Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil Fenix Sat.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dolphin123, to samo co w temacie o fornirach (monitory w dębie). tylko frezy pod okragle glosniki

Kondensator, tak, da rade w obudowie zamknietej ale skoro rezygnujemy z niskiego basu to juz moznaby zmniejszyc obudowe...
    no ale jak chcesz...

robione byly pod ARN 150 + STX GDWK PJ
    niestety glosnikow sie nie doczekaly

Skomentuj

Do lepszego sprzętu mam OZ, na 20cm basie. Pod Toscą też kiedyś były i dawało radę bez żadnych podbić basu. Wolałbym OZ, no chyba, że BR może mieć 2cm do ściany.

Sorka za te pytania, ale niewiele wiem na ten temat... :oops:
      Czy otwór na terminal jest?
      Jaka zwrotka byłaby dobra do ARN150 + STX GDWK PJ?
      Ile byś chciał za skrzynki ze zwrotkami i wygłuszeniem?
      Wysłałbyś mi dokładniejsze fotki tych skrzynek?

Pozdrawiam...

[ Dodano: 2009-03-07, 10:26 ]
      Pawel S., dzięki za fotki na maila (dopiero teraz odczytałem).
      Fajne kolumienki, no tylko 4ohm... :cry:

Skomentuj

diy wciaga, ale jesli nie chcesz to PONOC dobre sa komputerowe microlaby. tylko czort wie jak one sie maja do robionych kolumn.
        Nie na temat...
        bart210: skoro masz A-520 i uniampa - zrobilbys jakies malutkie porownanie? bo mam ten pierwszy wzmacniacz i nie wiem czy warto go wymieniac...

Skomentuj

Caleb, yamaha i uniamp to 2 różne wzmacniacze, których brzmienie jest inne. Yamaha wg. mnie ma więcej rozlazłego basu i bardziej stłumioną górę, przez co dźwięk wydaje się mniej detaliczny. Natomiast Uniamp ma przede wszystkim więcej wysokich tonów, a zakres przetwarzania jest jakby przesunięty lekko w górę, dźwięk jest ostrzejszy. Basu też mu nie brakuje, jest bardzie punktowy.
          Więcej postaram się napisać jak złożę obudowę do uni i wszystko podłącze porządnymi kablami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kondensator
            Wolałbym OZ, no chyba, że BR może mieć 2cm do ściany.
            zamknieta moze byc. b-r tak blisko sciany juz nie

Zamieszczone przez Przemysl
            może br z przodu?
            ale rozchodzi sie o to ze mam gotowe obudowy

takie ale z frezami pod okragle glosniki

Czy otwór na terminal jest?
            Jaka zwrotka byłaby dobra do ARN150 + STX GDWK PJ?
            Ile byś chciał za skrzynki ze zwrotkami i wygłuszeniem?
            Wysłałbyś mi dokładniejsze fotki tych skrzynek?
            jak juz pisalem tylna scianka jest bez otworow i wytne je dopiero jak bede je skladal...
            obudowa nawet nie jest jeszcze polakierowana wiec moze kolor sie zmienic...
            jakbys chcial zwrotnice pod ARN 150 + STX PJ to musialbym zamawiac czesci i je zlozyc. mam gotowe zwrotnice pod STXa GDN 14 SCX + PJ czyli identyczne wymiary - beda rowniez tutaj pasowaly. jedyny minus to to ze musisz poczekac na STXa 2-3 tygodnie (dopiero sie produkuje)
            jakbys sie zdecydowal na komplet to mysle ze w 200zl bys sie zmiescil
            wtedy wystarczy tylko glosniki dokupic i wkrecic

Skomentuj

Dzięki. Jeszcze wymiary skrzynek... :mrgreen:
              Trochę długie się wydają...

[ Dodano: 2009-03-07, 12:13 ]
              Muszę się zastanowić. Może kupię... Oferta bardzo interesująca... :grin:

[ Dodano: 2009-03-07, 12:20 ]
              Jaka byłaby cena:
              - Skrzynki OZ, z otworem na terminal + zwrotki na terminalach pod ARN150 + STX GDWK PJ
              - Skrzynki OZ, z otworem na terminal + zwrotki na terminalach pod STX GDN 14 SCX + STK GDWK PJ

Który zestaw głośników byłby lepszy?

Skomentuj

a faktycznie zapomnialem wymiarow podac
                30x30x17cm
                no niestety troche glebokie :???:
                Jaka byłaby cena:
                - Skrzynki OZ, z otworem na terminal + zwrotki na terminalach pod ARN150 + STX GDWK PJ
                - Skrzynki OZ, z otworem na terminal + zwrotki na terminalach pod STX GDN 14 SCX + STK GDWK PJ
                zwrotnica pod ARN + PJ jest troche bardziej skomplikowana wiec jakies 10-20zl wiecej
                no ale musialbys dluzej czekac bo musze zebrac min 3 chetnych na zwrotnice zeby to sie oplacalo.

