Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór głośniczków (Arn, akx, sds)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór głośniczków (Arn, akx, sds)

Witam.
    Chce zrobić sobie podłogówki to będzie moja druga konstrukcja(pierwsza to nadstawki na gds/ach 30/30) nie jestem za bardzo obeznany w temacie i dokształcam się na forach lecz nie mogę znajśc konkretnej odpowiedzi, więc proszę o pomoc. Mam problem z wyborem przetworników, ustaliłem trzy zestawy lecz nie wiem który będzie najlepszy wyborem

a więc:
    1. Visation SC10N + Tesle 2x Arn 150
    2. STX 15 lub 18 AKX + Vifa DX25
    3. Peerless SDS-164 THP + Vifa DX25

Myślę ze sc10n+arn'y to minimum a czy jest sens dopłacać do stxów? i czy warto dopłacać do stxa 18 jak u nich ze średnicą lepsza niż w arnach? a może te peerlessy? A może jakieś inne propozycje za przetworniki do 500zł

Jeśli chodzi o rodzaj muzyki to naprawdę bardzo rozbieżne granice, chce żeby grało czysto, dynamicznie z wykopem, bass dobrze żeby był ale niskiego nie oczekuj ponieważ mam zamiar zrobić kiedyś do tego suba chyba ze nie będzie potrzebny :grin:

czekam na wypowiedzi i porady osób które miały styczność z tymi głośniczkami
    pozdrawiam.

arny + visaton to troche odstajaca polka od proponowanej reszty. jezeli ARNy to juz tylko z vifa D27TG05 lub innymi lepszymi kopolkami...

STX 18cm tylko z ich kopolka - rozchodzi sie o zwrotnice...
    ze srednica jest OK, napewno lepsza niz z ARNow. no ale na zwrotnicy z DXem za wiele basu nie doswiadczysz :???:

co do SDSa to kupujesz gotowy projekt od akustyka i niczym sie nie martwisz

Skomentuj

Czyli jeśli te arny to z lepszą kopułką np. D27TG05 albo DX25 do tego też były zwrotnice. A jeśli stx 18 to tylko z GDWK od stx. Jest tak źle z basm na zwrotnicy do dx25? W zasadzie chce żeby kopułka była delikatna, nie kaleczyła uszów jak się tu sprawdza ta stx'a(10-250-8-AKX)

co do SDSa to kupujesz gotowy projekt od akustyka i niczym sie nie martwisz
      tak wiem, tylko się zastanawiam czy jest to warte swojej ceny ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Evill91
        Jest tak źle z basm na zwrotnicy do dx25?
        tzn bas jest taki sam jak w zwrotnicy z STXem ale srednica i wysokie sa bardziej wybite i bas ginie gdzies w tle...
        Zamieszczone przez Evill91
        tak wiem, tylko się zastanawiam czy jest to warte swojej ceny ?
        niestety SDSa nie slyszalem

Skomentuj

Czaruję...
        X