Co byscie powiedzieli o takim zestawieniu? Biorac pod uwage popularnosc tych glosnikow i fakt narzekania na wysokotonowke z "totem mite", zastanawiac moze akt ze jescze nikt nie zrobil zwrotnicy do tego zestawu... Z opini ludzi z forum o tych glosnikach wynika ze byloby to calkiem niezle zestawienie w przystepnej cenie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tonsil gdn 13/40/2 + STX GDWK PJ ?
Collapse
X
-
Specem nie jestem, ale ten GDN gra bardzo ciekawie z GDWK 11/100.
Miałem okazję słuchać takiego zestawienia i podobało mi się.
Sam planuje zrobić coś w rodzaju Totem Sttaf na tym zestawie.
GDWK 11/100 w Protonsilu to koszt 35zł/szt GDWK z STX 27zł/szt więc niewielka różnica.
A STX GDWK z GDN13 myślę że zestawienie ciekawe tylko zwrotka....
-
Zamieszczone przez ShiverJeżeli będzie podobnie "zaawansowany" jak w Mite to i tak wypadało by nowy zrobić
Schemat (założenia):
wys 900
szer 160
gł 240
komora dla GDN ok 20l BR długość 145 średnica 45 ścięty pod kątem 45 stopni, tyle wiem jeżeli chodzi o pseudo klona Sttaf. I takiego czegoś słuchałem i takie coś zrobię (jak dożyje)
[ Dodano: 2009-03-25, 20:23 ]
Skomentuj
-
dolphin123, co do cewki może masz rację, ale w tej skrzyni daje sobie radę nie ma tragedii. Nie jestem audofilem, nie słyszę kabli, ale ten GDN w 20l jak dla mnie zagrał fajnie. Jak zbuduje sam to będę eksperymentował.
Zamieszczone przez dolphin123nie dawalbym 1,5 cewki
A poza tym myślałem bardziej od GTC czego zapomniałem dodać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez keisanNie jestem audofilem, nie słyszę kabli, ale ten GDN w 20l jak dla mnie zagrał fajnie.
Skomentuj
-
Optymalna pojemność obudowy dla GDN 13/40/2 w wersji 4-omowej rzeczywiście wynosi kilka litrów (jak w Totem Mite). Jednak wersja 8-omowa ma wyższy Qts i wymaga większej obudowy. Mnie wychodzi coś ok. 16 litrów, bo 20 litrów (jak w Totem Sttaf) to chyba trochę za dużo.
Ciekawie zapowiada sie ten wątek. Życzę powodzenia w budowie tej kolumny.
Skomentuj
-
O tym zestawieniu myslalem ze moglbym je polecic jako budzetowa konstrukcje jakiemus znajomemu... Mozna nawet zrobic dwie wersje 4 i 8 ohmowa, bo oba rodzaje przetwornikow mozna bez roblemu dostac.
A pomysl zrodzil sie z stad ze 13/50/2 jest raczej chwalonym glosnikiem (w tym przedziale cenowym), a opinie o stx 14-100 sa rozne... Myslalem zeby wybrac to co najlepsze z klonow totem mite i stx 14-100 + Pj
nie dawalbym 1,5 cewki na tego tonsila bo gubi srednice ktora sie u niego wybij
z litrazem tez... niby jest 20litrow ale bedzie strasznie mulil. wsadzilbym go w 9litrow i po sprawie..
wys 900
szer 160
gł 240
koszt ten sam a kazda z wysokotonowek ma swoje wady. nie mozna jednoznacznie okreslic ktora jest lepsza. wg mnie bez sensu i juz lepiej zostawic oryginal
Życzę powodzenia w budowie tej kolumny.
Zreszta sam bym sie za to bral, ale tonsile + visatony na ukonczeniu
Skomentuj
-
Panowie, jedna jest denerwująceZamieszczone przez izbicże jak juz robić pomiary i nową zwrotkę to od razu pod DX25
Po co bawić się z Tonsilem, STX'em, TVM'em jak od razu można robić wszystko na Scan Speak'ach?
Skomentuj
Skomentuj