Tylko i wyłącznie zwrotnica aktywna. Pasywne są bardzo drogie i nic nie warte.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
prosze o porade w sprawie suba
Collapse
X
-
don_juan, filtry pasywne kosztuja tyle samo lub nawet wiecej niz aktywne a maja bardzo duzo wad i ograniczen.
subwoofer trzeba zgrac z kolumnami. jako ze bedziesz zasilal je osobnym wzmacniaczem wiec regulacje glosnosci bys mial juz zalatwiona. jednak trzeba jeszcze wybrac odpowiednia czestotliwosc podzialu lub zmieniac faze suba zeby to sie ladnie zgralo z kolumnami a tego juz nie zrobisz na filtrach pasywnych... tak wiec tylko aktywny
Zamieszczone przez don_juanSUB2 carton audio? pasowała by i nie ma problemów z podłączeniem?Zamieszczone przez don_juanmoze ta z stx Zwrotnica 1D-12 by sie nadała?
Skomentuj
-
acha to nie będzie większego problemu żeby podłączyć. to teraz wymiary skrzyni jakie i bass reflex? bo jak cos złożyć to zeby ładnie grało i dlatego wolałem napisać na forum zeby sie czegoś dowiedzieć :mrgreen:
[ Dodano: 2009-01-01, 12:39 ]
ten filtr nadaje sie do podłączenia do ws 504b nie będzie problemu z zasilaniem?
Skomentuj
-
4 na 5 metrów
[ Dodano: 2009-01-01, 18:08 ]
czyli jak kupie te tonsile 20/80/2 to będzie potrzebny filtr do subwoofera aktywnego SUB4 jedna sztuka i trzeba dorobić zasilacza tak jak pisał mi Paweł.S i to by było na tyle. tylko nie bardzo wiem jak to później podłączyć do tego wzmacniacz ws 504b
Skomentuj
-
normalnie
masz zrodlo dzwieku - np CD lub komputer
to idzie na wzmacnaicz ktory napedza kolumny. na nim regulujesz glosnosc itp.
z tego wzmacniacza idzie sygnal na ten filtr a z niego na drugi wzmacniacz do ktorego masz podpiete suby (sa 2 opcje jak to podlaczyc - szczegoly pozniej)
napewno chcesz te tonsile? chcesz przeplacac? wiem ze powinny byc lepiej dopasowane mocowo ale nadal sa sporo drozsze...
Skomentuj
-
To naprawdę nic skomplikowanego. Na pewno dasz sobie radę. SUB4 posiada zakręcane złącza, więc podłączasz tylko kabelki. A jeśli chodzi o zasilacz to pogadaj z kimś z forum, może ktoś Ci taki zrobi.
[ Dodano: 2009-01-01, 18:43 ]
Aha, i jeszcze bym o czymś zapomniał. Tonsile wymagają dość wysoko ciętego stromego subsonica, ok. 25-30Hz. Niestety SUB4 posiada wbudowany subsonic, ale na 20Hz. Nie wiem, czy to nie będzie za mało.
Skomentuj
Skomentuj