Witam wszystkich Kiedyś zakładalem post dotyczący zmiany obudowy. Miałem mały sub w obudowie band-pass troche cienki ale jak dla mnie to narazie wystarczeł. Postanowiłem jednak zmienić obudowe i co sie okazało po zmianie na b-r z i prawie 3 razy większej obudowie !! sub zaczął grać o wiele lepiej. Mam jednak jeden problem, co prawda sub schodzi dosyć nisko i jest go miło posłuchać, jednak nie jest tak samo słyszalny w całym pokoju. Najlepiej gdy stawiam go otworem b-r do przodu wtedu w rogach pokoju wszystko bardzo fajnie słychać. Mam w związku z tym pytanie czy coś źle zrobiłem z obudową że sub jest dobrze słyszalny tylko w niektórych miejscach w pokoju, i czy dało by sie to jakoś poprawic ? :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowa obudowa
Collapse
X
-
ten sub jest mały głośnik ma ok 10 cm średnicy litraż obudowy ok 6l br średnica 10 dług chyba 25 cm o ile dobrze pamiętam az sam sie dziwie ze on tak nisko potrafi zabucześ kanapa stoi od niego co prada 2 metry ale czuć na niej drganie w oryginalnej obudowie fabrycznej nie było nawet o tym mowy. A płyty to wiórowa 20 mm Tak czy siak mam zamiar zbudować do niego inna obudowę tylko problem w tym ze niewiem jakie dokładnie wymiary wziąśc poprostu bede eksperymentował, ta obudowa co mam jest sześcienna uszczelniona od wewnątrz szpachlą na kantach i wyłożona wykładziną. ( bez wykładziny wydawało mi sie ze gra gozej :))
Skomentuj
Skomentuj