Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer stx 27/150/8 ss Dudni ;/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer stx 27/150/8 ss Dudni ;/

witam, ostatnio złożyłem subwoofer na tym przetworniku co w temacie. Wzmacniacz to mostek tda7294. filtr zrobiony na podstawie kitu jabla j-265. obudowa ~42/43 L. Tunel br średnicy 71mm długość 180mm. Wytłumiłem gąbką grubości 2cm tylną, górną i połowę boków. Niestety zamiast grać mięsistym basem, bardziej dudni;/ Owszem schodzi bardzo nisko. ale nie ma tego czegoś tzw "mięsistego basu". Dużo użytkowników subwooferów opartych na tym głośniku chwali go. Ja porównałem go z tanim zestawem crative bodajże t6100 wersja 2,1. i ten creative ma ten mięsisty bas. mój natomiast " łup łup" dudni niesamowicie. Jak można polepszyć ten bass? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Zatkaj czyms br i posluchaj,jesli przestalo dudnic to masz skopane strojenie.

Skomentuj

no i poczekaj az glosnik sie wygrzeje...
      pograj nim tydzien i zobacz czy sie cos zmieni

Skomentuj

Ten miesisty bas to wlasnie objaw kiepskiego glosnika a ze jest to dosc efektowne w odsluchu to wiele osob sie na to nabiera. Duzo tez zalezy od czestotliwosci odciecia filtra i samej filtracji oraz ew ukladow podbijajacych. Powinienes najpierw obnizyc czestotliwosc graniczna filtra.
        Jesli lubisz bas typu miesistego to musisz poszukac glosnika o ciezkiej membranie z twardym zawieszeniem. Tu wiele samochodowek bedzie dobrych.

Skomentuj

Ew. faktycznie poczekaj kilka dni aby głośnik się wygrzał...w wielu wypadkach brzmienie zmienia się diametralnie.

Skomentuj

Ten głośnik średnio nadaje sie do BR. Do tego tda który słabo radzi sobie z subami.

Skomentuj

temat można zamknąć, problem rozwiązany.

Skomentuj

@hetm4n

Możesz zdradzić jak rozwiązałeś problem?

Skomentuj

Czesto ludzie przesadzają z wygrzewaniem, ale w przypadku 27 z stxa wygrzanie go ma pierwszorzędne znaczenie...wiem po sobie kiedys miałem ten głośnik i zanim pojawiło się owe mięsko musiał pograć kilka ładnych dni :mrgreen: .

Skomentuj

Ten glosnik ma twarde zawiesznie, potem dopiero robi sie miekie...

Skomentuj

właśnie wygrzanie duzo daje po za tym zmieniłem filtr na lepszy o nachyleniu 24dB/okt i teraz wszystko ładnie gra

Skomentuj

Czaruję...
                      X