Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz Sansui A-900P, proszę o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz Sansui A-900P, proszę o pomoc

Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć że jestem początkujący i nie znam sie bardzo więc proszę o wyrozumialość. Ostatnio udało mi się zdobyć wzmacniacz Sansui A-900P(nic nie wiem o tym wzmacniaczu i nigdzie nie moge znaleźc o nim info, więc jeżeli ktoś coś o nim wie to prosze o napisanie: cena itp.). Zakupiłem również ostatnio JBL 1204BR 1000W i podlączyłem do tego wzmacniacza. Ale problem jest taki że jeżeli podlącze jakąs druga kolumne pod lewą strone to ta strona strasznie przerywa podczas grania. Nie chodzi tu o przeciążenie jakies wzmacniacza bo jeżeli podlącze jedną kolumne pod lewą strone to przerywa a pod prawą nie. Przypalone koncowki moga byc czy co? wiem że cięzko określic problem jak ktoś nie zobaczy ale może ktoś już miał podobny.

[ Dodano: 2009-02-18, 09:09 ]
    sporo odwiedzin a żadnej odpowiedzi ;/ czy nikt nie wie co to za wzmak? na google tez nie ma żadnych info

Łatwo nie było ale znalazłem na necie instrukcję serwisową od rodziny wzmacniaczy, do których należy Twój wzmak. Zacznij do tego, czy:
    1. przy zmianie poziomu głośności przeryawnie występuje, niezależnie od położenia potencjometru.
    2. jeżeli nie ustępuje to czy ruszanie zaciskami, do których przyłączone są kolumny coś zmienia.
    3. jeżeli nie to sprawdź, czy po podłączeniu słuchawek (sprawdziłem na schemacie - podłączone są za końcówką mocy przez rezystor) , słychać ciągle przerywanie.
    4. Jak nie, to musisz rozkręcić wzmacniacz i sprawdzić luty lewego zacisku do kolumn. jeżeli nic nie widać to i tak należy, lutownicą o odpowiedniej mocy, cyną i pastastą lub kalafonią poprawić połączenia kabli, biegnących od płytki drukowanej do zacisków.
    5. Jak słychać przerywanie w słuchawkach to patrz pkt. 6
    6.jeżeli lutowanie nie pomoże, będziesz musiał poprosić kogoś z branży elektronicznej o pomoc.

Poproś admina o zlikwidowanie tematu w dziale akustyka bo widzę, że założyłeś tam, gdzie powinien trafić od początku. ja swój post przeniosę.
    Prześlij mi na PW (Prywatne Wiadomości) adres mailowy to wyślę Ci tę instrukcję serwisową, która może okazać się pomocna jak sam sobie nie poradzisz.

Skomentuj

Czaruję...
    X