Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

speakerworkshop karta USB

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

speakerworkshop karta USB

Witam

Mam pytanie takie:

Jaką znacie sprawdzoną i dobrze działającą kartkę na USB do programu speakerworkshop.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Np. taka:

http://allegro.pl/item585292139_tosh...n_hub_usb.html

Skomentuj

Miałeś taką, sprawdzałeś? Czy tylko słyszałeś? Znaczy znasz kogoś kto ma?

Bo mocno zależy by mi działała. Bo wiem że dużo osób miało z USB problemy. Mam teraz Live ale wewnętrzną.

Skomentuj

jezeli masz wewnętrzna, to po co ci zewnetrzna?

mam ja i działa super :wink:

Skomentuj

Bo wkurza mnie to że muszę ze stacjonarką jeździć a nie laptopem. Ostatnio byłem na pomiarach u kolegi http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14312 i trzeba brać stacjonarkę, 100 kabli i monitor. Raz że waży to wszystko sporo, dwa że się człowiekowi, odechciewa jak ma to wszystko nosić i spinać. Mierzenie zajęło nam może z 30 min a spinanie wszystkiego z godzinę.

[ Dodano: 2009-03-24, 20:27 ]
          Czy ktoś ma tą kartę jeszcze i działa mu z speakerworkshop?

Skomentuj

ta karta ma spore opóźnienie ok. 26ms więc do pomiarów się nie nadaje

przy okazji mówiąc mam takie dwie nówki do sprzedania, 100zł/sztuka :)

Skomentuj

miałem tą toschibe kibel do dupy sb live 24 na usb też kibel

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                uzasadnij...

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                  Bardzo ciekawy masz ten kibel, ale jesli wyrzucasz dobre karty to powodzenia. Owszem Toshiba ma opoznienie ale moja nie ma 26ms ale 15 ms. :> Pozostale funkcje itd wszystko bez zarzutu.

Skomentuj

n_omyzs, a czy nadaje się do pomiarów? Gadałem z yoshim i samo opóźnienie o niczym nie świadczy. Mam pytanie czy one za każdym razem ma 15 ms czy jest zmienne i czy mierzy prawidłowo, znaczy czy porównywałeś ją z jakąś wewnętrzną kartą?

Skomentuj

kondrax, nie bawilem sie w niej na tyle w pomiary zeby cos powiedziec niestety. Do odtwarzania muzy bez zarzutu na pewno. Do pomiarow nie wiem na 100%

Skomentuj

n_omyzs, czy jest taka możliwość ze przetestował byś ja dla mnie do pomiarów któregoś wolnego dnia, był bym bardzo wdzięczny i przesłał plik np. z pomiaru t/s na maila?

Skomentuj

Cze

Mialem taką samą kartę co n_omyzs, kupilsmy chyba nawet w tym samym czasie.
                          Ja tez próbowałem dorwać kartę na USB nadającą sie do pomiarów.

Od razu mówie ze na TOSHIBIE nie da sie zrobić pomiarów mikrofonem!
                          Parametry T-S mierzy ok, ogólnie wszelkie pomiary bez mikrofonu da sie zrobić i są wyniki bardzo zbieżne, porównywałem wszelkie pomiary z kartą SB LIVE 5.1 sb0100 wewnętrzną.

Jak tylko dorwałem sie do mikrofonu to :roll: :roll: :roll: ....

Pomiary które można wykonać za pomocą tej karty maja beznadziejną rozdzielczość, dopiero po wygładzeniu 1/4 oktawy przypominały kształt właściwej charakterystyki.

Sprawdzałem karte na stacjonarnym oraz na laptopie, także jestem pewien tego i mogę stanowczo powiedzieć że karta do pomiarow w sw sie NIE NADAJE.

Słyszałem żę SB Live 24 bit USB działa poprawnie w sw ale ma tylko slabe wzmocnienie i trzeba suwaki wysoko podnosić w mikserze, rozmawiałem z kolesiem ktory chciał mi ją sprzedać, był to ktoś z AS, gwarantował mi że karta mierzy mu poprawnie na oryginalnych sterownikach bez oprogramowania.

Narazie dałem spokój z poszukiwaniami i nie chce wprowadzać w błąd jeśli chodzi o SB Live 24 bit. Toshiby jestem pewien, dodatkowo jej brzmienie mi coś nie pasowało, było jakby przytłumione, wydawało mi się że ktos mi ręcznikiem zakrył wysokotonówki dlatego się jej pozbyłem.

Skomentuj

Rfck, dziękuje za odpowiedz.

Skomentuj

ciekawa sprawa bo toshiba to teoretycznie niby to samo co sb usb, jednak jak się okazuje same sb live usb wyszły w tysiącach wersji których kompatybilność z pomiarami jest losowa, ja widać szczęście miałem, ale z tego co wiem nie jestem jedyny :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X