Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 1-drożne] budowa glosnikow kina domowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Litrarz komoro to nie problem wilyczyc, prubowalem cos zrobic w winisd,ale jestem zielony w tym programie;/ zreszta fizyka a zwlaszcza elektronika zawsze byla dla mnie czarna magia. Tak wiec mam pytanie jak moge obliczyc jakiej dlugosci i srednicy ma byc wlot b-r?

Skomentuj

Zamieszczone przez mindj
      Litrarz komoro to nie problem wilyczyc, prubowalem cos zrobic w winisd,ale jestem zielony w tym programie;/ zreszta fizyka a zwlaszcza elektronika zawsze byla dla mnie czarna magia. Tak wiec mam pytanie jak moge obliczyc jakiej dlugosci i srednicy ma byc wlot b-r?
      Ty to jesteś specjalnej troski
      Ale dam Ci już zupełnego gotowca :
      do mojego projektu obudowy który widać wyżej pasuje idealnie rurka br 4,7 cm średnicy x ~15cm długości z polinka.
      Nie jestem pewien czy to widać ale obudowa ma 17cm szerokości.

Skomentuj

prubowalem cos zrobic w winisd,ale jestem zielony w tym programie;/
        Zaden z nas nie narodzil sie specjalista w nim Pieknie, wrecz łopatologicznie opisana obsluga, krok po kroku:

http://diyaudio.pl/portal.php?show=29

Skomentuj

No tak wszystko pieknie ladnie, ale na stronie stx jest za malo danych zeby program mogl dokonac obliczen;/

Skomentuj

mindj, jest wystarczająca liczba danych. Nie wszystkie pola muszą być wypełnione.

Skomentuj

bart210, twierdzisz ze sa wszystkie potrzebne dane, to czemu mi wyskakuje komunikat "consistency check on following parameter groups failed" gdy wciskam save?

Skomentuj

Symulowałem chyba wszystkie niskotonowce stx'a i nigdy mi taki komunikat nie wyskoczył. A może zamiast przecinków wpisujesz kropki.
                Symuluj w WinISD beta.

Skomentuj

Może parametry podajesz w innych jednostkach niz sa po prawej stronie okienka w ktore je wpisujesz? Mozna je zmieniac klikajac na nie (np mm->cm->m)

Skomentuj

to wina nowej wersji win isd... trzeba wpisywac w pewnej kolejnosci co jest opisane w HELPie win isd i to Ci pisze tez po tym komunikacie zebys zajrzal... ale po co...

Skomentuj

Czaruję...
                    X