Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 x GDN 17/100 + GDWK 11/100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    na allegro ostatnio ktos mi pokazywal monitory za 150zl (diy) w ktorych byl ten morel a koles nie wiedzial co sprzedaje
    nie chcial rozkrecic jak go pytalem o wysoki.. :) wiec nie wydaje mi sie zeby to byl morel..

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      marivs, ale nie zapominaj ze to tonsil! on ma kopolki conajmniej 10 lat starsze technologicznie niz konkurencja :P
      Nie zapominam, dlatego napisałem, że na podziały rzędu 2,5kHz się nie nadaje.

Skomentuj

Czyli twierdzicie że konstrukcja na HDS 180 Exc + wysoki np. Morel mdt29 pokonają jakością dźwięku te wharfedale 8.4 ? A słyszał ktoś z was Może wharfedale i może porównać ze swoim DIY ? Nadal mówimy o zestawie max 1000zł.

Skomentuj

DaVid, nie wiem jak one brzmia ale porownaj sobie sam sklepowe ceny
          1200zl VS 3500-5000zl :P

Skomentuj

Słuchałem ich rok temu w saturnie, niczym mnie nie urzekły. To typowe budżetówki. Ścianka 12mm, front 14mm - litości. W dodatku strasznie huczały. Porównanie ich do hdsów jest conajmniej niesmaczne :mad:

A hdsy już spakowane dla Daniela69, czekam na przelew i wysyłam. Obecnie słucham na kolumnie z wieży samsung i mdsie08 bez filtra - jest pięknie :???:

Skomentuj

Szybka odpowiedz , jaki klej i lakier do forniru o,6mm ? Coś co można kupić w miejscowych marketach budowlanych , a nie ściągać z netu.. ? Bo zamówiłem fornir na monitory a nie wiem co i jak , a na forum nie mogę poszukać.

[ Dodano: 2009-02-22, 20:45 ]
              Help ? A wracając do tych kolumn , a jak by zrobić 3-way z ARN ? Jak one brzmią w takim 3 drożnym zestawieniu , bo mam monitorki które będę fornirować właśnie na ARN 150-05/8 i dźwięk jaki z siebie wydają jest jak dla mnie bardzo zadowalający , nawet po dłuższym głośnym graniu nadal są dynamiczne , no na pewno dłużej niż wharfedale

[ Dodano: 2009-02-22, 22:06 ]
              Pewnie o kleju i lakierze jest pełno postów i tematów i dlatego nikt nie pisze Dobra jakoś dotrę , noc długa. Próbował ktoś kiedyś zrobić taką np. konstrukcję : 1 wys. 1. śr i 3 bass ? Nadal mowa o ARN 3x 150-05/8 ? Opłacalna zabawa?

[ Dodano: 2009-02-22, 22:19 ]
              dobra tego 3x nie było... A edytować już nie mogłem, sorry.

Skomentuj

Zamieszczone przez DaVid
                jaki klej i lakier do forniru o,6mm ?
                patex moment, ewentualnie butapren
                dla cierpliwych lub posiadajacych prase kleje wikolowe

lakiery szybkoscnace - nitro lub wodorozcienczalne

Zamieszczone przez DaVid
                A wracając do tych kolumn , a jak by zrobić 3-way z ARN ?
                raczej nie oplacalne. obecnie STXy SCX sa na tyle tanie ze juz lepiej na nich zbudowac 3 drogi. oczywiscie sa lepsze niz tesle
                Zamieszczone przez DaVid
                mam monitorki które będę fornirować właśnie na ARN 150-05/8 i dźwięk jaki z siebie wydają jest jak dla mnie bardzo zadowalający , nawet po dłuższym głośnym graniu nadal są dynamiczne , no na pewno dłużej niż wharfedale
                :shock: :???: a takie cenione kolummny i podobno takie dobre... a przegrywaja z poczciwym ARNem :lol:
                Zamieszczone przez DaVid
                Próbował ktoś kiedyś zrobić taką np. konstrukcję : 1 wys. 1. śr i 3 bass ? Nadal mowa o ARN 3x 150-05/8 ? Opłacalna zabawa?
                na jednej ze starszych wersji tej strony, na stronie glownej byla taka kolumna. ale nie 3 woofery ale 3 drogi. wygladalo super - ale bez sensu i drogie :P
                a 3 wooferow nie polaczysz tak zeby dalo 4 lub 8ohm
                mialbys do wyboru 12 lub 2,6

Skomentuj

Czaruję...
                X