STXy sa nowsze wiec powinien lepiej zagrac. napewno lepiej na srednicy zagra SCX

Skomentuj

A czy istniałaby możliwość zmiany koloru skrzynek? :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    obudowa nawet nie jest jeszcze polakierowana wiec moze kolor sie zmienic...
                    STXy bym brał na twoi miejscu.

Skomentuj

Ok.
                      Najbardziej pasowałby mi czarny fornir... :mrgreen:

Skomentuj

Kondensator, z calym szacunkiem, ale nie zniszczylbym takiego forniru czarnym kolorem :???:
                        wzor slojow zniknie i zostanie jedynie porowata struktura

chociaz z drugiej strony jak teraz zobaczylem bejcowane probki to moze i cos z tego bedzie...
                        zaraz naloze wiecej bejcy i zobacze co z tego wyjdzie.

[ Dodano: 2009-03-07, 15:20 ]

pierwsza to bejca brazowa a druga to pomalowany fornir.
                        cos z tego bedzie ale wg mnie uroku troche straci

Skomentuj

Ładniejsza jest jednak brązowa, chociaż czarna tez niczego sobie... :grin:
                          Więc ile kosztowałoby:
                          - Dwie skrzynki w brązowym lub czarnym kolorze (podobnym do zdjęcia), OZ, z wyciętymi otworami na terminale i włożonym wytłumieniem.
                          - Dwie zwrotnice na terminalach, pod STX'y.
                          Jeśli będę kupować, a chcę, oferta interesująca, to dopiero, jak skombinuję trochę grosza... :smile:

Skomentuj

tak jak juz pisalem, za 200zl je wysle

osobiscie mialem ochote bejcowac ten dąb na kolor jatoba. to taki ladny czekoladowy braz. mam oryginalny fornir jatoba i kolor jest super.

okresl sie na kiedy bys mial kase zebym polakierowal u kolegi monitorki

Skomentuj

I tu jest problem... :mrgreen:
                              Ja mam 13 lat... :mrgreen:

Nie ma pośpiechu. Możesz spokojnie polakierować monitorki brązową bejcą, lub zbliżoną do niej kolorem. Ale nie za jasne, bo nie będą do niczego pasowały w moim pokoju. Jak będę miał kasę, to kupię. Nie jestem w stanie dokładnie określić, kiedy będę miał kasę. :grin:

[ Dodano: 2009-03-08, 10:53 ]
                              PS. Dasz próbkę tego koloru Jatoba, jak ładnie poproszę? :mrgreen:
                              Obecnie jestem zdecydowany na brąż, albo na Jatoba.
                              Kiedy zobaczę, jak wygląda, to powiem dokładnie.

Skomentuj

:lol: no to moze do tego czasu sam je wykoncze :lol:

w dziale off topic masz przyklajony temat o fornirach - tam sa zdjecia tego forniru

Skomentuj

Fajnie wygląda...
                                  No to Jatoba, fornir jest bardzo ładny.
                                  No to tak dla przypomnienia: :mrgreen:
                                  Skrzynki w kolorze Jatoba, z wyciętymi otworami pod głośniki i terminal zwrotki na terminalach pod STX'y - 200zł z wysyłką?

Skomentuj

tak. o ile wczesniej sam ich nie wykozystam lub zwrotnice sie nie sprzedadza :P
                                    jak sie same zwrotnice sprzedadza to moge zlozyc nowe, jak sie skrzynki wykozysta to juz bedzie zalezalo od ilosci wolnego czasu

Skomentuj

Wymyśliłem, że za 200zł to ja se poskładam sam kolumny... :razz:
                                      Płyty mam za darmo, warunki do polakierowania/pomalowania czy ofornirowania też, jedynie głośniki musiałbym kupić... :smile:

Skomentuj

Wymyśliłem, że za 200zł to ja se poskładam sam kolumny...
                                        BRAWO :!:
                                        DIY rulez :mrgreen:

no ale o zwrotnicach tez nie zapominaj :P

Skomentuj

Jakie proponowałbyś głośniki do układu dwudrożnego, 8ohm, o mocy około 50W, nie za mocne, bo napędem będzie Tosca.
                                          Najlepszy byłby gotowy projekt skrzynek OZ z wszystkimi wymiarami, układem głośników.
                                          Zwrotki Pawełek S mi zrobi... :razz: :mrgreen: :razz:
                                          Głośniki max. 200zł.

Pomożesz? :grin:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X