Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Małe Głośniczki Do telefonu - jak wykonać ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Małe Głośniczki Do telefonu - jak wykonać ??

Witam. Mam ochotę zrobić sobie samemu głośniczki do telefonu(Lg ku990) Chciałbym przeznaczyć na to nie za duże środki a że jestem poczatkujący i Zielony na te tematy to nie mam pojęcia ile moze to wynieść. Chciałbym Aby ktoś kto Np robił takie małe głośniczki mógł podać opis głośników jakie są potrzebne , materiałów oraz instrukcje wykonania tych głośniczków. Głośniczki chciałbym Aby były taki małe Bez podpinania do Prądu. Z góry dzięki

Seba1992, ile masz lat? czy ty wiesz wogole o co pytasz?
    jezeli chcesz dodatkowe glosniki do telefonu to znaczy ze fabryczny glosniczek ci nie wystarcza. nie wystarcza bo albo za cicho albo za waskie pasmo. ale zeby to poprawic potrzeba wiekszych glosnikow + wiecej mocy wiec bez dodatkowego wzmacniacza i jego zasilania sie nie obejdzie

napisz jakie masz doswiadczenie z elektronika i ile masz pieniedzy do dyspozycji

Skomentuj

polecam http://www.allegro.pl/46780_glosniki_zewnetrzne.html
      - łatwiej
      -szybciej
      - mniej problemów i mniejsza awaryjność

Skomentuj

a gdyby zrobić głośnik na jakimś malutkim wzmacniaczu słuchawkowym który by był zasilany bateryjkami :?:

Skomentuj

ale koszta ok stowki beda w tym wypadku jak masz kupowac wszystko...

Skomentuj

stowka to przesada - ale beda napewno zblizone do lepszego zestawu fabrycznego

Skomentuj

hm.. Doświadczenie mam małe . no ale nie wiem ile mogło by to wynieśc.. po to mi te głośniki są potrzebne iż nieraz chciałbym sobie muzyki posłuchać w pomieszczeniach gdzie nie mam dostepu do radia a telefon ma kiepską jakośc dzwięku a głośniki były by lepszym rozwiązaniem.

Skomentuj

a jakby zrobić coś na tych philipsach z allegro?? i zasilić je bezpośrednio z wyjścia słuchawkowego?? lub ewentualnie wzmacniaczem słuchawkowym z forum.mp3store.pl

więcej info http://forum.mp3store.pl/index.php?s...&hl=wzmacniacz

Skomentuj

te philispy mają za mały spl żeby takie myki robić.

Skomentuj

potrzebny bylby wzmacniacz. najtanszy wzmacniacz to scalak samochodowy + zasilanie ze starego zasilacza komputerowego. jak sie postarasz to koszt wzmacniacza 20-30zl + zasilacz od jakiegos kolegi + glosniki 30zl
                    koszt minimalny to 50zl a za tyle masz juz glosniki w sklepie. co prawda zupelnie nie ta moc ale koszt podobny

Skomentuj

2 x tda 2003, 2 x 10cm głośnik + jakiś zasilacz od kompa z allegro okazyjnie kupiony + jakaś buda do tego + sporo pracy to najmniej 60-70zł , licząc wszystkie pierdoły.
                      Więc zupełnie nieopłacalne , tym bardziej że jeśli miałbym to robić z założeniem że pod 230vac, to woalłbym kupić głośniki od kompa jakieś...
                      Za 100zł można już mieć T20.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        stowka to przesada
                        kup trafko male jakas zwyskla kostke, glosniczki, pierdoly typu wlaczniki i sam zobacz.. w jednym watku piszesz ze ludzie nie licza pierdol a teraz sam ich nie liczysz :wink:

Skomentuj

a poczekaj do wieczora :twisted:

Skomentuj

a co wieczorem odpalasz tda ze śmieci do suba ??

Skomentuj

dokaldnie. wlasnie kupilem brakujace elementy

Skomentuj

tez mam mase kostek i elementow, ale jak masz kupowac wszystko ze sklepu to raczej bys tego nie robil... no i czekamy z niecierpliwoscia co tam pokazesz

Skomentuj

Wiadomo że ze "smieci" mozna sporo zrobic ale i tak pewnych kosztow sie nie uniknie.
                                  Zasialcz komputerowy to akurat sprawa groszowa - przynajmniej dla mnie, mam ich kilkadziesiat i nie wiem co z tym zrobic - polowa poszla na czesci, blachy na zlom itp.

Skomentuj

a czy nie byloby dobra opcja bateria/aku 9v , i plastikowe glosniki od PC? sam tak kiedys robilem lecz w innych celach.
                                    koszta takiego sprzetu to pare zl a szczegolnie biorac pod uwage ze co druga osoba ma w szafie takie glosniki i ich nie uzywa...

Skomentuj

ile bateria 9V kosztuje i ile te głośniki na nich pograją ?

Skomentuj

to tez pisze aku ,zelowy aku mozna kupic za ~30zl nawet i pogra to napewno pare godzin.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X