Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tonsil ton 200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tonsil ton 200

cześć jestem nowy i jak robie coś źle to napiszcie. Dobra co sądzicie o głośnikach tonsil ton 200 ?? bo zastanawiam sie czy opłaca sie je kupic czy warte są swojej ceny z góry thx

to zalezy do czego chcesz je wykozystac?
    najczesciej widuje sie je w szkolach i w pubach/barach. tam sie sprawdzaja. do domu tego bym nawet nie wnosil :???:

Skomentuj

czemu nie do domu

Skomentuj

hymm popatrz na forum co ludzie trzymają w domu, później zobacz jakie wysokotonówki maja tony"" i poczytaj troche o tym to zobaczysz : )dlaczego nie do domu. Zależy jeszcze czego oczekujesz od kolumn : )

Skomentuj

dlaczego? niskotonowki strojone bardzo wysoko - dudni, kopie ale basu to nie przypomina
          sredniotonowka to 10cm. troche nie nadrabia za wooferami
          wysokotnowka tubowa - ała :???:
          jak nie masz salonu min 40m2 to nie mysl o nich

Skomentuj

Zamieszczone przez wojo_tczew
            jak robie coś źle to napiszcie
            Napisz po prostu co chcesz uzyskać, jakie pomieszczenie chcesz nagłośnić, czy masz do tego wzmacniacz-jaki lub jaki planujesz kupić , czego słuchasz, ile masz kasy na sprzęt itp.itd.

Skomentuj

no pokoj mam malutki okolo 3 na 3 metry wzmacniacza tez niemam za dobrego soundwave a-900ma 4x80w i slucham muzyki techno, trane, rock, ogolnie wszystko co wpadnie w ucho i niezalezy mi zabardzo na jakosci dzwieku kase jaka chce przeznaczyc to 500 zl max moze niezbyt duzo ale na kasie to ja nie leze

Skomentuj

W tak małym pokoju nie będzie się dało tego słuchać, będzie jeden wrzask, ryk i dudnienie. Poza tym wzmacniacz jest za słaby i nie da rady porządnie napędzić tych kolumn.

Skomentuj

ale mi wlasnie o to chodzi zeby bylo duuuzo basu zastanawialem sie tez nad zeusami ale sa 4 ohm a ja mam wzmacniacz od 8 :grin: wzmacniacz pociagnie mi sie wydaje bo sa filmiki gdzie te kolumny graja na 35w wiec grac chyba bedzie chyba ze samemu zrobie kolumny ale jestem zielony wiec raczej mi nie wyjdzie a z kasa to na to samo wyjdzie chyba albo jeszcze drozej :neutral:

Skomentuj

te kolumny zagraja nawet na 1W. tylko ze to nie bedzie gralo najlepiej
                    te kolumny nie zagraja ci basem ale beda dudnily...
                    jak nie masz mozliwosci posluchania czegos u kolegow to sobie je kupuj...
                    tylko nie czepiaj sie nas za to ze za niedlugi czas bedziesz chcial je zmienic ;]

Skomentuj

ale mi wlasnie o to chodzi zeby bylo duuuzo basu
                      Bas będzie, ale dudniący. No i o niskim zejściu zapomnij. Przypuszczam, że mój sub na gdn 20/80/2 niżej zejdzie niż te kolumny.
                      wzmacniacz pociagnie mi sie wydaje bo sa filmiki gdzie te kolumny graja na 35w wiec grac chyba bedzie
                      To kolumn się słucha czy ogląda? To tak jakbyś kupował telewizor na podstawie zarejestrowanego dźwięku w mp3 :smile:

Ja ze swojej strony odradzam zakup tych kolumn.

Skomentuj

to w takim razie co wybrac ?? ale tego typu zeby dobrze graly basem

Skomentuj

Nie samym basem człowiek żyje. A jak koniecznie chcesz rozp...dzielić pokój to kup sobie takie coś: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=182335#182335 Kolega z forum akurat sprzedaje. No i do tego przydałby się jakiś piecyk conajmniej 150W @ 4ohm.

Skomentuj

ale ja mam samego wzmaga 4x80w i niemoge koncowki mocy podlaczyc to niewiem czy to pociagnie

Skomentuj

W tym pokoju co masz nie dalo by sie tego sluchac :lol: jesli ktos by to chcial miec w pokoju to minimum 20mk.

Skomentuj

Czaruję...
                              X