Witam. Po dosyć długim namyśle, zrezygnowałem z subwoofera, którego miałem robić na przetworniku Tonsila GDN 25/80/1. Zacząłem kombinować z WS 432 (kiedyś odłączyłem preamp, a teraz wziąłem się za jego ponowne podłączenie i napotkałem różne problemy typu buczenie, masa itd.). W końcu straciłem cierpliwość i dałem mu ostro, wysokie napięcie sygnałowe (z kompa, ustawione na max jeszcze z przesterem) i max na wzmaku. Ale to nie o tym. Będę musiał się pozbyć wszystkich wzmaków Unitry (PW3015, WS432 i AT9100). Dlaczego? Nie mają one zbyt wysokiej mocy - to po pierwsze. Po drugie ostatnio jakoś nie mam do nich szczęścia i wszystko się psuje (nie mam ochoty na ciągłe ich naprawianie). Do czego zmierzam? Do tego, że chcę kupić wzmacniacz w dobrym stanie z allegro do 300zł (Z PRZESYŁKĄ), który nie będzie się psuł z byle powodu. Da radę do tej kwoty znaleźć jakiegoś wzmaka na tranzystorach z dynamicznym, czystym i ciepłym dźwiękiem ? Będzie to głównie służyło do muzyki rockowej, czasem jakieś drum'n'bass, techno, disco polo, w razie jakichś imprez). Nie zależy mi na jakiejś mega wielkiej mocy, Unitry wymienione wyżej "wystarczały mi w miarę". Wzmak będę kupował dopiero po nowym roku, bo muszę sprzedać jeszcze to co posiadam obecnie...
Tak więc, do 300zł z przesyłką, dynamiczny, ciepły i czysty dźwięk, z w miarę mocnym basem, najlepiej na tranzystorach. Da radę?
Tak więc, do 300zł z przesyłką, dynamiczny, ciepły i czysty dźwięk, z w miarę mocnym basem, najlepiej na tranzystorach. Da radę?
Skomentuj