Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2xARN150-03/4 + SC10N

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2xARN150-03/4 + SC10N

Witam,

skladam kolumny podłogowe na powyższym zestawie głośników.
    Zastanawiam się jaka będzie idealna średnica B-R ??? Pojmeność wychodzi mi 18l. Długość dopasuję sobie w WINISD, ale chętnie dowiedziałbym się jaką średnicę zastosować od osób, które składały kolumny na tym samym zestawie.

Druga sprawa to szukam kogoś kto wykonałby dla mnie zwrotki do zestawu

Pozdrawiam

Pogadaj z Pawłem S on na pewno coś poradzi w temacie zwrotek.

Skomentuj

Strojenie ok 50Hz 68x160 z polinka tak bedzie idealnie

Skomentuj

ralfb, mam na stanie czesci do budzetowej wersji tej zwrotnicy - cewki 0,8mm + 0,5mm + kondy MKT
        tunele odpowiednie oraz terminal tez mam na stanie. jak jestes zainteresowany to pisz na GG - musze to przeliczyc

jakbys jeszcze obudowy nie zlozyl

Skomentuj

Można wiedzieć w jakim programie wykonałeś ten rysunek obudowy :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            ralfb, mam na stanie czesci do budzetowej wersji tej zwrotnicy - cewki 0,8mm + 0,5mm + kondy MKT
            tunele odpowiednie oraz terminal tez mam na stanie. jak jestes zainteresowany to pisz na GG - musze to przeliczyc

jakbys jeszcze obudowy nie zlozyl
            wysłałem Ci wiadomość na GG, w razie czego mój nr GG: 9002874

[ Dodano: 2009-03-05, 15:31 ]
            Mam jeszcze jedno pytanie do szanownych forumowiczów.
            Jeżeli litraż obudowy to 18.5l, to czy przy obliczeniach w WINISD muszę odliczyć objętość głośników i przegród (szacunkowo 2l) ?

Skomentuj

Zamieszczone przez rzerzuch
              Można wiedzieć w jakim programie wykonałeś ten rysunek obudowy
              to robilem jeszcze w autocadzie. teraz uzywam solid worksa i rysunki wygladaja duzo lepiej :P http://rapidshare.com/files/15005779...N_150___PJ.PDF

Zamieszczone przez ralfb
              Jeżeli litraż obudowy to 18.5l, to czy przy obliczeniach w WINISD muszę odliczyć objętość głośników i przegród (szacunkowo 2l) ?
              az takich drobiazgow nie bierz pod uwage. i tak rozbierznosc parametrow glosnikow jest na poziomie 10-50% wiec to wiekszej roznicy nie zmieni :P
              podczas wpisywania parametrow glosnika mozesz podac objetosc przez ten glosnik zajmowana. wtedy program to uwzglednia.
              nadal nie sprawdzilem czy program uwzglednia objetosc tunelu ale prawdopodbnie w przypadku tuneli okraglych tak robi

Skomentuj

Eh kurde, wczoraj nakładałem fornir. Poprosiłem w Castoramie o dobry klej rozpuszczalnikowy, najchętniej Pattex Moment. Pani dała mi Pattex Expres, który okazał się być podobnym do wikolu. Nakleiłem wczoraj dwie łaty, podociskałem (ok 20 kg ciężaru). Rano patrzę, po obu stroniach fornir jest pofałdowany :(:(:(
                Nie wiem teraz co z tym zrobić, czy muszę to zrywać, czy da się jakoś poprawić?

Skomentuj

podgrzewaj powoli zelazkiem. stopniowo zwiekszaj temp zeby nie skurczylo forniru ale zeby rozpuscilo klej
                  poczytaj o fornirowaniu wikolem - to sie robi przy uzyciu zelazka

Skomentuj

dzięki Paweł za wskazówkę, spróbuję wieczorem.

Skomentuj

Podepnę się pod temat. Mianowicie chodzi mi o to, jak arn226 zagra w porównaniu do arna150? Czy usłyszę jakąś zdecydowaną różnice ? Jak ze średnimi tonami w wersji 226 ?

Skomentuj

tak, bedzie wiecej basu. ale srednicy jeszcze mniej :P
                        on sie nie nadaje na 2 drogi mimo to mozesz znalezc takie zworntice

Skomentuj

Czaruję...
                        X