Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitorki na DLS B5A przetworniki car audio ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monitorki na DLS B5A przetworniki car audio ?

witam po rozbiciu auta został mi tai zestaw zastanawiam sie nad wykonaniem z nich monitorkow do pokoju ok9m2.ma to sens?obudowa closed co radzicie ?

Jakież to drogie :!: Jak dorwiesz parametry, zrobisz odpowiednią obudowę może całkiem fajnie zagrać. Na ślepo spróbuj 8L closed i sam oceń. Według danych technicznych: pasmo 60Hz-18kHz, 50W rms, 91dB jak na 13stkę to bdb osiągi.

Skomentuj

simong84, jak je juz masz to nic nie szkodzi zebys je wykozystal. koszt plyt na obudowe to 20-30zl wiec wiele nie stracisz jak sie nie spodoba w domu...
      jak obudowa zamknieta i 13cm glosnik to wystarczy nawet 6 litrow i wtedy bedzie to jakos lepiej wygladalo

Skomentuj

noto mnie zaciekawiliście myślę ze cos z tego bedzie głośniczki grały w aucie jakieś 5mies i naprawdę zadowalająco wiec powinny sie sprawdzić. podzielona opinia co do litrażu mysle ze te 6l by mi pasowały tylko czy takie 13 powinny sobie radzić w takim pokoju ?w innym posiecie jestem na etapie robienia suba na SLS10 wiec razem moze by to zagrało.W planach miałem kupować głośniki WHARFEDALE DIAMOND 9.4 które miały grac w tym pokoju 9m2 ale ze fura idzie do kasacji warto to wypróbować a firma DLS niczego sobie :wink:a pyzatym moja YAMAHA RX-V340RDS ciągnie juz od 4ohm jesli to model europejski sam nie wiem

Skomentuj

Zamieszczone przez simong84
          tylko czy takie 13 powinny sobie radzić w takim pokoju ?
          z basem nie koniecznie. z reszta spokojnie. nawet w wiekszym pomieszczeniu dadza sobie rade

Skomentuj

Czaruję...
          X