Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

który głośnik lepszy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

który głośnik lepszy

siema
    mam problem bo nie wiem który głośnik wybrać na suba:
    -stx gdn-30-400-8-se
    a może..
    -stx-gdn-42-500-8-se
    i se ma to wspułpracować z dwoma kolumnami:
    2 x gds 30-120-8
    1 x gdwt 10-200-8-pb

w pokoju 15 m^ 2

z końcówką sharp 8800

Zamieszczone przez pawel033
    -stx gdn-30-400-8-se
    On sie na suba nie nadaje ;]

Skomentuj

Zapomnij... pomylony pomysl. Po pierwsze nie wiadomo po co taka wfektywnosci. Po drugie kiepskie glosniki. Po trzecie ten sprzet zajmie ci pol pokoju. Ogolnie jakosc bedzie do dupy, ekonomia na kolanach,a sprzetu nie wykorzystasz nawet w 30%.

Skomentuj

Estradówki w 15m^2 :shock: Będziesz skuwał tynk ze ścian???

Skomentuj

no wlasnie mi o to chodzi skuteczbość moge miec nawet 140db ale sprzet na dyskoteke bedzie sie nadawal :cool:

Skomentuj

Jak juz chcesz cos taniego na suba to 38-550 sie nada

Skomentuj

38-550-8 jest za drogi ale na jakosci dzwieku mi nie zależy :roll:

Skomentuj

w pokoju 15 m^ 2

z końcówką sharp 8800
                tutaj 2x8" starczy i by sie nadawalo ale widze ze ty masz chore wymagania :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  w pokoju 15 m^ 2

z końcówką sharp 8800
                  tutaj 2x8" starczy i by sie nadawalo ale widze ze ty masz chore wymagania :???:
                  nie ja tylko mój kumpel napisał w moim imieniu ale temat można kontynuować.

może cię mu polecić jakies estradówki tylko na głośność i zejście. bo chłopak mysli że 120 db to jest mało a w żeczywistości nigdy chyba tego nie słyszał.

więc tak jak mówie 59 % stawiajcie na max SPL
                  40% na zejście
                  reszta (1 na jakość

Po co ma potem żałować że wziął 8" ??? Jak może sobie od razu kupić 15"

Skomentuj

no wlasnie mi o to chodzi skuteczbość moge miec nawet 140db ale sprzet na dyskoteke bedzie sie nadawal :cool:
                    Umiata pisac po polskiemu?!

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs

Umiata pisac po polskiemu?!
                      co to ma wspulnego z tematem?

Skomentuj

może cię mu polecić jakies estradówki
                        Niezle hasło! Może cię=możecie?

Skomentuj

Panowie jak ktoś lubi słuchać głośno to jego sprawa. Też czasem lubię sobie dać "w garnek" a wtedy to kilowaty idą w ruch w pokoju...14 m^2, więc z kolegą nie jest jeszcze tak źle. Na jego miejscu z takimi wymaganiami to kupiłbym GDN-42-450-4-SC, i myślę że to najsensowniejszy wybór w tym momencie.

Skomentuj

tylko że dla niego to ciężko wybrać bo wysokiego SPL przy niskim zejściu się nie da uzyskać.

z tym to akurat lepiej radzą sobie estradówki.

może niepotrzebnie pozwoliłemmu założyć ten temat. jeszcze dostane ostrzeżenie i tyle z tego będzie.

jęsli chodzi o te nowe wyrazy to podałem mu co ma napisać w poście 9 a ten nie patrzył co napisał tylko od rzu dał wyślij.

teraz mi już nie zależy na tym temacie. może iść do kosza.

Skomentuj

Po prostu każde forum internetowe ma swoje "zboczenia", a diyaudio ma takie że raczej średnio lubiane są posty "co kupić żeby było głośno", stąd taka a nie inna reakcja użytkowników. Temat może iść do kosza, co wg. mnie jest nieco bezsensu gdyż w rażący sposób nie narusza regulaminu forum, a Ty zakładając go chciałeś uzyskać odpowiedź na swoje pytanie. Może poczekaj z tym zamknięciem aż wypowie się ktoś jeszcze kto chce pomóc a nie tylko powyżywać się (co mnie też się czasem zdarza, ale to raczej na elektrodzie :P ).

Skomentuj

a to niby czemu ma wyladaowac w koszu? dostales odpowiedzi co do w/w glosnikow i zostal zaproponowany lepszy glosnik do tych wymagan. a ze kolega ma dziwne wymagania to jego sprawa...
                                a tak swoja droga to mam nadzieje ze ma to czym napedzic?

Skomentuj

już pisał
                                  sharp 8800

Skomentuj

fakt - nawet zapomnialem :oops:

Skomentuj

z tym koszem to miałem na myśli nie treść tematu tylko język w jakim temat został napisany.

a może by się znalazło coś z innej firmy niż STX, chociaż mi nic nie chodzi po głowie.

Bo chyba tylko STX ma tak wysoki SPL i moc

Skomentuj

No niestety, stx pod tym względem wyprzedza konkurencje i to o sporo, więc wyboru za dużego nie masz

Skomentuj

Czaruję...
                                        X