Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o opinie i radę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o opinie i radę

Mam zamiar zrobić kolumne 3drożną na takich oto przetwornikach.
    Niski będzie już wszystkim znany GDN20/80/2 średni, no właśnie jaki średni, zastanawiam się nad niskośredniotonowym montoanym w visatonach
    http://www.visaton.com.pl/inf.php?mg...&tekst=art_546
    a jest nim http://www.visaton.com.pl/inf.php?mg...&tekst=art_448

no albo typowo średniotonowym też visaton
    http://www.visaton.com.pl/inf.php?mg...&tekst=art_364

A co do wysokotonowego to zastanawiam się między GDWK 11/100 a GDWK 10/80/T Słyszałem tylko ten drógi i powiem że podobał mi się ten dość krystaliczny dźwięk, lubie ostrą gróre lecz nie słyszałem tego pierwszego dlatego prosiłbym też o opinie jak gra w porównaniu z tytanem. (nie piszcie mi o cenach tych wysokich bo wiem jakie są tylko chciałbym o rade któy lepszy.

Z góry dzięki
    Pozdro 4all :):):):):):):):):):):):):)

Jak robisz na Tonsilu to weź też jakiegoś średniaka z Tonsila albo jakiegoś ARP - tesla jakbyś niewiedział, bo po co ładować w visatona skoro dół i góra niższej klasy? No ale to tylko moja opinia. Ja bym kupił tesle.

Skomentuj

zgadzam sie z Maxim (maniakiem tesli :P )

Skomentuj

Tak tylko jeśłi chodzi o średnice tonsila i tesli to jakoś nie jestem do końca przekonany.
        Może przez to że nie miałem nigdy okazji do końca posłuchać jak grają .
        A średni visaton nie jest aż taki droki bo jak oglądałem na stronie to kosztował 99zł a to nie jest aż tak dużo w porównaniu z innymi głośnikami visaton, a tonsil np. jest tańszy chyba o jakieś 30zł.

Ale dzieki za wypowiedź, i czekam na następne.

:):):):):):):):)(:):):):):)

Skomentuj

IMHO inwestowanie w dobry głośnik średniotonowy to dobra droga. Ludzkie ucho jest najbardziej wyczulone właśnie na średni tony i w tym zakresie słyszymy najwięcej niedomagań przetwornika (jeśli takie objawia). Oczywiście, żeby był sens składania takiej konstrukcji potrzebna będzie dobra (czyt.: poparta pomiarami i dobrze zaprojektowana) zwrotnica.

Skomentuj

No może i racja ale ja tam do tych głośników i tak bym wziął coś z tonsila albo ARP.

Skomentuj

Maxi, zgadam sie z toba
              nawet turbina w maluchu duzo nie wyciagnie z niego

Skomentuj

Z tego co piszecie to te głośniki Tonsila nie są najlepsze.

A ja myślałem że one nie są takie złe.

No dobra jak już wszyscy piszecie że to ma być Tonsil albo tesla to co proponujecie.

ALe ja jednak byłbym za średniakiem Visato'a on, też nie jest najlepszym średnim jaki Visaton produkuje. Więc myslalem że będzie pasić do tych tonsilków. A tu na odwrót wszyscy piszą że lepsze tesle czy tonsilki.
                :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                  IMHO inwestowanie w dobry głośnik średniotonowy to dobra droga. Ludzkie ucho jest najbardziej wyczulone właśnie na średni tony i w tym zakresie słyszymy najwięcej niedomagań przetwornika (jeśli takie objawia). Oczywiście, żeby był sens składania takiej konstrukcji potrzebna będzie dobra (czyt.: poparta pomiarami i dobrze zaprojektowana) zwrotnica.
                  wyciagnałeś mi to z ust, dziwi mnie czemu wszyscy kupują dobre wysokie dobre niskie a średiaki pakują budżetówki :| oczywiscie tonsil czy tesla to niejest chyba taka kiszka wiec chociaż uwazam tak jak Quester ze średniak jest bardzo waznym głośnikiem a dlaczego to czytaj cytat ale przy takich różncach cenowych i w tej klasie wątpie zeby była duza różncia wiec zostałbym przy tanszym ... co innego gdyby kopułka i niski były lepszej klasy to wtedy sredniak też musi sie jakoś reprezentowac

Skomentuj

Co do pomiarów to nimam możliwości ich zrobić.

Hmmmm średniak tesli http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...p-150-00-8.htm czy chodzi wam o tego????
                    Może ktoś napisze jakąś opinie o nim bo nie mam zielonego pojęcia jak się spisuje w akcji.

:):):):):):):)::):):):):):):)):):):):):):):

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                      nawet turbina w maluchu duzo nie wyciagnie z niego
                      Moim zdaniem bardzo chybione porównanie, bo zainwestowanie o 30 zł (czyli niewiele) w nieco lepszego średniaka (przetwornik mający duże znaczenie w 3way) trudno porównać do irracjonalnej próby zrobienia z malucha samochodu przez założenie mu turbiny LOL

Skomentuj

Ludzie moze w końcu zdecydujcie się czego chcecie, i podpowiedzcie mi jakie przetworniki powinienem wybrać.
                        Bo z tego co piszecie, to wasze zdania są podzielone.!!!!!!!!

A ja mam już mętik w głowie.

Prosze zlitujcie się.

:):):):):)):):):):):):):):):):)

Skomentuj

Witam Wszystkich,
                          Muflon, zachowaj spokój. Otóż, moim zdaniem Tonsil GDN20/80/2 to jeden z nielicznych przyzwoitych polskich głośników (sam się kiedyś o tym przekonałem) i podobno (z relacji już innych osób) Tonsil GDWK11/100, też na takie miano zasługuje.
                          Myślisz już o Visatonie w zakresie średnich. Dalej, to moje sugestie: Monacor SPH30x/8 (120pln)i/lub Monacor SPH100AL. Potem to już Peerless HDS134 (290pln).
                          Dolałem "oliwy", lecz może po znalezieniu danych i analizie sam wybierzesz średniaka.
                          Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Zamieszczone przez Muflon
                            ludzie moze w końcu zdecydujcie się czego chcecie
                            A czego się spodziewałeś ? Że każdy Ci powie to samo ? hehe...
                            Poczytaj kto co napisał i jakimi argumentami poparł. Decyzję musisz podjąć Ty - nikt tu za Ciebie nie będzie decydował.

Skomentuj

Czaruję...
                            X