Hejka, dzis testowalem swoje kolumny podlaczajac do http://www.allegro.pl/item577786560_...nd_import.html, zauwazylem to ze bylo znacznie lepiej na basie, czysciej i instrumenty byly znacznie lepiej odseparowane [niezlewaly sie jak na integrówce]. Moje pytanie jest nastepujace, jak mniej wiecej moze wypasc ten model emu w porownaniu do http://www.allegro.pl/item576346080_...ar_d2_7_1.html. Dodam ze mam ushery i interesuje mnie tylko odtwarzanie [nagrywanie mnie nieinteresuje].
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Xonar dx2 czy emu tracker
Collapse
X
-
Caleb, a dla czego? Jeśli jakoś ma być taka sama to po co mu zewnętrzny dac?
Co do wyboru to pewnie nikt z forum tych kart nie słyszał więc trudno tu poruwnywać, a wiadomo cyferki podane przez producenta nie dużo mówią i nie zawsze sa miarodajne (choć w przypadku tych firm powinny być)
Dobra zerknąłem na linki i powiem tak. Jeśli chodzi o firmy to wybrał bym emu zdecydowanie. Nie kupuj asusa bo to nie jest firma zajmująca się dźiękiem i muzyką
Co do emu - dobra firma, ale interfejsy na usb sa do dupy raczej. Jak już to firewire (czy jakl to sie pisze).
Dla tego za tą kasę kup lepiej jakąś porządną kartę studyjna/pół studyjną. Firmy która zajmuję się robieniem kart studyjnych lub audiofgilkich, a nie asusa. Za ta kase, a nawet taniej masz nową esi juli lub m-audio audiophile 192 i wiele innych dobrych kart
Skomentuj
-
Caleb, a dla czego? Jeśli jakoś ma być taka sama to po co mu zewnętrzny dac?
zewnetrzne daci graja lepiej niz za podobne pieniadze karty muzyczne - w tym podana powyzej emu. jak cos nagrywamy to faktycznie bierzemy karte dzwiekowa. jesli sluchamy muzyki to DAC jest znacznie lepsza opcja.Nie kupuj asusa bo to nie jest firma zajmująca się dźiękiem i muzyką
Skomentuj
-
beresford posiada burr brown PCM1716 i Cristal CS8414 a xonar dx2 Burr-Brown PCM 1796 + Cirrus Logic CS5381, teraz pytanie ktore z tych przetwornikow jest lepsze ;p
ewentualnie kiedys myslalem o lampucerze z lampowym stopniem analogowym, podlaczany tez przez pclink, gdzie mozna tego pclinka kupic?
Skomentuj
-
Parametry przetwornikow mozesz sobie porownac w notach katalogowych tylko ze tam nikt nie napisze co lepiej gra bo to subiektywna ocena. Ja bym raczej staral sie uciekac z kart wewnetrznych bo zbieraja zaklucenia z kompa i wymagaja dlugich kabli polaczeniowych w dodatku z kiepskimi polaczeniami typu mini jack.
Cala technika audio zaczyna wchodzic w ere serwerow muzycznych a poczatki to serwer w postaci kompa a sprzet grajacy to po prostu karta muzyczna na usb. Dlatego kupienie np EMU 0202 czy 0404 to dobry pomysl, bo dostajemy wysokiej klasy przetworniki za dosc mala kase.
Skomentuj
-
czyli lepiej kupic jakies emu niz dac beresford?
www.djshop.pl na tej stronie są emu
emu 0202 usb - 449zł
emu 0404 usb - 869zł
emu tracker pre usb - 689zł
Czym sie one roznia miedzy sobą? jaka jest roznica miedzy tracker pre a 0404? zaznaczam ze zalezy mi tylko i wylacznie na ODTWARZANIU muzyki, jesli wezmiemy pod uwage to ze chce tylko odtwarzac oplaca sie nadal kupowac emu czy moze beresforda?
[ Dodano: 2009-03-23, 13:41 ]
w necie jest malo info odnosnie emu... naprawde przydalo by sie zeby ktos odpowiedzial na pytanie czym sie rozni emu tracker pre a emu 0404 jesli chodzi o odtwarzanie muzyki ;]... przyda sie to wielu osobą ktorzy maja taki problem pozdrawiam ;p
Skomentuj
Skomentuj