Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL GT150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL GT150

Witam wszystkich.Mam głośnik JBL GT150 który wyjąłem z kupionego samochodu.
    Chciałbym z niego zrobić subwoofer do kina domowego
    jego parametry:VAS 133L
    FS 28.36 HZ
    QTS 0.44
    MOC250/1000 4ohm
    Mam wzmacniacz pa300 który robiłem do innego suba dla kogoś,myślę że będzie w sam raz.
    Mam tylko problem z obudową bo do tego potwora to chyba ze 100l by trzeba zrobić a nie chce takiej wielkiej ,no chyba że zamkniętą to bedzie mniejsza.
    Jeśli ktoś chciałby mi pomóc to bardzo proszę bo nie robiłem jeszcze subów, raczej tylko elektronikę
    Dzięki i czekam na pomoc
    grzesiek

www.audiomania.sart.pl

tam masz w artykulach o subie i o winisd wpisujesz dane i symulujesz tu nikt za ciebei nie policzy niczego

Skomentuj

A ile calow ma ten glosnik?

Skomentuj

15 cali

Skomentuj

kolejny potwór ze szpanerskich stajnie dla dresów...

Skomentuj

JBL chyba nie zupelnie jest szpanerski...a jak nawet tak wyglada to pewnie nie wiele gorzej od CW (ten to dopiero jest "dresiarski") a jezeli dobrze gra to skierowac go w dul i bedzie git..

Nie rozumiem twojego podejsca wovo

http://www.jbl.com/car/products/prod...er=GTS&cat=SUB
            jak to jest szpanerskie to ja juz sie w tym poscie nie odezwe !!

Skomentuj

A wiesz kto robi głośniki Pioneera ?? Nasz polski Tonsil....żaden system, zadna kolumna zrobiona przez JBLa niejest dobra ani warta uwagi ....podobno opera w Sydney jest nagłośniona przez JBL..... aż mnie to rozbawiło ....jak głupie multikina nagłaśnia ESA.....

Skomentuj

z twojego postu trudno stwierdzic "co autor mial na mysli"
                nie roumim cioe ze tak nie podoba Ci sie JBL...dla mnie jest to marka godna uwagi..
                JBL zajmuje sie naglasnianiem wielu sal i nie tylko opery w sydnej ale takrze i niektore kina takrze w polsce...Sugerujesz ze ta firma nie zna sie na niczym...to dlaczego z tysiaca ofert na rynku opera w sydnej naglasniana jest sprzetem JBL ?raczej nie chodzi tu o uklady...(inaczej niez w polsce

Co niektorzy na naszym forum tylko potrafia krytykowac....i co dziwne "rzucaja" sie juz nawet na sprawdzone i polecane marki...sami budujac swoje dziela na alphardach i stx..

pomyslmy troche ch oceniamy...autor postu napisal ze ma go za darmo (tak wywnioskowalem) wiec nic tylko go odpowiedznio zabudowac..

Skomentuj

Może nie zupełnie za darmo.Był w samochodzie który kupiłem ,ale ktoś kto go tam wsadził chyba miał niewiele pojęcia o temacie.Był zabudowany w bagażniku w miejscu na koło zapasowe może tam było ze 20 litrow no i BR.Zupełna lipa.Ale w domu może coś z niego będzie
                  Jak zrobię to napiszę
                  Pozdrawiam
                  Grzesiek

Skomentuj

Czaruję...
                  X