witam, ostatnio złożyłem subwoofer na tym przetworniku co w temacie. Wzmacniacz to mostek tda7294. filtr zrobiony na podstawie kitu jabla j-265. obudowa ~42/43 L. Tunel br średnicy 71mm długość 180mm. Wytłumiłem gąbką grubości 2cm tylną, górną i połowę boków. Niestety zamiast grać mięsistym basem, bardziej dudni;/ Owszem schodzi bardzo nisko. ale nie ma tego czegoś tzw "mięsistego basu". Dużo użytkowników subwooferów opartych na tym głośniku chwali go. Ja porównałem go z tanim zestawem crative bodajże t6100 wersja 2,1. i ten creative ma ten mięsisty bas. mój natomiast " łup łup" dudni niesamowicie. Jak można polepszyć ten bass? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
subwoofer stx 27/150/8 ss Dudni ;/
Collapse
X
-
Ten miesisty bas to wlasnie objaw kiepskiego glosnika a ze jest to dosc efektowne w odsluchu to wiele osob sie na to nabiera. Duzo tez zalezy od czestotliwosci odciecia filtra i samej filtracji oraz ew ukladow podbijajacych. Powinienes najpierw obnizyc czestotliwosc graniczna filtra.
Jesli lubisz bas typu miesistego to musisz poszukac glosnika o ciezkiej membranie z twardym zawieszeniem. Tu wiele samochodowek bedzie dobrych.
Skomentuj
Skomentuj