nigdy nie rozumiałem tego stwierdzenia. Wszystko zależy jaka "ilość" basu nas zadowoli.
Zamieszczone przez pegelmesser
Sub powinien grac mniej wiecej do 40-60Hz
właśnie to jest zaleta aktywnych modułów - możliwość regulacji odcięcia, co nie znaczy, że 100Hz nie będzie odtwarzane.
Mivoca odcinam na ~50-60Hz a słychać nawet 280Hz (oczywiście z dużym spadkiem względem osi głównej).
Nie ilosc tylko zejscie. Jak jest zejscie to wydaje sie ze jest wiecej bo w sumie tak jest, ale nei jest to to co uzyskujemy subem odcietym na 100Hz gdy mamy gorke w zakresie 60-90Hz, gdzie sub tak naprawde nie powinien juz grac...
Jak komus muli to znaczy ze ma albo zle filrty, zle ustawione, zla faza, zle ustawiony sub no przedewszystkim ZA GLOSNO. Suba jako tako nie powinno byc slychac jako oddzielnego zrodla dzwieku.
wszystko zależy od zastosowanych monitorów - jeśli są nieduże i grają od 100Hz to oczywiste jest, że ucięcie suba z góry na 40-60Hz stworzy ogromną dziurę w paśmie. nie ma tu zasady, która sprawdza się zawsze bo trzeba sprawę ująć w kontekście całego systemu.
nie znam tych głośników, ale też nie ma głośnika, o którym można powiedzieć, że jest TYLKO do kina, bo równie dobrze ktoś może przymulić sobie w czarnej muzie. gusta i guściki
Jak komus muli to znaczy ze ma albo zle filrty, zle ustawione, zla faza, zle ustawiony sub no przedewszystkim ZA GLOSNO
czemu mi sie wydaje ze wszyscy co sie wypowiadaja w tym temacie o muleniu nie slyszeli XLSa? :|
mialem go dosc dlugi czas w domu i w dodatku koledzy tez go slyszeli - to jest krol zamulania :!: on zostal stworzony do kina i tam sie sprawdza znakomicie. zrobi masaz pozadny, zrobi buuuum i o to tam chodzi :P
Zamieszczone przez amdr
bo równie dobrze ktoś może przymulić sobie w czarnej muzie. gusta i guściki
no przeciez pisalem ze tutaj tez sie moze sprawdzic ;]
bo równie dobrze ktoś może przymulić sobie w czarnej muzie. gusta i guściki
no przeciez pisalem ze tutaj tez sie moze sprawdzic ;]
Odkąd posłuchałem TIW-a 250 maże tylko o jednym "dynamice w subie" MDS12 miał coś takiego ale to jeszcze nie to, tak sprężysty ,kopiący i nisko schodzący bas jak miał TIW jeszcze nigdzie nie słyszałem.
Skomentuj