Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw stereo do 2000zł na 50 mkw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw stereo do 2000zł na 50 mkw

Witam!

Dostałem ostatnio zamówienie na zestawik stereo który ma grać na przestrzenie około 50mkw. Na głośniki i zwrotnice mam do wyrzucenia 2000zł.... Potrzebuje jakiś gotowych konstruckji do skopiowania... poradzicie coś ? :)

A jakimże "piecykiem" klient dysponuje? Jednak 50m˛ to spora przestrzeń.

Skomentuj

tylko 3 drogi wchodzą w gre...

Skomentuj

i to nawet na duzych glosnikach :|
        moze seasy ktore robi michal k?

Skomentuj

Jeśli 3 drogi to znalazłem coś takiego na youtube ale bez żadnych szczegółowych danych może koledzy z tego forum będą wiedzieli coś na temat tej konstrukcji i i więcej ci napiszą
          http://www.youtube.com/watch?v=rxQoT5Fcq4Y

Skomentuj

Glosniki masz podane w filmiku...
            Nie wiem jak teraz ceny ale obawim sie ze sie nie zmiescisz w 2tys za same glosniki...

Skomentuj

9" revelator scana + 6" hds exc + xt25.
              Piękny wygląd, przekroczy budżet, może być za mały do 50m˛ (w zależności od upodobań), potrzebuje "mocnego" wzmacniacza. Raczej odpada. :wink:

Skomentuj

Na górę jakieś mocne i dość efektywne monitory+sub na 15-stu calach i będzie znacznie łatwiej coś wymyślić niż szukać zestawu 3-way który zagra w takim pomieszczeniu. No chyba że sub nie ma prawa bytu...

Skomentuj

Nie no sub odpada... jestem w czarnej "d*pie :) Może już nie nastawiajmy sie na ciśnienie co klate wgniata. Ja tam myślałem nad czymś z 2x20cm na strone w dole pasma. Jeżeli chodzi o zasilanie to jakis ampli kina domowego w granicach 4 tys. Czy to ma jakiś sens ?

Skomentuj

MormoN, 2x8" gra bardzo przyjemnie ale w 20-25 metrach
                    do 50m to juz trzeba conajmniej 2x10"
                    czyli mozesz albo skopiowac odrazu to http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm
                    albo zrobisz tak jak michal k - czyli 10" woofer

MormoN, a w tej kwocie jest rowniez twoje wynagrodzenie? czy juz sobie odjales odpowiednia sumke?

Skomentuj

litości - 15 cali ?
                      to nie estrada przecież. W takich pomieszczeniach wystarcza dobre 12 porządnie zasilone.
                      Spokojnie też starczą 3 drogi z 10 calami na dole.

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                        Jeżeli chodzi o zasilanie to jakis ampli kina domowego w granicach 4 tys.
                        Jak to koniecznie musi być ampli to lepiej takiego za 2kzł z pre ampem i końcówkę mocy, na pewno więcej wacików w ten sposób wyciśniesz.

Skomentuj

Ja tylko musze zamówić głośniki, zwronice no i przylutować kable. Tak też sie składa że to kolumny dla stolarza :))) I prawdopodobnie za jednym zamachem zrobi sie po taniości nowe paczki pod moje kepy:))) Polerowane na lusterko i te sprawy :) I tak ja nie ogarniam za to żadnych pieniędzy...
                          Na tą chwile w tym pomieszczeniu gra jakies kiepskie kino domowe bez suba na frontach opartych o 16cm niskotonowiec... wiec moze te 22 seasa styknie. Jutro zorganizuje kosztorys i zobacze jak to bedzie wygladac...

Kurde źle .... jedno 8 cali to 1x20cm ... to nie lepiej jakies 2.5 drogi na 18cm ?? :)
                          Takim pomieszczeniem raczej nie zatrzęsą ale zeby troche sie tego basu słyszało...
                          Kurde doradzcie coś bo ja za mało doświadczony... :/

[ Dodano: 2009-04-09, 20:48 ]
                          chyba wezme kepy do niego i zobacze jak to zagrzmi w tym pomieszczeniu... chociaz jakies odniesienie bede mial........

[ Dodano: 2009-04-09, 20:50 ]
                          Zamieszczone przez funiax1
                          ampli
                          ale kina domowego jak cos :)

Skomentuj

Kurde źle .... jedno 8 cali to 1x20cm ... to nie lepiej jakies 2.5 drogi na 18cm ??
                            na jedno wychodzi z powierzchnia membrany, koszt podobny ale jeden wiekszy glosnik zagra lepiej basem no i srednica bedzie poprawna

chyba wezme kepy do niego i zobacze jak to zagrzmi w tym pomieszczeniu... chociaz jakies odniesienie bede mial........
                            i slusznie

Skomentuj

nie wiem co to za moda na 2.5 way , 3 way zawsze jest lepsze , mniej kompromisowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                nie wiem co to za moda na 2.5 way
                                design?

Skomentuj

koszty głównie :P

Skomentuj

koszty czego? przeciez sredniak jest tanszy od woofera a wiekszy woofer bedzie tanszy niz 2 mniejsze woofery
                                    w takim razie tylko obudowa i zwrotnica :P

Skomentuj

kurcze... nie wiem jak brzmi dobre 3-way na 20cm niskotonowcu. We wtorek zaatakuje kepami. Będę wiedział na czym stoje. Wtedy pociągniemy temat dalej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        koszty czego? przeciez sredniak jest tanszy od woofera a wiekszy woofer bedzie tanszy niz 2 mniejsze woofery
                                        produkujesz jeden model głośnika, ew zmodyfikowany, ale jednak .

Skomentuj

Czaruję...
                                        X