Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki średniak i inne????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki średniak i inne????

Witam wszystkich. Jestem tu całkiem nowy i praktycznie zielony
    Pragne zbudować kolumny bazując na projekcie Zajaranego, ale zastanawiam się nad zastosowaniem czegoś innego zamiast GDM 10/80/2,8 tylko żeby pasowało do tej zwrotnicy bo zaprojektować inną to marne szanse. Martwi mnie troche ta obręcz do niego i chciałbym coś o większej średnicy.
    A teraz z innej strony, czy wełna owcza z tzw jaśka da rade, czy otwory pod wkręty w obu płytach mają być tej samej średnicy, jakimi wkrętami najlepiej przykręcić głośniki aby przy ich ponownym odkręcaniu i przykręcaniu nie było potrzeby wiercić nowych otworów.
    Pewnie to nie koniec pytań, choć projekt już praktycznie jest.
    Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc.

wymiana glosnika wymaga przeprojektowywania zwroty. wiec albo kopiujesz kolumny zajaranego, albo robisz nowy projekt. wstawianie tam czegokolwiek innego spowoduje, ze zestaw nie zagra tak dobrze jak potencjalnie moglby - glosniki sie beda marnowaly...

Skomentuj

Krystian Markow, a moze STXy?
      taniej, latwo dostepne a zagra na podobnym poziomie

Skomentuj

Ale jaki model stx-a (sredniotonowy) i jakie poczynić zmiany w zwrotnicy??? aby zastąpić GDM-a

Skomentuj

Krystian Markow, ty nie masz zastepowac jednego glosnika i modyfikowac zwrotnicy ale zbudowac calkiem inne kolumny!

zrob te 3 drogi na STXach SCX

http://rapidshare.com/files/177773096/3_drogi_STX.exe

jakosciowo sa porownywalne a tansze i latwiej dostepne (kupujesz wszystko w 2 miejscach)

Skomentuj

A co z obudową, mogę ją zostawić? Co to za plik rapidshar-a ściągłem i nic się nie otwiera? Pzdr
            A i gdzie kupić tą zwrotke?

Skomentuj

Krystian Markow, w tym pliku z rapida jest wlasnie projekt obudowy
              to jest samorozpakowujace sie archiwum - napewno dziala. sprawdz jeszcze raz

Skomentuj

Zbieram powoli wszystkie potrzebne części itd. Ale mam pytanie może zaczynam od d**y strony ale nie posiadam wzmacniacza do nich może jakiś polecacie lub jakie parametry powinien posiadać, chce wydać ok 400zł

Skomentuj

przydaloby sie conajmniej 100W/8ohm

Skomentuj

a może jakieś propozycje??? :grin:

Skomentuj

uniamp, symasym, janek, holton lob innee DIY :P

Skomentuj

a gdzie takie kupić a może coś gotowego???

Skomentuj

gotowca mozesz kupic np u irka
                          jakbys chcial cos w obudowie to pisz np do dj_zibi. miki lub esho tez moze by cos wykonal...

a jak fabryczne to niestety nic nie doradza - nie znam sie na fabrycznych

Skomentuj

wprawdzie mam w głowie temat SymAsym-a ele może ktoś podpowie jaki firmowy wzmak do owych 400zł (3 wey STX), lub może namiar kogo pytać :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                            X