Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Małe satelitki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Małe satelitki

Witam serdecznie kolegow ja odrazu przejde do zeczy planuje zrbiene sobie małych satelitek na 2 głosnikach Stx GDN 14-50-4 SS połączonych szeregowo no i do tego jakis wysoki ... ale mam pytanie czy ktos juz ma jakies doswadczenia z tymi głosniczkami i mniejwiecej moze sie spodzewac jak to zagra paczka zamkienta ok 10 ..15 L pi x drzwi nie robi to wiekszej roznicy w charakterystyce potrzebuje je od ok 100Hz w gore bo w dol zajmie sie inny głosniczek :) może kiedys wykonywal podobny projekt i wie jak to zabuczy :)
    a jeszcze jedno jak to jest w przypadku głosnika centrlnego bo nie wiem jakie warunki powinen spełniac ten głosniczek jakis mniejwiecej przedział czestotliwosci itp

Ja planowałem zrobic własnie satelitki na tych głosnikach tylko ja chciałem włozyc po jednym do kolumienki ..... Chyba to nie zagra najlepiej .. tak słyszałem z opini....

Skomentuj

ja mam bardzo podobne u sibei w centralu i przy jakiejs normalnej kopułce i solidnym wykonastwie zwrotnicy moze zagarc to ladnie
      stxy maja problem ze srednica jest ona raczje sucha ale w parze z kopulka o podobnychwlasciwosciach zagra ladnie jak na taka cene i nei bedzie to tesla arn 150 :)

Skomentuj

ja tez popieram ten projekt ale sugeruje serie SC

Skomentuj

tekiel jesli nie czujesz sie pewnie - lepiej zastosuj sprawdzone arn'y 150 :) Moze nie bedziesz oryginalny ale to przeciez MUSI dobrze dzialac i masz skad "pozyczyc" schemat zwrotnicy Poza tym osobiscie jakos nie mam zaufania do stx'a zwlaszcza po crash-testach irka I dlaczego chcesz je laczyc szeregowo? Przeciez wiadomo wszem i wobec, ze polaczenia szeregowe sa "niekorzystne" no chyba ze musisz koniecznie miec 8 ohm - ja tam podejrzewam ze to i tak bez wiekszej roznicy jesli nie masz super dopracowanej zwrotnicy.

Skomentuj

OK sprawdze te Arn'y 150 poprostu wziolem stx'a pod uwage ze wzgledu na to ze akurat ta nazwa mi wpadła do głowy nie mam na tyle obycia z głosnikami zeby wiedzec mniejwiecej co z czego wyczaruje .. w zasadzie jestem dosc raczkującym konstruktorem wiec nic poza subem bp 4th nic nie mam na koncie :) ale puki co niezle mi idzie heh
            jeszcze tylko musze sie dowiedziec jak to jest z tymi centralnymi w wiekszosci konstrukcji sklepowej sa to duze skrzynki(przynjamiej wieksze od satelit) 3 głosnikowe o dziwnej rezystancj przynajiej ja mialem do czyniemia z jakis takim

[ Dodano: 2004-06-29, 17:36 ]
            A powiedzcie mi jeszcze gdze znajde parametry na te głosniczki bo szukam i nie pamientam strony i akies cuda mi znajduje heh albo jak macie na wierzchy parmetry tych 150- tek

Skomentuj

powstanie kolejny klon na arn 150 bleeeee

Skomentuj

Jeszcze nic nie jest postawione :) Tylko potrzebuje sobie przykładowo policzyc co z tego wyjdzie ja lubie dziwne wynalazki wiec narazie sie rozgladam jaki głosnik co potrafi poznej to zbiore wszystko do kupy i przeanalizuje

Skomentuj

www.tvm-valmez.cz - tylko wybierz jezyk angielski Lukasz - ty sie tak na arn 150 nie krzyw, bo sam fakt uzycia tego glosnika jeszcze nie przesadza o tym, ze kolumna bedzie klonem - przeciez moze zastosowac chociazby inny glosnik wysokotonowy (polecam vife dx25tg...), obudowe, moze w sumie wszystko sam zaprojektowac z pomoca (lub bez) forumowiczow, a przynajmniej wiadomo, czego mozna sie po tym glosniku spodziewac i nie kupujesz kota w worku! tekiel zrobi jak bedzie uwazal, ale sadze, ze krzywienie sie na arn150, tylko dlatego ze jest popularny jest nieco irracjonalne- zwlaszcza ze to jest najlepszy glosnik niskosredniotonowy w swojej klasie cenowej i porownywalny z nieco drozszymi. tekiel moze zawsze pozniej np. sprzedac te konstrukcje i zrobic sobie nowe, ale arn 150 mozna potraktowac jako swoisty tutorial. Jestem za ambitnymi konstrukcjami i w ogole innowacjami, ale po prostu polecam na poczatek cos "bezpieczniejszego"..

Skomentuj

Właściwie klon czego? Jeszcze nikt nie zrobił na tym forum klona czegokolwiek, a jeśli zrobił to nie pokazał. Czyli nie zrobił Pokażcie klona :)

Skomentuj

[ Dodano: 2004-07-03, 10:18 ]
                      nieznajomośc prawa nie zwalnia z obowiązku przestrzegania go:P

Skomentuj

nie każdy ma mozliwość pokazania fotek sprzetu, ale niejedna osoba chciała robic w stylu kolumn Yoshiego , czyli te same przetworniki prakltycznie ta sama objętośc i strojenie no i zwrotka też od niego, wiec to jest czysty klon, a to jak je ubierzemy to już od nas zalezy :>

Łukasz popieram popieram :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X