Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzynia zamknieta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

skrzynia zamknieta

Witam wszystkich potrzebuje pomocy bo wlasnie produkuje sobie skrzynie trapez zamknieta na dwa glosniki...musze zastosowac przegrode miedzy glosnikami zeby lepiej gralo czy nie? z gory dziekuje

nie, nie trzeba. ale nic sie nie stanie jak ja zrobisz

Skomentuj

Jeżeli to są 2 takie same głośniki to nie trzeba żadnej przegrody.

Skomentuj

car audio rozumiem ?
        tzn oba tego samego typu - takie same ?
        Suby ?

Skomentuj

To ja się jeszcze podepne, jakiś czas temu robiłem ze znajomym subka na 2 alphardach CW1202C i w jednej wspólnej komorze jeden górował mocno nad drugim - wypychał słabszego - było źle bo efekt był taki sam jak z jednym głośnikiem a dodatkowo pobór mocy był dwa razy większy.., i teraz pytanie czy zawsze tak się zdaża czy ja miałem pecha ?, a może kiedyś miałem szczęście że tak mi się tak nigdy nie zdażyło poza tymi alphardami ?

Skomentuj

pecha miales, albo cos zle podpiete, albo az taki rozrzut parametrow w co watpie,moze cos przy wzmaku nie stykalo? ja mialem tak ale z powodu kabla sygnalowego, mam suba na hertzach w jednej budce.

Skomentuj

Nie napisałeś jakiej średnicy głośniki i jaka wielkość skrzyni. Przy obudowie z odpowiednio grubej płyty nie trzeba robić dwóch komór, ale przy dużej skrzyni, dodatkowa przegroda na pewno dodatkowo usztywni obudowę i zredukuje jej drgania.

Skomentuj

Na 100% dobrze podłaczyłem, nawet puszczone osobno głośniki różniły się brzmieniem i to w paśmie basu, także siłą wychylenia. Miałem kilka małych alphardów i tego nie było wiec miałem pecha - CW1202C miały kiedyś takie rozrzuty..

Skomentuj

skrzynia

witam to sa dwa głośniki alphard CW802cx...Srzynia (trapez) ma 82 litry okolo 50 cm dlugosci i 55 cm wysokosci i nie jest troche zamala na 2 glosniki ?

Skomentuj

jesli cw802 to 8'' to wydaje mi sie ze ta buda jest zaduza, 40l na jedna 8''?sporo...

Skomentuj

zaduza na dwa glosniki ??

[ Dodano: 2009-01-30, 23:30 ]
                      wyslalem wlasnie mail-a do serwisu Alphard i napisali mi ze glosnik czuje sie najlepiej w 40 - 50 litrach

Skomentuj

przeciez piszesz ze skrzynia 82litry na 2 glosniki wiec na jeden ok 40 wychodzi?
                        wg mnie 40l na jedna 8'' to zaduzo (wiec logicznie na 2x8'' 80l tez) ale poczekaj na opinie jeszcze kogos,dokladnie z tym glosnikiem nie mialem doczynienia ale przewaznie nie stosuje sie tak duzych obudow.

Korzystales z win isd?

Skomentuj

tak ale wychodzily mi kosmiczne wyniki

Skomentuj

nic dziwnego... Win isd symuluje najbardziej liniowa chrakterystyke....

Skomentuj

Znalazłem coś o tym głośniku na necie http://www.elektroda.pl/rtvforum/top...4.html#4432953 z czego wynika, że najlepsza będzie obudowa zamknięta 35 litrów. Te 12 litrów za dużo można bez problemu zmniejszyć dając dodatkowe wzmocnienia i umieszczając w obudowie np. woreczek z piaskiem lub jeszcze lepiej śrutem ołowianym.

Skomentuj

dla tego alpharda nie opłaca się nic robić, kupiłem sztukę za czasów popularności cw1202c i nie żałuję że sprzedałem, qts nieco ponad 1, barwa jeszcze gorsza od lw800 , duden jeden słychać tylko.
                                Jedyną rzeczą jaką możesz zrobić - sensowną , jest sprzedaż tego i kupno dwóch np 22 scx z oferty stxa, w sam raz dla nich buda, tylko br zrobisz.

Skomentuj

Tez zabardzo nie oplaca sie ich sprzedac ja za 2 glosniki dalem 220 zl a teraz za 100 moze mi je ktos wezmie lepiej juz wole sobie ta skrzynie pomotac

Skomentuj

to nic nie pomoże , ale skoro chcesz to mogą być one dla Ciebie wyrokiem do końca życia,bo skoro dałeś za nie 220zł...

Skomentuj

Czaruję...
                                    X