co z tego? a brales pod uwage pozostale parametry?
                          Moze jednak ten sls10 będzie dobry??
                          napewno lepszy niz alphard

Skomentuj

Do 40l ja bym wziął bez wahania Beymę 10BR60, ale głośnik jest specyficzny, bo po pierwsze nie schodzi super nisko, ale jeśli ma być do muzyki, a nie do filmów to powinien bez problemu wystarczyć. Przerobiłem już kilka innych głośników, między innymi wcześniej wspomniane BSW w kilku wersjach, i jeśli chodzi o kopa i "szybkość" to ta beyma nie ma sobie równych, w dodatku jest teraz dość około 220-230zł w elmuzie.

Skomentuj

Sluchalem SLS10 i wcale nie potwierdzam ze jest mulasty i mysle ze to byloby dobre rozwiazanie.
                              Beymy za bardzo nie lubie bo to taka dziwna firma, dosc popularna seria w srodku z BR jest tania i glosna ale kazdy glosnik puka cewka o magnes. Z Beymy to toleruje tylko serie POWER ktora jest dosc droga ale wyjatkowa i nie da sie jej porownac z niczym innym. Z estradowych firm to jeszcze eminence ma stosowny glosnik ale cena powala.

Skomentuj

Witam, tym akustykiem jestem ja...

Raczej jestem realizatorem nagrań, a estradowym tak pobocznie...

Potrzebuję szybkiego basu do miksowania nagrań, mam świetnie brzmiące monitorki i długo na nich nawet bas ustawiałem, ale jak spróbowałem raz z subem to nawet się nie zastanawiałem. Na tym alphardzie zrobiłem suba tylko dlatego że mi leżał bezużytecznie. Chętnie wymienię go na coś szybszego. Kolega Jacek sugeruje SLS10 i skoro nie jest zły to prawdopodobnie go zastosuję, bo wiem że za tą kasę nic lepszego zastosuję.

Wiem, że tą konstrukcją wyważyłem otwarte drzwi, bo sub Yamahy studyjny można kupić juz poniżej 1000zł.

Szkoda mi tylko fajnej obudowy..
                                Serdecznie dziękuję za porady
                                Pozdrawiam

Skomentuj

Jak juz mowilem Ravemaster BSW 104... ; ) na pewno nikt nie powie ze jest wolny do tego potezny uklad magnetyczny i dobre zejscie.

http://mdcs.elektroda.net/bsw104/bsw.pdf

Skomentuj

Te 40l to jest dużo za dużo do bsw104-II. Optymalnie dla niego jest 25-30l.

Skomentuj

Nie umniejszajac swietnosci ravemastera to troche dziwne by bylo jakby zawodowiec mial suba z membrana na ktorej sa jakies obciachowe palowidla. No i dostepnosci tych glosnikow jest zadna.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                        dziwne by bylo jakby zawodowiec mial suba z membrana na ktorej sa jakies obciachowe palowidla
                                        One akurat nie graja :)

Zamieszczone przez irek
                                        No i dostepnosci tych glosnikow jest zadna.
                                        Zaproponowalem go dlatego ze mam kontakt do kolesia ktory akurat takowy sprzedaje.

Skomentuj

Czaruję...