Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wyborze sprzętu pod TV,Muzykę, PS3 i PC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w wyborze sprzętu pod TV,Muzykę, PS3 i PC

Witam :)

Mam zamiar w niedługim czasie zakupić sprzęt grający do mojego pokoju (3m x 4m).
    Chciałbym zakupić amplituner + zestaw kolumn + subwoofer + (cos jeszcze jesli potrzeba).
    Zalezy mi przede wszystkim na CZYSTYM DZWIEKU i MOCNYM I CZYSTYM BASSIE.
    Sprzęt chciałbym podłączyć pod telewizor Sony Bravia 46W4000, konsolę PS3 oraz PC.

Słucham każdego rodzaju muzyki, jednak z przewagą trance i hardstyle.
    Sprzęt służyłby do słuchania muzyki, oglądania filmów i grania w gry.

Jeszcze raz powtórzę, ponieważ jest to dla mnie bardzo ważne: zależy mi na bardzo wysokiej jakosci dzwieku oraz bassu.

Interesuje mnie zestaw 5.1.

Na ten sprzęt moglbym przeznaczyc maks 5000zl.

Proszę o wypowiedzi wraz z wytlumaczeniem poniewaz jestem początkujący w tych sprawach.

Pozdrawiam :wink:

to forum raczej odwiedzaja ludzie co sami chca cos wykonac - stad diy w nazwie .
    tak czy siak nic nie zastapi naszego odsluchu. sugerowalbym wizyte w pobliskim sklepie audio i samemu na wlasne uszy posluchac paru zestawow.

Skomentuj

Dzieki za rade, napewno z niej skorzystam, ale tak czy inaczej mam nadzieje ze ktos znajacy sie na rzeczy pomoze mi w dokonaniu wyboru.

Skomentuj

Zamieszczone przez Eidorian
        Proszę o wypowiedzi wraz z wytlumaczeniem
        Oj to moze byc problem bo to nie szkola...
        Troche samodzielnosci nie zaszkodzi.

Proponuje ustzregac sie spzretu media-marketowego. To na poczatek.
        Amplituner - jakies Onkyo, Yamaha, Denon, ew. jakis innny - kwestia dobrego wyboru uwzgledniajac stosunek cena/jakosc.

Kolumny - temat rzeka.

Skomentuj

Na ten sprzęt moglbym przeznaczyc maks 5000zl
          jestes tego pewien? masz tyle kasy w kieszeni/portwelu/na koncie?

juz nie raz byly takie tematy a pozniej sie okazalo ze to malolat i ledwo ma na kable...

jak jakos nas przekonasz ze na powaznie podchodzisz do tego tematu to i my na powaznie do tego podejdziemy...

a tak na wstepie to napisz na czym sluchasz obecnie i co wg ciebie gra dobrze

Skomentuj

Hehe no malolatem to ja nie jestem, pracuje i mam wlasne pieniadze ^^ Obecnie nie mam sprzetu godnego uwagi, jakies stare glosniki komputerowe, ktorych juz i tak nie uzywam bo te od telewizora sa lepsze o niebo. Ale widzialem u znajomych jaki efekt potrafi zrobic porzadne naglosnienie i chce zrobic cos takiego w moim pokoju.

Wracajac do tematu:

Czy taki zestaw to dobry wybor ? :
            http://www.rtvexpert.pl/amplitunery/...9-1?v=10881093 + http://www.skleptonsil.pl/go/_info/?id=592

Macie lepsze propozycje ?

Co do muzyki to wszystkiego po troche, z naciskiem na techno,trance + dobry mocny czysty bass ...
            Pozdrawiam

Skomentuj

Zamiast maestro dużo lepszym wyborem będzie zestaw Siesta. Bardzo chwalone za jakość dźwięku http://www.protonsil.pl/?s=1&page=1&k=1&cid=52
              Zresztą mam monitorki na GDN 15/40/5 i są to naprawdę świetne głośniki.

Skomentuj

Dzieki za odpowiedz.

Czyli http://www.rtvexpert.pl/amplitunery/...9-1?v=10881093 + http://www.skleptonsil.pl/go/_info/r...29&item=4#menu

Czy jest moze jakas lepsza alternatywa dla amplitunera ?

Skomentuj

Heh najniższy model ampli bierzesz do takiego zestawu. To chyba będzie za mało. Zainteresuj się tym Denon AVR 1909 Tutaj masz wsparcie dla dźwięku HD, skaler do Full HD, rozszerzoną paletę barw. To te najważniejsze rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę przy zakupie. No i oczywiście dźwięk :wink:
                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                  Grado SR125i

Skomentuj

No tak ale ten amplituner jest pod 7.1 czy to nie przeszkadza ? :P

Skomentuj

No tak ale ten amplituner jest pod 7.1 czy to nie przeszkadza ? :P
                      Nie, obsługuje również 5.1

Skomentuj

http://rtv-sklep.pl/denon-avr2309-tr...atis-p-97.html czy ten model nie bylby lepszy ? pomijam ze w takim zestawie przekrocze troche budzet, ale chyba warto ?

Skomentuj

Zamieszczone przez zboj87
                          I chyba mozna zrobic bi-amping frontow nawet wtedy.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                            I chyba mozna zrobic bi-amping frontow nawet wtedy.
                            To znaczy ?

Skomentuj

Eidorian, lepszy, nie lepszy - zależy czy wykorzystasz wszystkie jego funkcje, bo pod względem mocy zbyt wiele się nie różnią. Dlaczego tak się na tym Denonie uparłeś?

Skomentuj

a moze diy ?

Skomentuj

Eidorian, lepszy, nie lepszy - zależy czy wykorzystasz wszystkie jego funkcje, bo pod względem mocy zbyt wiele się nie różnią. Dlaczego tak się na tym Denonie uparłeś?
                                  Bo czytalem ze jest dobry, a polecasz cos innego ? no i co to jest ten bi-amping ?

Dodatkowe pytanie: Jak w komputerze mam karte dzwiekowa i podlacze pod kompa amplituner to co bedzie odpowiadalo za dzwiek ? oba urzadzenia ? wtedy chyba sa jakies znieksztalcenia ?

Zamieszczone przez dolphin123
                                  a moze diy ?
                                  Wole kupic cos gotowego

Pzdr

Skomentuj

zeby jeszcze tych siest dalo sie gdziekolwiek posluchac a tym bardziej kupic...

Skomentuj

Bo czytalem ze jest dobry, a polecasz cos innego ? no i co to jest ten bi-amping ?
                                      Polecę i nie tylko ja tak 'leciałem' :P http://www.onkyo.pl/pokaz/karta/id/22727 Naprawdę dobry sprzęt. Tu też możesz poczytać: http://www.onkyo.pl/pokaz/news/id/1139

Bi-ampingiem sobie nie zawracaj na razie głowy.

Skomentuj

Dzieki za info, ten onkyo takze bedzie dobry do 5.1 ?

Powracam do pytania : Jak w komputerze mam karte dzwiekowa i podlacze pod kompa amplituner to co bedzie odpowiadalo za dzwiek ? oba urzadzenia ? wtedy chyba sa jakies znieksztalcenia ?

Skomentuj

Czaruję...