Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Seas 27TFF czy Vifa DX25TG-05-04

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Seas 27TFF czy Vifa DX25TG-05-04

Szukam jakiegoś szczegółowego aczkolwiek nie krzykliwego wysokiego. Od razu zaznaczam że nie lubię kopułek z aluminium/magnezu. Natomiast tytan jak najbardziej ( tylko chyba nic tytanowego w cenie do 150zł nie znajdę :(

Jak na razie mam dwóch faworytów Seas 27TFF i Vifa DX25TG-05-04

Tego seasa znam ale może Vifka lepsza??

Sound Wave, najlepiej odsluchac bo zaraz zaczna ludzie pisac jaka to Vifa jest ostra a Seas jakistam. Co z tego jak kazdy ucho ma inne :P. Posluchaj i przekonaj sie sam, w warszawie na pewno masz taka mozliwosc

Skomentuj

jak coś ostrego to możę usher tani ?

Skomentuj

właśnie nie ostry ale szczegółowy

Skomentuj

kurcze, jakimś cudem przeczytałem że szukasz czegoś krzykliwego co wraz z Twoim gustem muzycznym w dużej mierze rockowym całkiem do siebie pasowało

Bawiłeś się z XT25 ?
          Seas potrafi zagrać fajnie jak można było usłyszeć na tegorocznym AS, jednak nie ze wszystkim i nie z każdą zwrotą :)

Skomentuj

Seasowi brakuje "życia" gra czysto ale płasko bez emocji...

Skomentuj

tu sporo zależy od zwrotki (robiłem kiedyś komuś projekt do 27TFF i PL14) i powiem wam że kilka opcji sprawdziłem zanim głośniki nabrały tego życia :)

Takero - mam jakiś uraz do alu (wszystkie aluminiowe głośniki niskośrednie i wysokie z jakimi miałem do czynienia kompletnie mi nie pasowały) a te tańsze usherki właśnie z niego zrobili:/

Skomentuj

a MDT29?

Skomentuj

20 pln przekracza budżet, ale jest tytanowy:

http://www.visaton.de/en/chassis_zub...sm25ffl_8.html

Śp Budzik go stosował w swoich kolumnach i nie narzekał (chodź on miał tendencje do faworyzowania wszystkiego co było jego), a jak pamietam Yoshi który projektował mu zwrotke mówił że brzmienie da się dość mocno modelować zwrotnicą. Może warto spróbować...

Skomentuj

Ew. wepchać się w Ushera T9930. Coś pośredniego pomiedzy naturalnami seasami a ocieplonymi xt25.

Skomentuj

27TFF jest bardzo fajny, można nisko ciąć, wpada w ucho, w bezpośrednich odsłuchach wypada lepiej niż G20SC, ale skoro budżet jest do 150 to wziąłbym, kierując się pomiarami i opiniami Zapha i paru innych 27TDFC.

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
                        27TDFC
                        Esho go ma jesli sie nie myle

Skomentuj

Esho go ma jesli sie nie myle
                          Zdaje się, że tak, BTW jeszcze lepszy byłby TDF, ale polink nie ma go standardowo w ofercie. I jeszcze jedno podobno aluminiowy TGFC gra wyjątkowo delikatnie i wogóle nie przypomina alu, zresztą ma rewelacynie niskie zniekształcenia, dużo niższe od TDFC, o vifie DX nie wspominając.

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
                            podobno aluminiowy TGFC
                            A nie o TBFC/G chodzi?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                              jak coś ostrego to możę usher tani ?
                              Mówisz o Usher UA-025 ? BO jeśli tak to sięnie zgodzę ;-)

Skomentuj

Ja bym poszedł w XT 25 , trudniejszy w aplikacji ale dla Sound Wave'a to nie bedzie problem a są duże możliwości dobrania brzmienia. Przy tym głosniku mozna uzyskać bez problemu zakres od ostrego do szczegołowego a zarazem łagodnego .

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                                  Mówisz o Usher UA-025 ? BO jeśli tak to sięnie zgodzę ;-)
                                  miałem go, hmmm rok temu ? Dwa może i wiem co mówię
                                  Zresztą ktoś z forum odkupił ode mnie cały zestaw głośników...

Skomentuj

Ja mam teraz ;-) wystarczy zabawa ze zwrotką i można go złagodzić ;-) zależy od f podziału.
                                    Poki co nie mam gotowej zwrotki ale jestem w fazie testów i też wiem co mówię ;-).
                                    Kolejny przykład tego że nie da się za kogoś wybrać głośników bez odsłuchu ;-)

Skomentuj

To pochwal się w jakim configu zwroty go właśnie słuchasz :)

Skomentuj

NIe bede sie chwalił niedopracowaną zwrotą ;-) moge powiedziec tylko ze 12dB/okt ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                        X