Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia basowa br pod 12"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia basowa br pod 12"

Prosiłbym o jakiś fajny projekt skrzyni basowej br 12". Strojoną na 45hz - takie chyba najlepsze :-) - będzie on grał na prywatnych imprezkach - czyli 12" wystarczy w zupełności :-)
    Najlepiej uniwersalną, na głośnik się jeszcze nie zdecydowałem, ale jedno jest pewne tani :-)
    co sądzicie o http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
    Jeden kolega z forum polecił mi obudowę 60l, czy ten litraż ma być razem z kanałem br ? - chodzi o tą obudowę(odpowiednio mniejszą)
    http://allegro.pl/item561156889_hds_..._eminence.html
    z góry dziękuję

Żaden z linków nie działa.

Skomentuj

już działa:-)

[ Dodano: 2009-03-03, 19:56 ]
      Macie jakąś propozycję?? :roll:

[ Dodano: 2009-03-03, 19:59 ]
      Jaki filtr dolnoprzepustowy wybrać? 150hz? czy za nisko

Skomentuj

rafal20, napisz jeszcze raz od poczatku i pelnymi zdaniami co chcesz osiagnac.

skoro masz podany litraz oraz strojenie to co za problem sobile policzyc wymiary skrzynki? AxBxC i gotowe :P (tylko ze nas interesuje to co w srodku a nie na zewnatrz)

skrzynke calkiem tanio mozesz sobie zrobic sam. wystarczy poswiecic 50-100zl i 1-2 dni po pare godzin pracy - napewno taniej niz kupowanie tego z allegro

Zamieszczone przez rafal20
        moze byc
        Jaki filtr dolnoprzepustowy wybrać? 150hz? czy za nisko
        aktywny

napisz jakie masz kolumny?
        jaki wzmacniacz?
        w jakich pomieszczeniach to ma grac?

Skomentuj

tylko ze litraz jest podany przez kolege, który może sie mylić :-)
          jaka powierzchnia br?? bo ja buduję br - tunele z płyt

[ Dodano: 2009-03-04, 20:11 ]
          Pomieszczenia - różnie; od 14m2 do 40m2-imprezki, czasem film. Moje kolumny to 2*120RMS (20cm bas+2*16cm srednio-niskotonowe+wysokotonowy).
          Interesuje mnie "mięsisty bas", który da się odczuć na sobie. (z moich kolumn już odczuwam, ale jestem bardziej wymagający :-P), - nie koniecznie musi tłumić jak szalony, ważne aby było to uderzenie (tak na słuch- myślę że w granicach 45-50hz)
          Wzmacniacz jeszcze nie wiem, aktualnie estradowy 2*150RMS (kość 4048II)
          Poradzcie coś...

Skomentuj

na poczatek to musisz zalatwic sobie jakis dodatkowy wzmacniacz ktorym zasilisz tego suba. poszukaj czego z uzywek - ale nie czegos typu
            estradowy 2*150RMS (kość 4048II)
            bo na estradzie ten scalak by sobie nie poradzil :lol:
            jaka powierzchnia br?? bo ja buduję br - tunele z płyt
            okragly starczylby 10cm. a jako ze chcesz robic szczelinowy to daj wieksza powierzchnie i wysokosc szczeliny nie mniejsza jak 25mm

Skomentuj

estradowy wzmacniacz miał by być słabszy?? raczej odwrotnie:-P

Skomentuj

estradowy wzmacniacz miał by być słabszy?? raczej odwrotnie:-P
                to że ktoś go nazwie estradowym nie znaczy że taki właśnie jest... Na allegro jest pełno takich ,,estradowych" wzmacniaczy które są warte tyle co nic....

Skomentuj

trochę się znam - i umiem rozróżnić co to estradowy :-) jak wiemy oryginalna kość 4048V ma te prawdziwe 150watt

Skomentuj

rafal20, ale 150W obecnie nadaje sie do duzego pokoju a nie na estrade :lol:

nie wazne - bez dodatkowego wzmacnaicza nic nie zdzialasz

Skomentuj

no wiem, tyle to ewentualnie na odsłuch heh.
                      Obserwuje czasem wzmacniacze na allegro (takie do 200zł) i czasem są okazje, np jak by się udało to:
                      http://allegro.pl/item572493556_tech..._in_japan.html i myślę że to napędzi tego STX, może nie w 100% ale 85% tak, poza tym takie wzmacniacze mają dosyć dobrą barwę jak za taką kasę. Co o tym myślisz??

Skomentuj

myślę że to napędzi tego STX, może nie w 100% ale 85% tak, poza tym takie wzmacniacze mają dosyć dobrą barwę jak za taką kasę. Co o tym myślisz??
                        chcesz 300W STXa napedzic 100W technicsem? pomijam sam fakt ze technicsy nie slyna z jakosci... ale te 100W to starczy mu w domu ale napewno nie na imprezy :???:
                        te wzmacniacze tez sa na STKach a ty potrzebujesz jakiegos pozadnego tranzystorowca :P

Skomentuj

doradz mi coś, jakie modele są dobre (w przyzwoitej cenie)
                          co myślisz o tym http://allegro.pl/item567411076_pion...r_komplet.html lub
                          http://allegro.pl/item573792464_ampl..._0_okazja.html

Skomentuj

nie wiem co jest dobre bo od dawna siedze w DIY
                            ale wiem jedno - nie oceniam wzmacniacza dopuki go nie przetestuje
                            zdazalo sie tak ze "markowe" wzmacnaicze niebyly wiele warte a zdazalo sie tak ze "no name" gral tak dobrze ze kupilbym tego wiecej...

Skomentuj

Czaruję...
                            X