Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

słuchawki douszne za max 50zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

słuchawki douszne za max 50zł

Chciał bym zakupić jakieś fajne tanie słuchawki do mp3 bo te które aktualnie mam(philipsy za parę zł) są fatalne i na dłuższą metę nie da się na nich słuchać... Na ten szczytny cel mam max 50zł. Oczekuję od nich miękkiego nie mułowatego basu i łagodnych wysokich tonów(te co mam sprawiają że czuje się jakby ktoś igły pchał w ucho :wink: )
    Myślałem o takich: http://www.allegro.pl/item588237962_...dozywotna.html
    kiedyś je kumplowi kupiłem i grały dużo lepiej niż te co mam.
    Nie oczekuję Bóg wie czego ale chciał bym te 50zł dobrze wydać... Możecie mi coś w tej cenie polecić?

AKG K311 ostatnio byłem w MM i porównywałem parę słuchawek w przedziale między 30 a 75 zł i te wypadły zdecydowanie najlepiej. Lepsze od tych Kossów według mnie, i senków to już na pewno. Przyjemny dźwięk na długie godziny nie męczący żadnym pasmem (śliczna średnica).

Skomentuj

No ok, jakaś propozycja jest, ktoś jeszcze może się podzieli doświadczeniami? :razz:

Skomentuj

Słuchałem kilku modeli doków w tym budżecie i z żadnego nie usłyszałem zadowalającego brzmienia. Najlepiej wypadły Philipsy she 9500 chodź jak na moje (i nie tylko moje) ucho jeszcze sporo im brakuje. Wspomnianych wyżej AKG nie słuchałem niestety.

Skomentuj

Jak masz gdzieś w pobliżu media markt (lub coś podobnego) to najlepszym sposobem będzie ruszenie 4 liter i posłuchania na własne uszy. Wybierzesz to co najbardziej Ci podpasuje. Ja praktycznie posłuchałem wszystkiego co tam mieli w przedziale 30-70 zł i te zdecydowanie wydały mi się najlepsze.

Skomentuj

nonameplum, w tym problem że nic takiego nie mam w pobliżu :neutral: Jedynie jakiś media expert a tam to nic nie ma ...

Skomentuj

W takim razie poczytaj tutaj: http://forum.mp3store.pl , duża kopalnia wiedzy na temat sprzętu grającego przenośnego. Tylko jak wiadomo kupowanie sprzętu z opisu dźwięku jest trochę ryzykowne. Ale na pewno w tej cenie nie kupił bym sennków, przynajmniej z tych modeli do 70 zł, które słyszałem. Dźwięk męczący, syczenie, buczenie to się nie może podobać.

Skomentuj

Dozbieraj 20-30 zł. i kup Koss-y KSC75 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=592599572 będziesz miał słuchawki już na dość wysokim poziomie, chwalone na tym i wielu innych forach polskich i zagranicznych. Nie warto oszczędzać paru
                złotych i potem być skazanym przez kilka miesięcy - lat na kiepski dźwięk.

Skomentuj

KAPRINT, te słuchawki odpadają, tylko douszne mnie interesują, takie jak mam ubrać to ku...y dostaję :mrgreen: Może i są dobre ale odpadają....

Skomentuj

csbiczek, mialem sporo dennych sluchaweczek dousznych, KAPRINT, ma rację szanuj swoje uszy, KSC nie sluchałem ale mam PORTA PRO a one podobno gorsze sa, za tą cene to wporzo sluchaweczki, z tego co mialem czyli Sony HPM-70, Sony MDR-082EX, Creative EP-630, w przelocie KOSS'y PLUG'i, (ktore graja lepiej jak Epki ale zal) po nauszne KOSS PORTA PRO, AKG K26P, to najlepszy dzwiek mialy Kossy dlatego ze lekko przenosily dzwięk, AKG bylo mulaste, ale do Techno i Rapu rewelacja, najwiecej powera...z dousznych MDRki najlepsze, ale mialy mniej basu niz HPMki ale lepszą srednice i wysokie, na koncu EPki bo zamiast wysokich jest syyyyy i cyku cyku, o srednicy można też pomarzyć ich atutem jest mega basior, Mialem tez Sennki PX100, dziadostwo jak chyba wiekszosc produktów sennheisera, firma sie ceni a nadaje sie do pchania karuzeli.... Poszukaj MDRkow albo kup HPM i zrob sobie przedłuzacz do nich... taka moja propozycja

[ Dodano: 2009-03-28, 21:22 ]
                    Pamietaj też ze nasze wypowiedzi na forum to nasz gust też:) pzdr

Skomentuj

Zadbaj o słuch. Wybierz słuchawki typowe z "opaską" na głowę które wypuszczają muzykę trochę na zewnątrz. Masz na rynku słuchawki z wymiennymi nakładkami na głośniczki możesz mieć skórzane co wygłuszają nawet w klubie albo z materiału bardziej wygodne dla uszu przepuszczające powietrze. Dodasz z 50zł i takie zdobędziesz, być może słabsze ale nie będziesz głuchy za 20 lat.

