Witam wszystkich potrzebuje pomocy bo wlasnie produkuje sobie skrzynie trapez zamknieta na dwa glosniki...musze zastosowac przegrode miedzy glosnikami zeby lepiej gralo czy nie? z gory dziekuje
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
skrzynia zamknieta
Collapse
X
-
To ja się jeszcze podepne, jakiś czas temu robiłem ze znajomym subka na 2 alphardach CW1202C i w jednej wspólnej komorze jeden górował mocno nad drugim - wypychał słabszego - było źle bo efekt był taki sam jak z jednym głośnikiem a dodatkowo pobór mocy był dwa razy większy.., i teraz pytanie czy zawsze tak się zdaża czy ja miałem pecha ?, a może kiedyś miałem szczęście że tak mi się tak nigdy nie zdażyło poza tymi alphardami ?
Skomentuj
-
przeciez piszesz ze skrzynia 82litry na 2 glosniki wiec na jeden ok 40 wychodzi?
wg mnie 40l na jedna 8'' to zaduzo (wiec logicznie na 2x8'' 80l tez) ale poczekaj na opinie jeszcze kogos,dokladnie z tym glosnikiem nie mialem doczynienia ale przewaznie nie stosuje sie tak duzych obudow.
Korzystales z win isd?
Skomentuj
-
Znalazłem coś o tym głośniku na necie http://www.elektroda.pl/rtvforum/top...4.html#4432953 z czego wynika, że najlepsza będzie obudowa zamknięta 35 litrów. Te 12 litrów za dużo można bez problemu zmniejszyć dając dodatkowe wzmocnienia i umieszczając w obudowie np. woreczek z piaskiem lub jeszcze lepiej śrutem ołowianym.
Skomentuj
-
dla tego alpharda nie opłaca się nic robić, kupiłem sztukę za czasów popularności cw1202c i nie żałuję że sprzedałem, qts nieco ponad 1, barwa jeszcze gorsza od lw800 , duden jeden słychać tylko.
Jedyną rzeczą jaką możesz zrobić - sensowną , jest sprzedaż tego i kupno dwóch np 22 scx z oferty stxa, w sam raz dla nich buda, tylko br zrobisz.
Skomentuj
Skomentuj