Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

obliczycie mi obudowe do mojego suba!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

siema

obliczcie mi obudowe i wylot do stx gds-30-120-8 se bo se nie moge dac rady na żadnym programie
    dane.
    -poj.50l
    -strojenie 40hz
    -wylot 14cm
    mam nadzieje ze dacie rade.

Przeciez juz podales sam wyniki...
    Mamy policzyc parametry glosnika z tego teraz czy co?

Skomentuj

sory chce dlogosć wyloty

Skomentuj

WINISD podaje to na tacy.

Skomentuj

:roll:

Nie, nie obliczymy.

Skomentuj

kubus_GDS, to są podstawy podstaw. Takie rzeczy były w szkole podstawowej. No chyba, że do takiej nie chodziłeś to wtedy nic nie poradzimy.

Skomentuj

Zamieszczone przez kubus_GDS
              A kim ty jestes zeby nam rozkazywac? :/ Nie masz nawet odrobine kultury, wiec nie masz co liczyc na odpowiedz.

Skomentuj

Objetosć obudowy w litrach obliczysz mnożąc wysokosc x szerokość x głębokość. Potem doliczasz tylko grubości ścianek plyt i gotowe. Przykładowe wewnętrzne wymiary to 50x30x35 cm oczywiście jak liczysz to podawaj wymiary w dm żeby pojemnosć wyszła ci w litrach. W tym wypadku objetość wynosi 52,5 litra wiec bedzie dobrze. Zeby uzuskać strojenie 40hz i długosc tunelu 14 cm to musi on mieć średnice 8,35cm.

Skomentuj

koledze chyba chodzi o średnice wylotu 14 cm, a w tedy długość powinna mieć ≈46 cm Więc by musiał wystawać. ja proponuje dać trochę mniejszy np. 10 cm wtedy będzie miał 22 cm długości.

sprawdzałem w symulatorze winISD, ale te charakterystyki jakoś dziwnie wyglądają, nie wiem czy to wszystkie gds tak mają, czy ten jest jakiś nie za bardzo, albo ja źle jakiś parametr wpisałem. napisałem tylko to so mi program podał.

Proponuje przeczytać posta zanim go wyślesz bo troche ciężko to zrozumieć co piszesz.

Skomentuj

Ten głośnik sie nie nadaje na suba. Przecież to GDS a nie GDN.

Skomentuj

to to swoja droga... basu prawdopodobnie z niego w ogole nie bedzie

Skomentuj

Ja go słyszałem, i słychać z niego basy i to dość mocne

Skomentuj

Program jest na tyle prosty, że przy odrobinie dobrych chęci i tutorialu da się spokojnie coś z niego wykrzesać i policzyć. Nawet taki antycyferkowy człek jak ja skumał w końcu o co biega:) A używanie trybu rozkazującego jest co najmniej nie na miejscu.

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel033
                            :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                              Nie miałem na myśli że można dyskoteki z niego robić, ale jak na GDS'a za 65 zł to basy ma dobre

Skomentuj

Potwierdzam, mam 4 do sprzedania.

Skomentuj

n_omyzs napisał/a
                                  pawel033 napisał/a

Nie miałem na myśli że można dyskoteki z niego robić, ale jak na GDS'a za 65 zł to basy ma dobre
                                  Zamieszczone przez LightSound
                                  otwierdzam, mam 4 do sprzedania.
                                  Wezcie se dajscie siana co... takich bzdur dawno nie czytalem. Ten glosnik w ogole nie nadaje sie do basu, moze tubke ma do przetwarzania basu co? Albo wysokie FS? Moze ten potezny naped? Albo masywna membrana? A moze stx wycofal go z produkcji bo za dobry byl na basie?.. LightSound za takie reklamowanie swoich towarow z przeklamaniami powinienes dostac ostrzezenie... wez pomysl czasem zanim napiszesz

Skomentuj

n_omyzs, A miałeś ten głośnik? Kupiłem go na nadstawki, a tutaj średnicy wcale nie ma, tylko wali twardym basem jak na jakiś midbas przystało. Więc Tobie się należy chyba za niewiedzę... ale to nie nam sądzone.

Zresztą popatrz na parametry które na to wskazują, bo chyba zależności pomiędzy parametrami rozumiesz?

Skomentuj

LightSound, ty chyba kpisz... zacytowalbym tu "nie gadaj z glupim bo najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a potem dobije doswiadczeniem" ale odwaze sie jeszcze na jedna odpowiedz. Pokaz mi konstrukcje w ktorej mozna go sensownie zastosowac. Aplikacja, wytrzymalosc, pasmo, max spl itd.

Skomentuj

Nie nie kpie, prędzej Ty. Pytam wyraźnie - masz/miałeś ten głośnik? Czy bazujesz na mitologi?

Pamietaj że nie każdy kto tutaj przybywa, jest świeży w temacie. Co do konstrukcji - wady wypisałem wyżej, może akurat komuś pasuje zrobić nadstawki na małe imprezy których nie trzeba wspierać subem i maja być do techno to weźmie sobie takie pyknie. Widziałem takie na elce, jakiś gość zrobił zestaw imprezowy, jakiś Mariusz czy jakoś tak, nie chce mi się szukać. I to że Tobie nie odpowiada, nie oznacza że wszystkim nie odpowiada. Bo mi jakoś Scany nie podchodzą. Powiedzmy sobie szczerze, chcesz się kłucić, to napisz na PW.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X