Witam ponownie,
zastanawiając się nad kolumnami, po przeglądnięciu tony informacji, stwierdziłem że jednak to co potrzebuje to głośniki dedykowane do mojego układu mieszkania. W związku z powyższym Zacząłem analizować i projektować.
część informacji napisałem już wcześniej w poprzednim wątku.
tu całość na dzień dzisiejszy.
Postanowiłem wykonać obudowę o komorach zamkniętych.
Wybrane głośniki:
Głośnik Niskotonowy XXLS 10 "C" (P830843)
Głośnik średnio niskotonowy HDS 152 EXCLUSIVE (P831882
Głośnik Wysokotonowy HDS (P810921
zaprojektowałem obudowę gdzie zgodnie z informacjami z www.akustyk.com.pl dla Głośnika niskotonowego komorę o łącznej pojemności netto 63L.
głośnik średniotonowy: 2,5L netto.
Pytanie jest co sądzicie o tym zestawieniu?
jedyny problem to koszt łączony przewyższający założenia.
Dlatego też pytanie czy ktoś ma pomysł na jakieś zamienniki? nie muszą być konkretne modele wystarczy firma i seria :)
Oczywiście pozostaje kwestia zwrotnic itd ale to już jak zostanie zaakceptowany powyższy wybór (lub zmieniony)
Pozdrawiam
zastanawiając się nad kolumnami, po przeglądnięciu tony informacji, stwierdziłem że jednak to co potrzebuje to głośniki dedykowane do mojego układu mieszkania. W związku z powyższym Zacząłem analizować i projektować.
część informacji napisałem już wcześniej w poprzednim wątku.
tu całość na dzień dzisiejszy.
Postanowiłem wykonać obudowę o komorach zamkniętych.
Wybrane głośniki:
Głośnik Niskotonowy XXLS 10 "C" (P830843)
Głośnik średnio niskotonowy HDS 152 EXCLUSIVE (P831882
Głośnik Wysokotonowy HDS (P810921
zaprojektowałem obudowę gdzie zgodnie z informacjami z www.akustyk.com.pl dla Głośnika niskotonowego komorę o łącznej pojemności netto 63L.
głośnik średniotonowy: 2,5L netto.
Pytanie jest co sądzicie o tym zestawieniu?
jedyny problem to koszt łączony przewyższający założenia.
Dlatego też pytanie czy ktoś ma pomysł na jakieś zamienniki? nie muszą być konkretne modele wystarczy firma i seria :)
Oczywiście pozostaje kwestia zwrotnic itd ale to już jak zostanie zaakceptowany powyższy wybór (lub zmieniony)
Pozdrawiam
Skomentuj