Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

male monitorki, ale NIE na arn 150 !!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

male monitorki, ale NIE na arn 150 !!

witam,

planuje zamiane moich monitorkow (arn 150 + gdwk 11/100) na cos lepszego :)

w gre wchodzi: gdn 13/50/1 + D27, A0 lub KT25
    ewentulanie gdn 13/50/9 ale tutaj bym musial zostac przy gdwk 11/100 ktorego posiadam.

wiadomo ze drogi glosnik jest o wiele lepszy, jednak i o 100 zloty drozszy

nastepny problem to zwrotnica :/ - sam nie zrobie bo nie potrafie, wiadomo ze bez pomiarow kolumn zrobic sie praktycznie nie da - znacie moze jakis projekt w sieci ktory by korzystal z ww. glosnikow z ktorego mogl bym sklonowac zwrotnice ? :|

z gory dzieki za pomoc ! :)

Wcale nie wiadomo że drogi głośnik jest o wiele lepszy. Jeśli mówisz o Scanach to pewnie tak, ale 100 złotych różnicy między głośnikami to 80 złotych więcej marży sprzedawcy i dystrybutora. Płacisz za markę a podejrzewam że rozwiązania konstrukcyjne są podobne jak w tańszych głośnikach.

Skomentuj

bardzo fajnym glosnikiem i ladnie grajacym jest 16/50/6 z peerslssem DT100 tworzy naprawde zgrany duzet dzwiek jest raczej jasny i otwardty ani suchy ani miekki poprostu ladnie brzmiace kolumny
      jak poszukam to nawet mam gdzies do tego zwrotke korektor impedancji + 6dB na midwoofer + 12 dB na kopulke

[ Dodano: 2004-11-03, 08:12 ]
      ps podzial na 3 khz

Skomentuj

lukasz byl bym baaardzo wdzieczny :>

Skomentuj

LUKASZ ja również byłbym wdzięczny ponieważ mocno się zastanawiam nad tym tonsilem.

qbus a w jakiej obudowie chcesz robić monitorki: br czy closed?

Skomentuj

na allegro sa te tonsile po 49pln a macie jakies parametry ich charakterystyke?

Skomentuj

gdybys miał kase to mógłbyś robić tak jak ja kiedyś sobie mażyłem ...HDS164 + PL17...tylko monitorki kosztowały by ok 1600 zł para ... :(( natomiast tez myśle nad jakimiś tańszymi monitorkami....kopółka to chyba będzie 11/100 ale nidibasa szukam...ARN150 nie, ten nowy alfred też nie ...jedynie ten GDN16/50/6... to nawet foty na stronce tonsila do niego nie mają :/

Skomentuj

na dexon.pl chyba jest, albo byla ...

Skomentuj

mam całą charakterystyke gdn 16/50/6 w pdf. jest sciągnięta z jakiejś czeskiej strony. jak ktoś chce to: dziejok@wp.pl

Skomentuj

ja bardzo chetnie bym prosił na soda@pf.pl

Skomentuj

ja tez hmblab@leszczyny.net

Skomentuj

głośnik można kupic w dexonie http://www.dexon.pl/index1.htm tam kosztuje 88pln imsa parametry i charakterystyka troche rozne od tych co dostalem od Dziejoka jak głośnik gra fajnie tak jak mowi Lukasz to moze na prawde warto za 49pln a moze tak dwa w systemie 2,5 drożnym co wy na to? Powiedzcie czy lepiej dac dwa takie tonsile niz np dwa TVM 150 ?

Skomentuj

ja uzywam tego tonsila jakos sredniego w parze z tesla 312/00/8 i gdwk 11/100 i musze powiedziec ze gra calkiem przyjemnie ;] polecam wszystkim ktorzy szukaja czegos innego niz tesla 150...(ktora tez btw jest dobrym glosnikiem ;])
                          pozdro

Skomentuj

Domino hmmm. osobiście uważam ze konstrukcji na tesli arn 150 powsatło juz wystarczająco wiele, zwłaszcza na tym forum wiec jesli zbudujesz cos ta tym tonsilku, moze okaze sie ze to bedzie taki polski hit wsród diy-owców. juz czas zastąpić arn150...

Skomentuj

16/50/6 8 ohm mozna kupic też u wieszczecisnskiego...... ja placilem oststanio 80 zeta za sztuke.... wlasnie przymeirzam sie do 2-drozynych frontow na tym przetworniku... dam znac jak cos sklece

Skomentuj

napisz cos wiecej ja tez chce cos takiego zrobic jak one graja jak stroiles itd

Skomentuj

Czaruję...
                                X