Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz Koda kd-261 + altus 300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz Koda kd-261 + altus 300

Witam, już prędzej pisałem w sprawie subwoofera i ten zbuduje, ale stereo chce kupić :) posiadam wzmacniacz Koda kd-261 który ma na wyjściu 100x2 8Ω
    i chciałbym dokupić do niego porządne kolumny. myślałem właśnie o altus 300. Nie jestem audiofilem ale też słuch mam Very Happy
    zależy mi na dużej głośności i przyzwoitym dźwięku.
    mam pokój o wymiarach 5*4m

altusy są podłogowe, a jakbym je postawił na podstawkach 1m. to jak by się zmienił dzwięk :?: :?: :?:

Zamieszczone przez maniek5511
    posiadam wzmacniacz Koda kd-261 który ma na wyjściu 100x2 8Ω
    Jaki pobór z sieci ma ten wzmak? Nie chce mi się wierzyć że ma taką moc jak piszesz :razz: Dlaczego chcesz altusy? :roll: Ma to być gotowy zestaw czy chcesz zbudować coś samemu? No i przede wszystkim ile masz kasy na ten szczytny cel?
    Nie jestem audiofilem ale też słuch mam Very Happy
    Możesz mi to przetłumaczyć? :razz:

Skomentuj

z sieci zaciąga coś koło 500W chyba a trafo ma triodalne o mocy 250-300VA
      a taki zestawik chce sobie zbudować, wzmacniacz (koda)(mam go ale zawsze można sprzedać i inny kupić) tuner cyfrowy i korektor graficzny. ma do grać pod tymi altusami + będe miał subwoofer DIY.

a jeśli chodzi o słuch :razz:
      chciałbym czysty i mocny dźwięk, ale za kolumny nie dam powyżej tyś za tą moc.
      muzyka będzie techno i trochę różnorodnej.

Skomentuj

z sieci zaciąga coś koło 500W chyba a trafo ma triodalne o mocy 250-300VA
        a taki zestawik chce sobie zbudować, wzmacniacz (koda)(mam go ale zawsze można sprzedać i inny kupić) tuner cyfrowy i korektor graficzny. ma do grać pod tymi altusami + będe miał subwoofer DIY.

a jeśli chodzi o słuch :razz:
        chciałbym czysty i mocny dźwięk, ale za kolumny nie dam powyżej tyś za tą moc.
        muzyka będzie techno i trochę różnorodnej.
        czysty to rozumiem, ale co masz na myśli mówiąć mocny - supermegahiper łupanke (techno bass) czy głośność?

Skomentuj

chodzi mi o głośny :) tak właśnie z 150 W w rms. a super łupanie mnie nie intetesuje :)
          ... dlatego diebsi to nie będzie :)

Skomentuj

chodzi mi o głośny :) tak właśnie z 150 W w rms.
            szkoda tylko ze zestaw o mocy max 80W i SPL 90db zagra glosniej od zestawu o mocy 150W i SPL 87db

Skomentuj

zawsze można kupić i z 97dB :razz: ale wtedy cena rośnie , dlatego takie z 89dB wydaje się rozsądnym wyjściem

[ Dodano: 2009-01-03, 13:56 ]
              Witam i kupiłem altusy 300. Stoją w pokoju, w narożnikach, wzmacniacz daje radę i to dobrze. Jestem z nich zadowolony, prędzej miałem słupki na 2*20cm GDN i dwie skrzynie na 30cm basach i powiem wam to dużo milej gra, co prawda tak nisko nie schodzi ale szyby chociaż tak nie drgają. wysokie tony są wyostrzone ale krótka zabawa korektorem i jest ok.

Polecam te kolumny w tym przedziale cenowym ale dla pomieszczeń przynajmniej 18m˛ , bo w mniejszych będzie łubudubu i huk a nie dzwięk :)

:roll: pozdrawiam
              ←temat do zamknięcia

Skomentuj

Czaruję...
              X