Mam te Gemini DJX 03 do mp4 i nie narzekam.

Mogę śmiało też polecić słuchawki w promocji:
                      JB Systems HP 2000 Pro Kumple mi odradzają ich kupienia bo niezbyt znana firma itp. itd. nie zdobyli ich zaufania, lecz moim zdaniem są dobre.
                      Sennheiser HD 201 Słuchawki bardziej studyjne lecz ich zakres dźwięku przyznam nie jest najlepszy, ale co do jakości to daje im 7 w skali od 1 do 10
                      Sennheiser HD 202 Ta sama firma co powyżej i ten sam typ studyjny. Od 1 do 10 daje 8. Wiadomo im większa cena tym lepsza jakość (oceniam dźwięk biorąc pod uwagę za jaką cenę są słuchawki)

Ja aktualnie mam te: Reloop RH 3500 PRO LTD i nie rozstaję się z nimi przez 1,5 roku. Te kosztują 250-300zł a z lepszymi parametrami i jakością znajdziemy dopiero w cenie powyżej 500zł

[ Dodano: 2009-03-29, 13:49 ]
                      Zadbaj o słuch. Wybierz słuchawki typowe z "opaską" na głowę które wypuszczają muzykę trochę na zewnątrz. Masz na rynku słuchawki z wymiennymi nakładkami na głośniczki możesz mieć skórzane co wygłuszają nawet w klubie albo z materiału bardziej wygodne dla uszu przepuszczające powietrze. Dodasz z 50zł i takie zdobędziesz, być może słabsze ale nie będziesz głuchy za 20 lat.

Mam te Gemini DJX 03 do mp4 i nie narzekam.

Mogę śmiało też polecić słuchawki w promocji:
                      JB Systems HP 2000 Pro Kumple mi odradzają ich kupienia bo niezbyt znana firma itp. itd. nie zdobyli ich zaufania, lecz moim zdaniem są dobre.
                      Sennheiser HD 201 Słuchawki bardziej studyjne lecz ich zakres dźwięku przyznam nie jest najlepszy, ale co do jakości to daje im 7 w skali od 1 do 10
                      Sennheiser HD 202 Ta sama firma co powyżej i ten sam typ studyjny. Od 1 do 10 daje 8. Wiadomo im większa cena tym lepsza jakość (oceniam dźwięk biorąc pod uwagę za jaką cenę są słuchawki)

Ja aktualnie mam te: Reloop RH 3500 PRO LTD i nie rozstaję się z nimi przez 1,5 roku. Te kosztują 250-300zł a z lepszymi parametrami i jakością znajdziemy dopiero w cenie powyżej 500zł

Skomentuj

csbiczek, słuchaj KAPRINT ksc są genialne. Daj spokój z dousznymi, to nie gra dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez edyj71
                          Wiadomo im większa cena tym lepsza jakość
                          niekoniecznie...
                          Zamieszczone przez edyj71
                          widziałeś chyba co jest w tytule? Za ok 50zł a nie 500! Nie będę po ulicy chodził z takimi wielkimi słuchawkami na uszach, te co polecał KAPRINT, jeszcze bym zaakceptował ...

eXe, przemyślę to jeszcze raz:)

Skomentuj

csbiczek KSC sa malutkie, no i w swojej cenie najlepsze chyba z dostepnych na rynku :wink: Pomyśl nad MDR-kami jeszcze, ewentualnie Philipsy które proponował Shiver :wink:
                            edyj71, troszke namieszałes tymi sennkami, one nie sa warte kasy, naprawde...a innych nie sluchałem... Ja sam mam ubogi sprzęcik przenośny, chciałem go mieć na rok, bo watpie ze za jakies pol roku jeszcze bedę go uzywal, posiadam Cowon i7 16GB a do tego słuchawki Audio-Technica ATH-ES7, dla mnie starcza, za wszystko dałem 900zl i nie załuje bo dzwięk jest dosyć spoko jak na sprzęcik przenośny...

Skomentuj

jak 50zl to olej izolujace dokanalowki - wszystko w tej cenie gra do dupy, no moze procz uzywanych Sony EX082 - tylko ze wlasnie nowych nie kupisz... Jak maja byc koniecznie nowe to bierz Vedia SRS-200E - 39zl na allegro zdaje sie - w swojej cenie sa naprawde fajne - mozna juz na nich normalnie sluchac muzyki. Jakbys sie jednak przekonal do nausznych - KSC 75 to swietny wybor. Nie rozumiem dlaczego takich nie chcesz - one sa male, do kieszeni schowasz czy przypniesz do koszuli, a oferuja naprawde zacny dzwiek jak za ta kase. Sa znacznie lepsze od Porta Pro - gore maja w miare normalna a nie piach jak Porty czy PX100. Pchelki AKG - sluchalem zdaje sie k310 zdecydowanie do mnie nie przemawiaja - zmulone, SRSy wypadaja korzystniej.

Skomentuj

Czaruję...
                              X