Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czyszczenie membran.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czyszczenie membran.

Co wolno a czego nie? Czy polipropylynowe/celulozowe membrany można przetrzec suchą wilgotna lub mokrą szmatką jak sie zakurzą albo co? A kopułki tkaninowe? Co z nimi? Jak coś na nie osiądzie to zepsuje dźwięk, jak to wyczyścić?

Re: Czyszczenie membran.

Zamieszczone przez Spacestar
    Co wolno a czego nie? Czy polipropylynowe/celulozowe membrany można przetrzec suchą wilgotna lub mokrą szmatką jak sie zakurzą albo co? A kopułki tkaninowe? Co z nimi? Jak coś na nie osiądzie to zepsuje dźwięk, jak to wyczyścić?
    membrany wilgotna szmatka chyba ze sa to papierowe wtedy mozna sie zastanawiac czy je wymienic czy wyczyscic kopulki mozesz czyscic np sprezonym powietrzem..

Skomentuj

Ja proponuje przekręcić pokrętło volume na wzmacniaczu w prawo i po sprawie

Skomentuj

kopulki pedzelkiem z cienkim miekim wlosiem, membrany wilgotna szmatką, ALE! raz chcialem przetrzec mojme TVM i okazalo sie ze jak przetarlem wilgotna szmatka to membrana minimalnie nasiakla zostaly brzydkie biale sady, ale spokojnie, jak wyschlo to bylo ok, napewno nie wymienilbym brudnej membrany

Skomentuj

Zamieszczone przez radioaktiv
          kopulki pedzelkiem z cienkim miekim wlosiem, membrany wilgotna szmatką, ALE! raz chcialem przetrzec mojme TVM i okazalo sie ze jak przetarlem wilgotna szmatka to membrana minimalnie nasiakla
          pędziel?... ja tam wole tego nie dotykac bo mam juz stare i moze sa skruszale kopulki... nasiąkło ?... papier :/ Ale nie szkodzi
          Zamieszczone przez radioaktiv
          zostaly brzydkie biale sady, ale spokojnie, jak wyschlo to bylo ok, napewno nie wymienilbym brudnej membrany
          to byl joke :P czesto zartuje :]

Skomentuj

Czaruję...
          X