Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitory do 2000.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez cygaret
    Ca18
    A co do tego świszczącego BR to chyba jakaś bzdura bo przecież ten głośniczek nie wytworzy takiego ciśnienia
    Zapewniam że wytwoży.
    Bardziej zastanawia mnie czy nie odsunąć od siebie centrów głośników, ten tweeter chyba jest izolowany ale nie jestem pewien. midbas napewno nie jest izolowany.
    Głośnik niskośredniotonowy i wysokotonowy powinny być blisko siebie.
    Poczytaj o podstawach budowy bo przy tej cenie głośników przykro by było coś zpartolić.

Skomentuj

E tam gadasz, każda obudowa BR zaświszczy jak podasz odpowiednio niski sygnał :lol: po za tym zapraszasz na spota a nie odpowiedziałeś na mój poczęstunek :twisted:

[ Dodano: 2009-02-19, 00:53 ]
      "Głośnik niskośredniotonowy i wysokotonowy powinny być blisko siebie.
      Poczytaj o podstawach budowy bo przy tej cenie głośników przykro by było coś zpartolić."

E no to mój projekt jest lepszy niż z tej strony bo u mnie obudowy prawie się stykają ze sobą.

Skomentuj

Przy piwku,
        Pewnie na jednym się nie skończyło.
        E tam gadasz, każda obudowa BR zaświszczy jak podasz odpowiednio niski sygnał :lol: po za tym zapraszasz na spota a nie odpowiedziałeś na mój poczęstunek :twisted:

Skomentuj

Funiax1 jaka Ty płeć jesteś? Często takie twierdzenia niesłuszne od kobiet słyszę :lol:

Skomentuj

Rozwaliłeś mnie, idę spać.

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
              proponował bym ci b-r do monitorów, na zamknieta to musisz miec raczej spory głośnik
              Co to za herezje :)..

Co do tego strojenia to swisty ble itd za duze natezenie przeplywu powietrza w tunelu itd to jedno ale jesli nie zachowasz odleglosci od scianki itd to moze to miec wplyw na strojenie. Dla spokoju ducha :).. dalbym wieksza odleglosc lub zrobil skrzynie testowa i sprawdzil strojenie itd w takim ukladzie jak chcesz zastosowac :)

Skomentuj

Ja to w ogóle wywaliłbym BR na tylną sciankę. Nie lubie monitorów z BR z przodu. Robią się wtedy takie przerośnięte. Wole zrobić głębsze, a smuklej spasowane z głosnikami :) No i dla BR będzie lepiej - do dyspozycji powierzchnia całej ściany - ew. ograniczona głębokością głosnika :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Camel-
                  Ja to w ogóle wywaliłbym BR na tylną sciankę. Nie lubie monitorów z BR z przodu. Robią się wtedy takie przerośnięte. Wole zrobić głębsze, a smuklej spasowane z głosnikami :) No i dla BR będzie lepiej - do dyspozycji powierzchnia całej ściany - ew. ograniczona głębokością głosnika :)
                  i popełnić coś kształtu obudowy komputera :lol: głębsze niż wyższe
                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Mogę jeszcze zrobić małą sztuczkę i szczelić frezy zaokrąglone na froncie tylko nie wiem jak wtedy sklepie fronta do reszty :roll: naklej :twisted:

Skomentuj

Tu jest ładny przykład zaokrągleń.
                      http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5860

Skomentuj

Dobra, finalnie będzie to tak wyglądać:

midwoofer ma 78mm gł. od mocowania. A teraz do roboty.

Skomentuj

amdr, to nie wiem jak Ty projektujesz obudowy. Kolega przedstawił drugi projekt i moim zdaniem wygląda to o wiele lepiej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                            Tu jest ładny przykład zaokrągleń.
                            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5860
                            Funiax ty chcesz żebym tez skrobał nożykiem do pyrek :roll: No way :!:
                            Albo zrobię prosty kanciasty frez albo dołożę mniejszy front i kant wypełnię szpachlem tylko nie mam pojęcia jak zachować kontury tzn. ostre linie na rogach jak np. na tych kolumienkach :

http://sklep.rms.pl/index.php?p2601,...imus-150-2-szt

ktoś da mi mądrą rade?

Skomentuj

Funiax ty chcesz żebym tez skrobał nożykiem do pyrek
                              Widzę że zacięcia do pracy to ty nie masz.
                              dołożę mniejszy front i kant wypełnię szpachlem tylko nie mam pojęcia jak zachować kontury tzn. ostre linie na rogach
                              nie jest to dobry pomysł, można to w prosty sposób uzyskać bez użycia elektronarzędzi, po prostu ostrym nożykiem ścinasz z grubsza krawędzie które chcesz zaokrąglić, bierzesz kostkę drewna długą na jakieś 15cm lub dłuższą zakładasz na nią papier ścierny 60 i szlifujesz wzdłuż krawędzi, efekt będzie dokładnie taki jak pokazałeś.Można jeszcze wcześniej narysować kreski za które nie wyjeżdżasz przy szlifowaniu.MDF jest bardzo łatwy w obróbce, no ale trzeba trochę popracować.

Jak zrobisz szpachlą to też trzeba szlifować, a nie będzie już takie mocne jak z MDF no i za szpachlę trzeba zapłacić.

Skomentuj

A ja proponuję zastanowić się mocno nad czymś takim:
                                http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14490
                                Moim zdaniem rewelacja.

Skomentuj

łeno Przemo klasa ale ja się chyba nie rzucę na taki wyczyn, zostanę przy prostej konstrukcji.

Popytałem jeszcze trochę na AS i w końcu zamówiłem zestaw ca18rnx+27tdfc. całość ze zwrotnicami i terminalem wyszła 1380 pln. Taniej niż zamierzałem wydać ale za to w moim mini warsztaciku przybyło nowe urzadzenie "frezara" :twisted:

dostałem też gratisowo 6 frezików.

A tutaj już sklepane skrzynki i wstępnie wymierzone porty BR. Zaokragleń nie robiłem bo fornir będę pierwszy raz nakładał i chyba łatwiej będzie do kanta dostawiać.

Teraz mam jeszcze taką sprawę, kupiłem lakier półmat do paneli itp. Zrobiłem mała próbę na desce, jak myslicie przybejcować wczesniej fornir czy lepiej zostawić tak jak na tej desce?

monitory według projektu seas-a
                                  http://www.seas.no/index.php?option=...210&Itemid=202

Skomentuj

Zakupy bardzo udane i skrzynki też ok. , co do koloru to zrób próbkę na fornirze może trochę inaczej wyjść, ta decha bardzo nierówna.

Skomentuj

Jednak musi być bejca, od razu dostaje barwy.

Skomentuj

Popytałem jeszcze trochę na AS i w końcu zamówiłem zestaw ca18rnx+27tdfc.
                                        jak ten zestaw sie ma do innych w tej cenie ? jak ze srednica ca18rnx sobie radzi ?

Skomentuj

no ja mam porownanie do hdsa180 er18rnx i tonsila ...ale tonsila juz nie mam troche czasu...
                                          ca jest bardzo fajny i melodyjny :) ..nie jest moze tak precyzyjny jak hds i er ale za to przyjemniejszy ...

mi sie tam podoba ...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X