Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Robson132
    jakby mieć jakieś trafo za 50zł to za 180zł masz super wzmacniacz :grin:
    jakby dołożyć jeszcze 100zł to miałbyś nie 50 niecałe, a 150w przy 8R i to w gotowym panelu u Irka :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      150w przy 8R i to w gotowym panelu u Irka
      130w

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
        130w
        130w było w pierwszych wersjach, kwestia trafa, teraz jest , albo w najbliższym czasie będzie 150w :)

Skomentuj

Co do wzmaka to ja polecam mostek TDA7294 irka, ... jakby mieć jakieś trafo za 50zł to za 180zł masz super wzmacniacz
          albo zrobic go samemu i miec to za ok 100zl :P

Skomentuj

Pawel S., albo za 200 jeśli ktoś nie mieszka w dużym/dobrze zaopatrzonym miescie to lepiej nie zawracać sobie głowy :)

mostek
            to słowo jakoś mi umknęło :) ale tak czy inaczej lepiej do tranów dołożyć :)

Skomentuj

A może ktoś testował już Gdn 22-300-8 SW?? Bo na papierku prezentuje się całkiem okazale w stosunku do ceny :)

Skomentuj

tak, jak dla mnie głośnik gorszy od SCXa, bardziej muli i mniej wykopu ma, przy wcale nie lepszym zejściu.

Skomentuj

Co do wzmaka to ja polecam mostek TDA7294 irka, ... jakby mieć jakieś trafo za 50zł to za 180zł masz super wzmacniacz
                  To trafo do tego wzmaka ile może kosztować , bo w tej wypowiedzi brzmi jak by zastosować najtańsze ? Pomysł z głośnikiem od dołu - ciekawy .

Skomentuj

poszukaj na allegro 150va, 2x24vac.

Skomentuj

nowka najtaniej w toroidy.pl.. wychodzi naprawde tanio ale niestety dochodza koszta przesylki wiec pojedyncze trafko czasem sie nie oplaca bo mozna dostac taniej na miejscu

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                        ...ja mam STX 22 ale model SS z kevlarową membraną i ładnie śmiga.
                        Wersja SS ma membranę z włókna szklanego.

Polecam GDN 22-120-4SS.
                        Ja zrobiłem suba z wersji 4R bo taniej wyszło i ładnie śmiga.
                        8R podobno lepsza ale wzmacniacz trzeba mocniejszy.

Skomentuj

niestety ss mają strasznie duży mms i mulą niemiłosiernie :p

Skomentuj

no właśnie mam 22-120-4-SS, potrafi przymulić, do kina w sam raz :) niezłe zejście ma, choć obudowa nieduża - 40x30x30cm. z pochyloną dolną ścianą wychodzi 30 litrów. strojenie koło 35Hz jeśli dobrze pamiętam. do muzyki pop, rock starcza dobre stereo.
                            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Ja mialem 22-120-8-sc i bylo z niego troche "masy" jednak wolalbym dolozyc do tego scxa jesli gra tak dobrze jak tonsil 20/80/2 w wg forumowiczow ktorzy go mieli gra.

Skomentuj

imho więcej kopa od tonsila ma, wkońcu naprawdę dośc udana 8 stxa , no może poza serią AW i prototypowymi SW :)

Skomentuj

a może mi ktoś pokazać rożne rodzaje tych traff . To powiem które widziałem u mnie w elektronicznym ? Był bym wdzięczny.Chodzi mi o to czy może być toroidalny ?

Skomentuj

DaVid, najlepiej trafo toroidalne ew inne chociaz do zastosowan audio toroid najlepszy.

Skomentuj

no dobra. Czyli GDN-22-140-8-SCX + TDA7294 irka + toroidalne trafo to dobre połączenie ?

Skomentuj

najlepszy byłby mostek tda, do tego głośnika optymalny.

Skomentuj

czyli rozumiem że tak ? że konfiguracja poprawna?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X