Witam serdecznie,
jak zapewne widać to mój pierwszy post na tym Szacownym Forum.
Tak więc na początku:
Dzień dobry :)
Piszę do Was gdyż jesteście moją ostatnią deską ratunku przed wtopieniem pieniążków :mrgreen: .
Tzw. Tło: zawirowania Historii spowodowały że zakupiłem bardzo miły amplituner Harman/Kardon 3380. z braku mamony na kolumny napędza on mi teraz pożyczone (wyciągnięte ze strychu przyjaciela) Altusy 75.
Jako że pieniążki się znalazły, chciałem kupić stosowne dla tego sprzętu kolumny.
I tu istota problemu... mieszkanie mam malutkie zaś pokój też niewielki (14m2).
i za nic nie wstawię tu podłogowych kolumn.
Przyjaciel mój który mi pożyczył Altusy sugeruje znacząco abym zakupił JBL ale... duże :mrgreen: a te jak już mówiłem...
spędziłem masę czasu czytając fora "HiF i" i cóż... tragedia co Wam będę tłumaczyć sami wiecie...
Więc proszę o poradę czy wybrać coś nowego półkowego czy może złożyć samemu???
Wymiary to to co mnie najbardziej ogranicza - najlepiej max Altusy czyli ok 50-60 x 30 x 30 cm
Od razu powiem że tak lutownica jak i wyrzynarka mi nie obca, z obliczeniami też sobie poradzę chyba ale czy jest potrzeba??
a o jakich głośnikach myślałem?
JBL ES 30 , E50 lub KEF IQ3 lub Paradigm Monitor v.6 lub USHER S 520 a może nawet KODA
HARMONY K-2000B.
osobiście najbardziej podobają mi się Kefy :mrgreen:
w ramach ciekawostki: próbowano mi wciskać kit że najważniejsze to wymienić kabel zasilający wzmacniacz :roll: i tym podobne bzdety.
Pozdrawiam
W.
p.s. jeżeli nieopacznie źle umieściłem temat bardzo proszę o wybaczenie i jego przeniesienie w odpowiednie miejsce (nie kosz hehe)
p.p.s. dla tych którym model mojego HK jest lekko obcy, nie chcą poszukiwać jego parametrów a są ich ciekawi poniżej ich kopia :)
HK 3380
Audio Section Stereo Mode
Continuous Average Power (FTC) 80 Watts per channel,
20Hz–20kHz @ < 0.07% THD, both channels driven into 8 ohms 100 Watts per channel, 20Hz–20kHz @ < 0.2% THD, both channels driven into 4 ohms
Input Sensitivity/Impedance Linear (High Level) 200mV/47k ohms
Signal-to-Noise Ratio (IHF-A) 95dB
Frequency Response @ 1W (+0dB, –3dB) 10Hz – 110kHz
High Instantaneous
Current Capability (HCC) ą42 amps
Transient Intermodulation Distortion (TIM) Unmeasurable
Rise Time 16μsec
Slew Rate 40V/μsec
jak zapewne widać to mój pierwszy post na tym Szacownym Forum.
Tak więc na początku:
Dzień dobry :)
Piszę do Was gdyż jesteście moją ostatnią deską ratunku przed wtopieniem pieniążków :mrgreen: .
Tzw. Tło: zawirowania Historii spowodowały że zakupiłem bardzo miły amplituner Harman/Kardon 3380. z braku mamony na kolumny napędza on mi teraz pożyczone (wyciągnięte ze strychu przyjaciela) Altusy 75.
Jako że pieniążki się znalazły, chciałem kupić stosowne dla tego sprzętu kolumny.
I tu istota problemu... mieszkanie mam malutkie zaś pokój też niewielki (14m2).
i za nic nie wstawię tu podłogowych kolumn.
Przyjaciel mój który mi pożyczył Altusy sugeruje znacząco abym zakupił JBL ale... duże :mrgreen: a te jak już mówiłem...
spędziłem masę czasu czytając fora "HiF i" i cóż... tragedia co Wam będę tłumaczyć sami wiecie...
Więc proszę o poradę czy wybrać coś nowego półkowego czy może złożyć samemu???
Wymiary to to co mnie najbardziej ogranicza - najlepiej max Altusy czyli ok 50-60 x 30 x 30 cm
Od razu powiem że tak lutownica jak i wyrzynarka mi nie obca, z obliczeniami też sobie poradzę chyba ale czy jest potrzeba??
a o jakich głośnikach myślałem?
JBL ES 30 , E50 lub KEF IQ3 lub Paradigm Monitor v.6 lub USHER S 520 a może nawet KODA
HARMONY K-2000B.
osobiście najbardziej podobają mi się Kefy :mrgreen:
w ramach ciekawostki: próbowano mi wciskać kit że najważniejsze to wymienić kabel zasilający wzmacniacz :roll: i tym podobne bzdety.
Pozdrawiam
W.
p.s. jeżeli nieopacznie źle umieściłem temat bardzo proszę o wybaczenie i jego przeniesienie w odpowiednie miejsce (nie kosz hehe)
p.p.s. dla tych którym model mojego HK jest lekko obcy, nie chcą poszukiwać jego parametrów a są ich ciekawi poniżej ich kopia :)
HK 3380
Audio Section Stereo Mode
Continuous Average Power (FTC) 80 Watts per channel,
20Hz–20kHz @ < 0.07% THD, both channels driven into 8 ohms 100 Watts per channel, 20Hz–20kHz @ < 0.2% THD, both channels driven into 4 ohms
Input Sensitivity/Impedance Linear (High Level) 200mV/47k ohms
Signal-to-Noise Ratio (IHF-A) 95dB
Frequency Response @ 1W (+0dB, –3dB) 10Hz – 110kHz
High Instantaneous
Current Capability (HCC) ą42 amps
Transient Intermodulation Distortion (TIM) Unmeasurable
Rise Time 16μsec
Slew Rate 40V/μsec
Skomentuj