Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

aplituner 5,1-7,1 do max900zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

aplituner 5,1-7,1 do max900zł

Nosze się z zamiarem kupna ampli.. doradźcie..:)
    Zalezy mi na mocy, oraz tym, by ampli grał pełnym pasmem fronty.. wójek ma kenwooda i i fronty są bez basu...
    może coś z tych..

http://allegro.pl/item520485857_yama...lata_raty.html
    http://allegro.pl/item517461553_pion...p_wroclaw.html
    http://allegro.pl/item518035498_koda..._domowego.html - ciekawe.. co o tym myślicie?

http://allegro.pl/item525430866_onky..._7_1_lodz.html
    http://allegro.pl/item519460453_ampl...tx_sr504e.html

był podobny temat (ale do 1000zł) i onkyo zbierają najlepsze noty, w muzyce wypadają lepiej niż yamaha
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

ta moc w onkyo jest podana dla 6ohm w rms? Fajny jest i nawet7,1... napiszcie mi czy każdy z kanałów gra pełnym pasmem, bo to dla mnie bardzo ważne- na razie będzie grał w stereo

Skomentuj

Stereo na pewno gra pełnym pasmem, ale czy reszta musiałbym sprawdzić. No i również polecam Onkyo :]

Skomentuj

Niby jak amplituner mial by odtwarzac we wszystkich glosnikach cale pasmo? wogole po co ci to?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
            Niby jak amplituner mial by odtwarzac we wszystkich glosnikach cale pasmo? wogole po co ci to?
            Powinien kazdy, jak tego ni ema to niepowinien byc wogole spzredawany bo nie spelnia THX nie mwoiec juz o mniej rygorystycznych normach...

Skomentuj

Re: aplituner 5,1-7,1 do max900zł

Mi chodzi o to po co dR.LasCe cale pasmo w cenrtalce i w tylach,przeciesz ampli odtwarza sygnal taki jaki mu podasz a ogladajac film lub koncert w systemie 5.1 centrala i tyly nie odtwarzaja calego pasma.

Zamieszczone przez dR.LasCa
              Zalezy mi na mocy

napiszcie mi czy każdy z kanałów gra pełnym pasmem, bo to dla mnie bardzo ważne

Cos mi sie zdaje ze chcesz podlaczyc 5 kolumn i naparzac ile sie da,bo myslisz ze jak kupisz ampli na ktorym jest napisane 5x150Wat to tyle bedzie.

Skomentuj

Też polecam ONKYO.Każdy amplituner i jego 5 czy 7 kanałów gra pełnym pasmem,musi.Jedyne co może wyglądać że nie gra pełnym pasmem to jak na amplitunerze jest załączone wyjście na subwoofer,również załącza się filtr górnoprzepustowy >80-100Hz i ucina we wszystkich kanałach to pasmo.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                  Powinien kazdy, jak tego ni ema to niepowinien byc wogole spzredawany bo nie spelnia THX nie mwoiec juz o mniej rygorystycznych normach...
                  o i tu się mylisz... poprostu ma napędzać kolumny stereo na stx27-150 więc potrzebna jest moc by nimi poruszył... ma grać w systemie stereo, w między czasie będzie robiony sub, central i satelity.... Poza tym, satelity powinny grać pełnym pasmem. Ważne jest by w systemie stereo kolumny dawały pełne pasmo. Przy filmach to oczywista sprawa, że nie potrzebne pełne pasmo... Zastanawia mnie fakt jak w systemie 5,1 gra audio stereo... grają wszystkie podłączone głośniki, czy tylko 2 przody. Nie miałem jeszcze nawet do czynienia z ampli 5,1

Skomentuj

Do napedzania kolumn 3-way na 10" glosniku i to o jeszcze malej skutecznosci nie nada sie amplituner kina domowego tyklo jakis porzadny piec.
                    Co do pasma to oczywisie kazdy kanal musi miec jednakowe. Co innego praca z subem, ciecia itp.

Skomentuj

Zastanawia mnie fakt jak w systemie 5,1 gra audio stereo... grają wszystkie podłączone głośniki, czy tylko 2 przody. Nie miałem jeszcze nawet do czynienia z ampli 5,1
                      to poczytaj cokolwiek bo to widać, że pojęcia nie masz. :wink:

masz kilka trybów, w tym wielokanałowe stereo, stereo, direct. pomijam wszelkie dolby i DTS'y oraz "ulepszacze" DSP.

Skomentuj

Ja mam stary amplituner Sony,model STR-DE635,jest to jeden z najlepszych modeli Sonego starszego typu i ma wiecej basu i mocy niz nowsze modele.

dR.LasCa, nie rozumiem pytania dotyczacego tego jak gra audio stereo w 5.1... A jak ma grac? Tak jak pisalem wczesniej,ampli odtwarza sygnal taki jaki mu podasz.

Skomentuj

Myślę że jednak ampli uciągnie stx27...chyba że nawet takie poważne firmy oszukują na mocy...

Skomentuj

pewnie, że uciągnie. u ojca gra ampli onkyo i zanim kupił suba to śmigały altusy.

Skomentuj

ONKYO czyt.pożądna firma :)

Skomentuj

chyba że nawet takie poważne firmy oszukują na mocy...
                                Oszukuja i to jak. Nawet 2W wzmak uciagnie altusy, ale nie oto tu chodzi. (kolega napedzal altusy walkmanem sonego kiedys, graly nawet dosc glossno).

Skomentuj

Wiem, ale chodzi mi o to czy odpowiednio wysteruje głośnikiem... myślę że jak ma pobór mocy ok 600 to trochę tej mocy ma..

Skomentuj

myślę że jak ma pobór mocy ok 600 to trochę tej mocy ma..
                                    Racja, troche. Moze jakis 50W na kanal.

Skomentuj

to nie poradzi sobie z stx27-150?

Skomentuj

Wiem, ale chodzi mi o to czy odpowiednio wysteruje głośnikiem
                                        Odpowiednio napewno nie.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X