Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher 8133... Czy ktos coś o nim wie... ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Usher 8133... Czy ktos coś o nim wie... ??

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...33-p-1604.html

Czy ktokolwiek wie coś na temat tego głośnika... ? Jakieś charki widział ? Intensywnie rozmyślam nad 2-way na czymś w przedziale 20cm ...

Witam ja ma taki przetwornik w 20l strojony na 42hz w swojej konstrukcji wytłumiony wełną owczą i jestem zadowolony.
    Jak dla mnie głośniczek dość dobry ale do 1 khz. Jeśli chodzi o cenę to moim zdaniem warto.

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN Zobacz posta
      Intensywnie rozmyślam nad 2-way na czymś w przedziale 20cm ...
      to pomysl nad 8137A - marian go ma i pisal ze spokojnie do 2 drog sie nadaje

Skomentuj

a moze poczekaj na awx-y 8" dedykowane do 2 drog
        podobno pasmo siega 5kHz a to na pewno sie w 2 drogach spisze
        i cena pewnie bedzie podobna
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          to pomysl nad 8137A - marian go ma i pisal ze spokojnie do 2 drog sie nadaje
          Miałem,teraz ma je Bocian :) Tak,nadaje się,ale żeby coś o nim więcej powiedzieć musiał bym go usłyszeć sparowanego z wysokotonowcem. Na dzień dzisiejszy po wielu testach mogę powiedzieć że w linii pozamiatał by w nie małych salonach :) średnicę też ma świetną,zanim kupiłem 8935a porównywałem go z Visatonem W170 którego to chciałem wyrzucić przez okno gdy usłyszałem Ushera :) to mówi samo za siebie Pewnie ten Usher 8137A ma jakieś swoje minusy ale nie słyszałem go z wysokotonowcem na dobrej zwrotnicy,a dopiero wtedy by coś wyszło.

Skomentuj

Sam niedawno szukałem czegoś 8" do 2way, ale Zaph pisał, że 8137 nie nadaje się do 2way, a póki co chyba tylko on go dokładnie mierzył. 8133 wygląda na podobną konstrukcję tylko z inną membraną, ale jego z kolei można spotkać w kolumnach ushera razem z ich najtańszą wysokotonówką, więc być może gra akceptowalnie.

Skomentuj

Czaruję...
            X