Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tłumiące słuchawki na codzieńi na imprezke

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tłumiące słuchawki na codzieńi na imprezke

Siostrzyczka zarzyczyla sobie sluchawek na urodzinki a jako ze ostatnio rozwalila moje bedzie czasem pozyczac mi ich do grania na jakiejs malej imprezce czy cos. Szukam czegos dobrze tlumiacego ale zarazem ergonomicznego i do noszenia na codzien (siorka jezdzi sporo busami i przyda sie jesli sluchawki troszke wycisza otoczenie). Poza tym ona jest troche zakrecona i mysle ze jesli beda wygodne to nie ma problemu nawet ze sporymi gabarytami.

Co wziasc w cenie do powiedzmy 100zl ew moge troche dolozyc?

Zamieszczone przez n_omyzs
    Szukam czegos dobrze tlumiacego ale zarazem ergonomicznego i do noszenia na codzien
    Z nagłownych, nie znajdziesz nic co tłumi więcej jak 8-13 dB. W cenie do 100 zł. wszystkie zamknięte jakie przesłuchiwałem są beznadziejne lub ledwie znośne. Najlepiej izolują Koss UR 20 13 dB, ale dźwięk jak dla mnie nie do przyjęcia - wszechobecny bas (może dlatego że mam senki HD600), Sennheiser HD 202 tłumienie 8-10 dB podbity bas i brak góry- jak dla mnie do gier komputerowych, z kolei Sennheiser HD 201 grają strasznie płasko bez basu i marna izolacja 7 dB. Na koniec, chyba najgorsze z wymienionych, to droższe od pozostałych, z izolacją na poziomie 5 db Koss UR 29. W tej cenie jedynie jakieś douszne mogą spełnić Twoje kryteria, chyba że jakieś przeoczyłem. :???:

Skomentuj

Do 100zł to nie wiem czy cos dobrze tłumiacego znajdziesz a szczególeni do grania Zreszta tłumiace, do grania i do noszenia to się trochę wyklucza

Ja bym polecił swoje, klasyki, technics rp dj-1200. Chyba najlepiej tłumiące słuchawki jakie słyszałem i z ergonomią też daja radę No ale budżet nie ten więc nie polece bo wyjde na głupka :lol:

Nie wiem, moze te AKG :

http://allegro.pl/item586966358_akg_...przedawca.html

powinny spełniać w miarę oba kryteria - ergonomi i tłumienia dźwieków (jak na tą cenę to sa ok)

Skomentuj

Możesz zwrócić uwagę na Audio-Technica ATH-SJ3 za ok. 150 zł. i na pewno droższe, ale dźwiękowo pierwsza klasa Audio-Technica ATH-FC700ABK za 99$.

Skomentuj

Chlopaki to jest tak :P.. jesli chodzi o siostre to one maja "grac" i tyle - ona nie wykmini jakichs smaczkow itd, byle w miare rowno bylo czy cos. Jesli chodzi o mnie to tez po pierwsze nie naglasniam Mayday'a tylko jakies male cos ew i wiem ze nie bedzie cudow (jaosci do takiego zastosowania nie wymagam) jesli chodzi o tlumienie. Byle cos tam tlumily - wiadomo chodzi o to zeby za te 100zl kupic najlepsze co sie da i wiem z gory ze nie bedzie cudow. :)

Wyglada na to ze w tej cenie najbardziej podchodza Senki 202 i 201. Moze jeszcze jakies inne propozycje albo opinie na temat tych?

Skomentuj

No nie sa najgorsze, dadzą radę. z tego co mi sie wydaje to pękliwe są. Pomyśl tez o tych droższych akg, już nie pamietam nazwy. Ale senki z tych tanszych opcji to raczej dobry wybów.

Już tak poza tematem - co do słuchawek do grania to lepiej dołozyć, też się zastanawiałem czy jest sens dawać 5stówek za słuchawki, ale jak pomyślę że przez 3 lata jak je mam kupował bym co chwila jakies za 100-200zł z powodu złamanej opaski, czy jeszcze tam czegoś to i tak by wyszło na to samo, a nawet taniej :mrgreen: A te technicsy sa pancerne, można nimi w piłkę grać :mrgreen: Gorzej jak ktos kupi senki za 7stów i mu się za jakiś czas opaska pęknie :lol:

Skomentuj

To może takie słuchawki do zastosowań ekstremalnych. :twisted:
              http://drumcenter.pl/product.php?id=...-dla-b-bniarzy
              24dB tłumienia i niezniszczalna konstrukcja. Trzeba by po nich traktorem jeździć żeby coś im zrobić. Opaska zrobiona ze sprężystego drutu. Nie da sie połamać :twisted:

[ Dodano: 2009-04-01, 02:01 ]
              To oczywiście taki mały joke. Żeby ktoś nie wziął tego na serio. To nie są słuchawki do słuchania muzyki, nie są po prostu zbyt wygodne.

Skomentuj

Wez pod uwage, ze wszystko co podamy jest tragiczne brzmieniowo i nikt tutaj nie przesadza. osobiscie wolalbym HD201 niz HD202 - przynajmniej te pierwsze sa bardzo wygodne i nie maja tak tragicznie wypchnietego basu. Sa jeszcze Technicsy RP-F290. Jesli jako DJ mozesz sobie pozwolic na "korki" douszne to poszukaj w sklepach Sony MDR-EX85LPW (biala wersja sluchawek MDR-EX85LP) - w MM czy Saturnie byly po 120zl. Chyba jako jedyne cos przyzwoitego prezentuja i cos tam izoluja - siostra na pewno bedzie zadowolona.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                  Wez pod uwage, ze wszystko co podamy jest tragiczne brzmieniowo i nikt tutaj nie przesadza.
                  :)... szczerze powiedziawszy mialem takie sluchawki: http://www.awa24.pl/product-pol-304-...iebieskie.html ostatnio i jak dla mnie w sam raz brzemienie (cos bylo nie teges z budowa bo lubilo zatrzeszczec na basie - ale to nie przester byl). Za ile.. 30zl byly okej wiec troche dziwi mnie ze mowicie ze sluchawki za 100zl beda tragiczne. Nie wiem bo sie nie znam specjalnie, ale nie chodzi o jakis hajend.

Tez wydaje mi sie ze raczej faworytem sa te 201

Skomentuj

to jest analogicznie jak z kolumnami - te na teslach tez graja i niby wszystko jest ok, ale po pewnym czasie ma sie dosyc takiego grania i chce sie czegos wiecej. tak naprawde sluchawki zamkniete za 100zl to najgorsze co moze byc - lepiej albo zrezygnowac z izolacji i brac np KSC 75, albo dorzucic niego wiecej kasy (ew brac wspomniane wczesniej Soniacze). te sluchawki co podales wyzej to chyba jednak otwarte sluchawki, wiec graja tez automatycznie lepiej.

Skomentuj

Poza tym słuchawki zamknięte (czyt. z dobrą izolacją) z reguły mocno grzeją i ich używanie na codzień jest "nieco" nie komfortowe.

Skomentuj

No okej wiem jak sie zachowuja takie sluchawki sluchalem nie raz na takich :P, senki wygladaja na wglednie lekkie itd no i za ta cene chyba je wezme. Douszne nie wchodza w gre.

Skomentuj

Jeżeli już muszą być zamknięte to wybieraj takie w których małżowina chowa się w muszli a nie muszla przylega do małżowiny. Są najczęściej dużo wygodniejsze.

Skomentuj

jeśli mowa o busie to tylko douszne, szczególnie w godzinach szczytu gdy zrobi się gorąco.

Skomentuj

Czaruję...
                            X