Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie wymiary BOX'a do subwoofera Peiying PY-PA250F4 10"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie wymiary BOX'a do subwoofera Peiying PY-PA250F4 10"

Witam. pisze w takim przypadku że mam w kolumnach MIldtona wsadzone głośniki Peiying PY-PA250F4 10"
    i mam takie wrażenie że to jest zamałe do tego, bass reflexy też bo wydaje sie jak by sie leko duził przy dużym skoku membrany.

i chciałbym sie dowiedzieć jakie pasowały by wymiary na tez głośnik. bo mam zamiar zrobić BOX'a

Tu zdjęcie:

Bardzo bym dziękował za pomoc.

Pozdrawiam.

Zamieszczone przez Rolson
    BOX'a
    to powinieneś dostać w nos za takie durne podejście do tematu.

Dlaczego zawsze najpierw kupujecie najgorsze Chińskie gówna a potem jest problem bo nie gra.

Niestety nikt ci chyba nie pomoże bo znając życie parametrów TS głośnika nie masz i zestawu pomiarowego też nie a bez którejś z tych rzeczy nie da się określić prawidłowego litrażu dla głośnika ,ewentualnie zamknąć go bez B R

Skomentuj

Rolson, wez parametry z allegro bo tam sa , poczytaj o WIN ISD , sa artykuly tu,na forum,na audiomani.info itp. i kombinuj, zaprezentuj nam wstepny projekt i ktos napewno Ci pomoze. Samemu nic za Ciebie nikt nie zrobi,choc czasem...

Skomentuj

tak sobie pomyślałem...

wyślij mi ten shit to zmierzę mu parametry a rozmiary obudowy same wyjdą (:

Skomentuj

wcale nie glupi pomysl. przy okazji przetestujesz ta chinszczyzne :lol:

Skomentuj

Czemu uważacie że to shit ? powiem ze zrobił na mnie niezłe wrażenie :) chodz jest zwany najpopularniejszym słowem na świecie "Made in China" to gra jak gra, no okej jutro z rana zaprezentuje jak to ma wyglądać tylko szczerze brak mi pomyslów jak to zaczać... może ktoś poradzi jaka by tu pasowała najlepiej ?

Skomentuj

już dostałeś parę rad, teraz wystarczy podążać jedną z nich

Skomentuj

Przecież są gotowe skrzynki z tym głośnikiem. Zobacz jakie ma wymiary i taką zrób.

Skomentuj

Przepraszam jeszcze za głupie pytanie, bo znalazłem tą skrzynie tak jak mówi kolega wyzej tylko wtym problem ze ja nie wiem co jest co Wymiary skrzyni 46x33x30cm co szer co wysokosc a do długość ?

Skomentuj

Przepraszam jeszcze za głupie pytanie, bo znalazłem tą skrzynie tak jak mówi kolega wyzej tylko wtym problem ze ja nie wiem co jest co Wymiary skrzyni 46x33x30cm co szer co wysokosc a do długość ?

a czy to ma jakies wieksze znaczenie? chodzi glownie o pojemnosc pudla w ktory bedzie gral ten glosnik.... nawet mozesz zmienic wymiary byle by pojemnosc byla ta sama...

Skomentuj

Rolson, a co za różnica? kolejność wymiarów litrażu nie zmieni

Skomentuj

aha, to moja pierwsza konstukcja taka bedzie wiec niedziwcie sie o takie "beznadziejne" pytania :) a mam jeszcze takie pytanie czy jest jakis program do projektowania obojetnie czego opróc tego WinISD ? bo program ten nie jest w moim zakresie, predzej bym rozwalil cos wokoło :)

Skomentuj

jakies sa ale ciezko o latwiejszy program do symulowania zachowania glosnika w obudowie... poczytaj poradniki a z czasem zrozumiesz... kazdy przez to przechodzil albo dalej przechodzi. :)

Skomentuj

eh to nieciekawie, zobaczymy co mi to wyjdzie moze akurat cos ciekawego :) przydało by sie bo potrzebuje dodatkowego mebla w domu bo lezy duzo fajnych lecz nieuzywanych głośniczków :) a i mam takie pytanie jeszcze do was, jaki mam wybrać wzmachl do 300 zł ? bo am teraz sherwooda i jestem z niego zadowolony lecz musze cos mocniejszego iwiecej kanałów ale nie wiem w jakich firmach szukac.

Skomentuj

jestem z niego zadowolony lecz musze cos mocniejszego iwiecej kanałów ale nie wiem w jakich firmach szukac.
                              jak chcesz wiecej niz 2 kanaly i duzej mocy to albo estrada albo drogie amplitunery do kina - za 300zl niczego takiego nie kupisz

Skomentuj

też właśnie na estradzie myślalem, to nic dziekuje wam za dobre rady :p mzoe wkrótce uażę sie mój projekt na własne konstukcje akustyczne :) pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                                X