Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. To jest mój pierwszy post. Czytam od jakiegoś czasu fora audio, bo chcę sobie sprawić sprzęt hifi. W tej chwili słucham muzyki z komputera z podłączonymi kolumnami Microlab solo7C na karcie Audiotraka Prodigy HiFi 7,1. Chcę kupić CD, wzmacniacz i kolumny. O ile klocki muszę kupić oryginalne, to obudowy do kolumn zrobię we własnym zakresie. Na całość mam 4 tysiące zł. Myśl nad kupnem zestawu głośników z akustyka http://www.akustyk.com.pl/projekty.html
Noe wiem tylko, który zestaw wybrać. Dwu, dwu i pół, czy trzy drożny. No i jeszcze który model tak, aby żaden z elementów zestawu(CD, wzmak, kolumny) nie odstawał jakością i nie był najsłabszym ogniwem. Obudowy do kolumn pomoże mi zrobić kolega, który pracuje w zakładzie meblowym. Słucham jazzu, klasyki, a żona popu. Bardzo proszę o jakieś wskazówki. Za odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Noe wiem tylko, który zestaw wybrać. Dwu, dwu i pół, czy trzy drożny. No i jeszcze który model tak, aby żaden z elementów zestawu(CD, wzmak, kolumny) nie odstawał jakością i nie był najsłabszym ogniwem. Obudowy do kolumn pomoże mi zrobić kolega, który pracuje w zakładzie meblowym. Słucham jazzu, klasyki, a żona popu. Bardzo proszę o jakieś wskazówki. Za odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Skomentuj