Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak naprawić pęknietą membrane

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak naprawić pęknietą membrane

Witam.Przeszukując ostanio garaz mojego wojka znalazlem tam stary tonsiloski glosnik o srednicy 30cm.Niestety jest dosc mocno uszkodzon, a dokladnie ma peknieta membrane.Membrana jest z papieru.Resztra glosnika jest w porzadku.Zastanawiam sie teraz czy mozna w jakis sposob uratowac ten glosnik.Nasowa sie wiec pytanie czym i jak? Czy nalezalo by wymienic calą membrane czy mozna ja czyms skleic. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdr.

http://diyaudio.pl/articles.php?id=14

tutaj masz wszystko :) :)

Skomentuj

No nie myslcie ze jestem tak glupi i tego nie przeczytalem.Chodzi mi glownie o to czy mozna ja skleic?

Skomentuj

najlepiej budapren ,albo jkais klej ktory po wyschnieciu jest gietki ale mocno trzyma :)

pozdrawiam

Skomentuj

A co powiecie na sklejenie jej np butaprenem a nastepnie polakierowanie calosci rozcienczonym lakierem?

Skomentuj

Zależy jakie pęknięcie! Ale naprawa membrany to nie takie proste zadanie, nie wspominając o efektach...
            Jak pomalujesz membranę rozcieńczonym lakierem (celuloza nasączana u Tonsila ) zmienią sie jej właściwości (chociażby przez zmianę masy ustroju). Jakoś tego nie widzę. Ale powodzenia

Skomentuj

Jezeli pekniecie jest niewielkie potraktuj to budaprenem jak jest duze to w gre wchodzi tylko wymiana membrany.

Skomentuj

Czaruję...
              X