Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitory do 2000.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123
    Zamieszczone przez cygaret
    Popytałem jeszcze trochę na AS i w końcu zamówiłem zestaw ca18rnx+27tdfc.
    jak ten zestaw sie ma do innych w tej cenie ? jak ze srednica ca18rnx sobie radzi ?
    Na pierwsze pytanie niestety Ci nie odpowiem bo nie wiem. Wrażenia z odsłuchu naskrobie jak dokończę skrzynki bo jasny gwint ten fornir :lol: przyjemna i prosta robota ale strasznie czasochłonna. W sumie to o odsłuchach zamierzałem napisać za miesiąc aż się cewki ułożą i emocje opadną. Tak czy siak głośniki już mam, foty poniżej

fornirowanie, co se poćwiczyłem to poćwiczyłem :twisted:

zwrotka

No i grajki

A to są standy ze stalowej gilzy od foli PE przed pójściem na automaty, jak by ktoś potrzebował to mam na stanie 5 ton. Złom tani to leżakują :lol:

Skomentuj

Misiowi bardziej by się podobały zaokrąglone rogi- podstawy i półki :grin:

Skomentuj

mówisz rant go rzga :lol:
        Skrzynki mam już spasowane i prawie wykończone.

przed bejcowaniem

i po

wyszło jak wyszło, jutro lakier.

[ Dodano: 2009-03-13, 21:13 ]
        Skończyłem :twisted:

Ale najpierw ukłon i podziękowanie dla forumowiczów bawołka, funiaxa i Servantessa z AS.
        Dzięki Waszej pomocy sklepałem swoje pierwsze monitory DIY.

Fotki:

Trochę o odsłuchu.
        Pierwszy start i myślałem ,że tweeter mnie zabije :lol: A ogólne brzmienie suchar jak cholera.Godzinę później zrobiła się laleczka. W średnio wysokich znikła ostrość końcówek, zaokrągliły się magicznie a sama góra jest wtedy kiedy trzeba bez natarczywości.świetny tweeter potrafiący wyrzucić wszystko dokładnie a przy tym zachować muzykalność . Środek jest wyraźny, nie wybija po za resztę, trochę brak mu serducha. Słyszałem lepsze ale zawsze opiewało to na niekorzyść innego aspektu brzmienia. Bass za to jest wielkim atutem, trzyma w ryzach jak trzeba.

O przestrzeni, scenie nie będę pisał bo to w większej mierze zależy od ustawienia i pokoju odsłuchowego, ale na pierwszy rzut ucha dostrzegam szerokie plany. Kolumny znikają bez wsłuchiwania się.

Ogólnie największym dla mnie atutem jest tweeter w sekcji średnio wysokiej, przyspiesza bicie serca, zaskakuje.
        pozdrawiam
        cygaret

[ Dodano: 2009-03-14, 02:21 ]
        Mineło już kilka godzin i cofam moje zdanie na temat średnicy dostała to czego trzeba, bas bez zmian, tweeter daje odczuć delikatne podostrzenie na samej górze ale jest to banał w porównaniu z tym co prezentuje po całości. Z nadem zgrywa się to wyśmienicie.

Skomentuj

Czaruję...
        X